reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Dziewczyny, ja podobne jak Kociata dzis miałam dzień koszmar!!!
Rano pojechałam na usg i od tego sie wszystko zaczęło - lekarka stwierdziła, że dzidzia jest za mała - wg pomiarów 34 t 2 d ( wg moich obliczeń jestem w 37 t 2 d, a wg om 40 tyd ) i napisała na usg - hypotrofia płodu:szok: czyli mała jest za mała, jeśli chodzi o obwód główki i brzuszka, tylko kosć udowa wyszła w normie. Dodatkowo mało wód płodowych, AFI -6. I kazała od razu jechać do szpitala i zostać na obserwacje....rozumiecie co ja przeżyłam!!??? a jeszcze 3 tyg temu na usg u poprzedniego lekarza miałam info że po prostu jest drobna, ale wielkość płodu zgodna z wiekiem ciazowym...aha, i waga małej 2312 g....ryczałam chyba z 2 godziny, zadzwoniłam do połoznej co robić. Powiedziała, że najlepiej żebym zrobiła jeszcze usg gdzie indziej i wteedy sie zobaczy. Udało m isię umówić na pon u mojego poprzedniego lekarza. Zadzwoniła do mnie potem położna i powiedziała, żebym przyjechała dzis na KTG wieczorem i zobacymy co dalej. No i co .....byłam na KTG - wyszło ok, ruchy w normie, tetno również, jednak lekarz dyzurujący stwierdził że jednak jest trochę za mała i trzeba sprawdzic czy wszystko jest w porządku. Więc jutro rano musze stawic sie w szpitalu na badania, będą mi też robić test oksytocyny:no: na pewno zostawia mnie do poniedziałku i zobaczymy co dalej. Albo mnie w poniedziałek wypuszczą albo zostawią....dziewczyny, jestem załamana...oczywiście przychodzą mi do głowy najgorsze myśli, czy to jakaś wada genetyczna wczesniej niezauważona czy co??:no: najgorsze jest to, że jeszcze 3 tyg temu wszystko było ok a teraz na koniec takie kwiatki. Jestem przerażona co dalej i czy z mała wszystko w porządku. W każdym razie jutro rano szpital....pewnie dziś nie będę spała z nerwów. nie wiem co jeszcze napisać, cały dzień przepłakałam...mogę sie wiec nie odzywać jakis czas.

reklama
Pabla nie martw sie kochana napewno jest wszystko dobrze z Lenka.Nie wiem jak cie w takiej sytuacji pocieszyc,bo ja tez na twoim miejscu bym sie denerwowala i ryczala przez caly dzien.Ale skoro ostatnio usg wykazalo,ze wszystko w normie,to napewno tak jest,co by sie niby przez te 3 tyg mialo zmienic.Cala ciaze nie bylo problemow to i teraz nie bedzie,a ze Lenka drobna to widocznie taka jej natura.Trzymam za was obie kciuki i jestem przekonana,ze to tylko niepotrzebne nerwy.

pabla wiem ze to dużo nie pomoże, bo chodzi o twoje maleńśtwo ale trzymam kciuki i wierze że wszytko bedzie dobrze!może poprostu taka natura małej że jest drobna i tyle, ja robiłam usg ale w 35 tyg i mały ważył niecałe 2300- lekarz powiedział ze nie bedzie zbyt duzy przy porodzie takze może u ciebie jest tak samo!jak tylko bedziesz cos wiedziec to pisz!trzymaj sie!

pabla nie martw się, przecież juz i tak masz końcóweczkę :)
Z córcią na pewno jest wszystko ok,
jeśli jest nieduża odkarmisz ja na wolności. :)
Już pisałam to 100 razy ale ja rodziłam nagle ( nie jeźdźcie po wertepach), miesiąc wcześniej i synek miał mieć 2200 a miał 3290. Głowa do góry nie martw się.
W szpitalu na pewno zrobią wszystko dla dobra kruszynki.
Trzymaj się!!!

Ja znowu robię sobie przerwę od gości :)
Chłopaki tak dobrze się bawią, że wybaczam gością wszystkie niedogodności.
Pysiu jest zachrypnięty od śmiechu :)

hej Dziewczyny !!!!
WIELKIE GRATKI DLA NASZYCH DORODNYCH BLIZNIAT-JASIA I MACKA ORAZ ICH BAAARDZZZOOO DZIELNEJ MAMUSI-BRAWO :-)
Pabla wiem ze latwo sie mowi- nie marwt sie...To Twoja corcia i nienormalnym by bylo jakbys mialo to gdzies... ja mysle jednak ze wszystko na pewno jest dobrze, i teraz to tylko kupa strachu, a pozniej (juz niedlugo) bedziesz trzymac Lenke w objeciach i usmiechac sie do siebie i do niej, wiedzac ze wszystko jest dobrze...jestes juz w zasadzie na samej koncoweczce, i jak do tej pory bylo wszystko w porzadku, na pewno teraz tez bedzie! Nie sadze by byla to choroba, o ktorej wspomnialas-chyba ciaza jest juz zbyt zaawnsowana...nie wiem czy Cie to pocieszy,ale mam znajoma, ktorej pod koniec ciazy dzieciatko tez przestalo rosnac- nasiano wokol niej wielkiej paniki, a co sie okazalo- lozysko poprostu szybciej dojrzalo, zwyczajnie zestarzalo sie i zabieralo od Malej niezbedne wartosci, przez co ona przestala rosnac, bo czerpac nie miala z czego (lozysko za stare), a wrecz od niej wszystko czerpano...porod odbyl sie normalnie, Malaurodzila sie zdrowa z waga 2900... teraz ma juz 14 miesiecy i uwaga wazy 14 kg- niezly z niej klopsik -naprawde:tak:

pabla glowa do góry i tylko się nie denerwuj na zapas
wiem ze łatwo się to mówi ale stres nie jest potrzebny ani dzidzi ani Tobie
my za bardzo wierzymy w te badania usg a musimy pamietac, że to przecież maszyna obsługiwana przez czlowieka wiec pomylka zawsze może byc
czekamy na wieści;-)

to rzeczywiscie jakis ekspres!!!a jeszcze rano pisala,ze chodzi podenerwowana,no to juz wiemy dlaczego:tak:Nareszcie kolejna dziewczynka:-):happy::-D
Kasia gratulacje!!!

wow co za wieści
KasiaDe wielkie gratulacje!!!!
No i mamy już drugą dziweczynkę:-)
ale się dzieje
a tempo rzeczywiście jakieś ekspresowe;-)

reklama
Pabla ja również trzymam kciuki i wspieram Cię całym sercem;-) na pewno wszystko z Lenką w porządku;-) a jeśli urodzi się drobniejsza, to tak jak piszą Dziewczyny odchowasz ją sama i to z pwenością na niezłego klocuszka:-) nie wiem czy to Cię pocieszy, ale moja Bratanica urodziła się z wagą 2800 g ( 1 dzień po terminie, Bratowa wyglądała jak słonica;-)) a teraz w wieku dwóch lat waży 17 kg:szok: i lekko mówiąc ma nadwagę:-D ale kobita z niej porządna:-p ja wierzę i jestem wręcz pewna, że wszystko z Twoją Malutką jest dobrze:-) powtórzę się, ale to usg to tylko sprzęt i nie ma co mu do końca wierzyć:crazy: jeszcze raz trzymam mocno kciuki za Ciebie i Lenkę:-) miłej nocy :happy:

Do góry