reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Madzia, a nie mówiłam, że teraz Ty?;-) Swoją drogą podziwu godna precyzja jeśli o termin chodzi:-D Trzymam kciuki, żeby poszło szybko, łatwo i przyjemnie!:tak:

reklama
a mi chyba wlasnie czop zszedl:szok: Tzn nie jestem pewna czy to to,ale na wkladce czerwono,ale jakby gestsze niz krew:szok::szok:

No Madzia w końcu coś się u Ciebie ruszyło :-) Tzn. że jutro ewentualnie pojutrze przywitamy nowego lipcowego dzieciaczka :-D Życzę Ci żebyś urodziła jak najszybciej to możliwe i bezboleśnie oczywiście :happy2:

Survivor , a za tydzień to przyjdzie na nas czas :happy2: Chyba że będziesz mieć faktycznie tą cc, ale zobaczymy co Florka na to :-)

Ostatnia edycja:
Madzia to napewno czop.
W takim razie czekamy na dobre wiesci od ciebie i nastepnego dzidziołka lipcowego. Ty na jutro masz termin, to pewnie idealnie się wyrobisz.

No dziewczyny czop to byl raczej napewno,bo juz przestalam "krwawic".Ale wiecie ile teraz moze minac do ewentualnych skurczow lub odejscia wod:confused:
Swoja droga,a nie mowilam,ze czekamy na kolejna panienke.Prosze pojawila sie wiadomosc,ze Milkaa urodzila dziewczynke i juz sie zaczyna cos dziac:tak:.
No zobaczymy czy to moje male cudo bedzie az tak punktualne.Trzymajcie kciuki!

hej, ja sie witam po wizycie w szpitalu
skurcze, mam i to dosc silne, ale zeby bylo smiesznie mam je od tego ze mloda mi bardzo glowa naciska... takze tak jak myslalam nic to nie wrozy
o ile nie urodze do wtorku, nastepna kontrola
chyba ze czesniej umre z bolu, to mam nie przyjedzac ;-)

adzia, gratulacje dla czopa :tak:

Madziu czytalam gdzies ze jesli czop jest brunatno krwisty, badz po prostu krwisty to porodu nalezy sie spodziewac w najblizszych 24h :-) natomiast jak jest tojedyna gesta wydzielina podbarwiona delikatnie krwia, to do daty porodu moze zostac jeszcze pare dni :-)
a u Ciebie to chyba ta pierwsza opcja:-) trzymam kciuki :-)

Madzia trzymam kciuki aby szybko poszło:-) powodzenia:-D
Survivor Twoja Florka to niezła zgrywuska i ma to chyba po Mamie:-D najważniejsze, że wszystko z nią dobrze;-)
Milkaa gratulacje:-) przyznam szczerze, że z zapartym tchem podczytywałam Czerwcówki i kibicowałam im wszystkim jak szalona:zawstydzona/y::-p chyba zostały jeszcze dwie:-D
coś Roni nie daje znaku:sorry2:???

ja mam dzisiaj strasznie leniwy dzień, dużo śpię i leżę:eek: ciągle coś pobolewa, ale da się przeżyć:sorry2: właśnie zajadam się wiśniami z naszego ogródka:-D pycha:-D moja Ciocia dzisiaj orzekła, że chyba na dniach urodzę bo podejrzanie wyglądam:eek: ciekawe:dry:

co do czopa to tak jak pisze andziaa
jak jest brunatny to 24h (taka mega duza brunatna cala galareta)
jak tylko czesc ma krew to jeszcze pare dni

daje znak, daje hehe
ja mowilam zeby na mnie nie liczyc ;-) mi sie nie spieszy hyhy

Roni właśnie zastanawiałam się co u Ciebie, a tu Twoja wiadomość:-) szczerze to myślałam, że tulisz już Blaneczkę:sorry2: współczuję tych skurczy, ja też ciągle je mam, ale z pewnością nie takie silne jak u Ciebie:dry:
Madzia oby ten czop był w tej wersji szybszej, żebyś nie musiała długo czekać:-)

reklama
ooo Roni :szok: a Ty jeszcze nie na porodowce :-) nie odzywasz sie caly dzien, a my tu juz myslalysmy ze z Blaneczka urzedujesz :-)
a ja ide na 19 na kolejne usg z tym ze do innego lekarza... musze spr wszystkie pomiary bo dorwalam dzis raport z wczorajszego usg( lekarz schowal w karte ciazy) i wg tamtych pomiarow wychodzi ze glowka mojej Toski jest omiesiac za mala :-(w ogole obwod brzuszka i dlugosc kosci udowej tez wychodza mniejsze niz powinny. Moj gin nie powiedzial w dodatku waga wskazuje na to ze wszystko jest ok. A jak sie oblicza wage- no wlasnie na podstawie tych 3 pomiarow- wiec albo walnal sie na wadze, albo na pomiarach:wściekła/y: podejrzewam ze na tym drugim, bo specjalnie na pomiary nie zwracal uwagi tylko zmiezryl je po to by spr wage... pozniej po jakis 5 min poprosilam go o raport, nie wydrukowal tego z usg, tylko napisal sam na maszynie, tak wiec mysle ze wzial te 3 pomiary z glowy- jakie badz... bo wage wpisal taka jaka mowil... jestem ciezko przestraszona....i probuje sobie na logike tlumaczyc ze skoro waga jest ok, to pomiary tez, a lekarz zwyczajnie wklepal je od tak sobie dla swietego spokoju, bo z nie patrzyl pozniej na usg czy sie zgadzaja ....

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry