reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

To w takim razie trzymamy kciuki za "nasze"bliźniaki i ich dzielną mamusie!!!
Ja to jestem ciekaw jak faktycznie ten czop wygląda,b od dłuższego czasu mam ciągle jakieś upławy a z rana maja konsystencje gęstą,mówiłam o tym mojej lekarce no ale stwierdziła że to nic takiego

reklama
Renek Trzymam kciukasy za szybki poród no i choć jedną dziewczynkę:-):-):-):-):-)

Ufff ale u nas bylo gorąco.
mnogi znowu w górze przez ten upał. Puchną i puchną.
A tu zapowiadają że w następnym tygodniu jeszcze cieplej. Żadnego umiaru nie ma ta pogoda.:baffled:

Jeszcze może napiszę, że czekamy na dziewczynkę - Zosię (o czym dowiedzieliśmy sie na ostatniej wizycie, w czerwcu, wcześniej nic nie było widać). Dziadkowie zachwyceni, bo mamy samych chłopców w rodzinie (moi rodzice 2 wnuków, rodzice męża też 2 chłopaków).
Jeśli chodzi o KTG - też chyba nie zawsze można wierzyć. Moja bratowa była na badaniach, lekarz orzekł, że szybko nie urodzi, a jej synek pojawił się na świecie na drugi dzień:-)

Ostatnia edycja:
Kaja to jak pierwsza wnuczka to chyba będzie oczko w głowie dziadków:-)
A ja sobie czytam w necie o szybkich porodach i działa to na mnie dosyć kojąco;-)

Kurcze, kładę sie juz spać a nie mogę przestać myślec o Renku. Pewnie jak sie rano obudzę to juz będzie miała maleństwa przy cycusiach:-):-) ale fajnie, kiedy ja sie tego doczekam:confused:
Naprawdę mam wrazenie ze będę jak słonica dwa lata w ciazy chodzić, jak sie mnie ktos pyta kiedy rodzę to mówie, że mam nadzieję, że do końca tego roku mi sie uda to załatwić:-):-)

Zazdroszczę dziewczynom (tym, które po i tym, które w trakcie;-)). Ja wieczorem mówie mężowi, że pewnie jutro urodzę i nagle pojawia się panika - wycofuję się i mówię, że pojutrze... Ale stosuję się do Waszych rad i biorę tabletki z wiesiołka... Liście maliny też kupiłam, ale trochę się boję, że zainicjują akcję porodową, a chyba nie jestem jeszcze gotowa:happy2:

Ja dziś piłam pierwszy raz herbatkę z lisci malin,zaczęłam od 2 filiżanek i uważam że sa nawet dobre.Smakują mi podobnie jak rumianek a ja akurat rumianek kiedyś piłam.Wiesiołka też wzięłam dziś 2 tabletki.Będzie co ma być.Ale poród przyśpieszyc można również spacerem czy cięższymi zakupami

reklama
Dziecko i tak wie kiedy wyjść i czasami domowe sposoby przyśpieszania porodu nic nie dają. Ja już się pogodziłam z myślą że czekają mnie jeszcze 2 tygodnie ciąży przy dobrych wiatrach , a nawet już ze spokojem przyjmuje że będę musiała być jeszcze w ciąży najdłużej 3 tygodnie:happy: Wytrzymałam już tyle to i te parę tygodni jakoś dam radę:happy2: Chociaż wolałabym być już rozpakowana :-)

Do góry