reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

hej hej, ja sie witam i zaraz zmykam ;-)
jestem zla jak osa... od 13 mecza mnie skurkowance
juz sily mi brak, po nospie nie przesly, po kapieli nie przeszly
i zastanawiam sie ile to potrwa zanim darzy sie cos konkretnego
poki co oprocz skurczy nic...
przydalo by sie jakies spektakularne odejscie wod ;-)
byle jutro bo dzis juz nie mam sily nic robic

reklama
Renia swietna pamiatka:tak: Czekamy jeszcze na zdjecia jak juz bedzie calkiem gotowa.
Kaja troche masz z tym racje,ze mamy bardzo malo badan wiec sie tak nie strsujemy o wyniki i w ogole,ale z drugiej strony to ja bym chciala byc bardziej uswiadomiona,jezeli chodzi o rozwoj mojego dzieciaczka.Ja nie wiem ile maly wazy,jak tam z moja szyjka,KTG tez nie robia jak nie trzeba,USG tylko dwa i to ostatnie w 22 tc,wiec to juz bylo baaaardzo dawno,a gin mnie ani razu nie badal:szok: i to mnie naprawde dziwi,no ale coz taki system.Wizty u poloznej ograniczaja sie do zbadania probki moczu,zmierzenia cisnienia,posluhaniu malego suerduszka i zmierzeniu brzucha-zajmuje to ok 5 min.Wiec nie wiem co lepsze,ja chyba bym wolala byc na waszym miejscu.
Julia widze,ze porzadnie sie wzielas za wyganianie Zuzi z brzuszka.Trzymam kciuki!!!!:-) Ja tez mysle,ze ruch nam pomoze w przyspieszaniu i to mnie motywuje kazdego dnia do podniesienia sie z lozka.Skladam wszystko co sie nadaje do poskladania,odkurzam,myje podlogi,okna juz dawno umylam nawet dwa razy,gotuje obiad,a pozniej jeszcze na spacer.Dzisiaj akurat nie mialam sily na spacer,ograniczylam sie tylko do zrobienia obiadu i wyprasownia kilku rzeczy.Juz za bardzo nie mam co sprzatac w domu to musze sobie na kazdy dzien cos zostawic do zrobienia;-)
Roni no to moze akurat dzisiaj jakas owocna nocka.Powodzenia

Dostalam przed chwila widomosc od Renka.Pisze,ze u nich wszystko ok,tylko troszke malo czasu,puchna jej nogi i ma troche malo mleczka bo tak bywa do 3.doby po porodzie,ale ma nadzieje,ze z kazdym dniem bedzie lepiej.Sa juz w domu od soboty,a chlopcy grzeczni tylko jedza i spia.Pozdrowienia dla wszystkich BB ciotek!

Ostatnia edycja:
KasiaDe czekamy na relacje i fotki :-)
miłego powrotu do domku
Madzia dzieki za info o Renku i chlopcach:-)
grunt, ze zdrowi i grzeczni:tak:
Roni - oj juz na moim zegarze za pół godziny 1 lipiec więc oby dzień przyniósł to na co tak czekasz:tak:
co do brzuszka to jeżeli któraś z was chętna to można kupić bandaże z gipsem w sklepach dziecięcych (popytać w smyku) to jest seria "baby art"
frajda niesamowita i balagan przecudny;-)
obym zdążyła tylko wypieścić tzn. pomalować brzuchola do porodu:tak:

Hej ja sie witam w strasznym stanie, ale zaraz znikam leec bo ledwo ciapie
chce tylko Wam przekaac super wiesci

Pabla urodzila wczoraj o 23 Lenke
porod wywolywany z powodu malej ilosci wod
urodzila sn
Lenka wazy 2420 i ma 49 cm
10 punktow apgar

Wow!!!!
Roni super wieści!!!
Pabla Gratulacje!!!!!!!!!! buziaczki i uściski dla ciebie i twojej kruszynki:-)
już pisałam, co zajrzę na forum to nowa dziecinka na świecie:-)Roni, trzymaj się dzielnie, coś czuje że jak następnym razem to możesz być ty, hi hi
renia
ale artystka z ciebie:-)

Ostatnia edycja:
no pieknie
Pabla gratulacje!!! Witamy Lenkę wśród naszych lipcowych dziewuszek
Roni dzieki za wieści i dobrego samopoczucia:-)
jakoś obstawiam Ciebie następną;-)

a my dziś mamy śpiący dzień
ja śnięta jak mucha i moj synuś tez jeszcze nie ruchliwy
juz zaczynam się niepokoić bo i czereśnie były i truskawki i kinder - a on nic

czemu ja artystka? :szok:
a tak nawiasem mowiac, na mnie nie liczcie
ja jestem sloniem w innym wcieleniu, ja nie rodze :eek:
ledwo zyje, ale glowe daje ze nic tego nie bedzie:tak:

Czesc dziewczyny :-)
Madziu dziekuje za przekazanie wiadomosci od nas.
Niestety nie nadrobie zaleglosci bo nie mam czasu, karmie na zmiane wiec schodzi troche i wolnego zostaje chwilka bo zaraz ten pierwszy znow chce jesc:eek: dzis mleczka jakby ciutek wiecej wiec mysle ze bedzie dobrze.

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te ktore jeszcze sa przed...

Zapraszam za chwile poogladac zdjecia:-)
Buziaki

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry