Haszi ja ktg tez nie miałam jeszcze robionego nawet nie wiem na czym to polega KATE wcale sie nie dziwie mezowi ze sie martwił przeciez my juz na finiszu jestesmy!he he mój co chwila do mnie dzwoni czy wsztko ok hihi
reklama
Ja też nie byłam na tym KTG narazie moja lekarka nic nie wspominała.A mój mąż też sie na okrągło dopytuje,przed chwilą się pytał czy może sobie zrobić 1 drinka i czy maksiu się nie szykuje.W końcu się wkurzyłam i mu mówię "tak bo ja urodziłam 5 dzieci i wiem jak to się odbywa"Nie jestem jasnowidzem
pabla27
Fanka BB :)
A ja mam doła:-( jestem też po wizycie, ale jakos tak sie zdołowałam. Lekarka obejrzała wszystkie usg i na podstawie tych pierwszych przyjęła nowy termin - 06.07.2008. Oczywiście pewnie będzie później, ale już nie moze dłuzej zmienić, gdyz tylko w oparciu o termin om i pierwszych usg moze mi zmienić termin porodu. Szyjka pięknie uformowana i zamknięta - czyli brak wskazań, że cokolwiek zaczęłoby sie w najblizszych dniach - to mnie akurat nie martwi, bo jestem przekonana że przed 10 lipca nie urodzę i dam sobie za to głowe uciać:-) Natomiast obejrzała te moje usg, szczególnie ostatnie a tam były duze różnice w terminach, znaczy wg om byłam wtedy w 36t2d, a wg wymiarów to był około 33-34 tyd. Kazała zrobić ponownie usg żeby sprawdzic czy wszystko jest ok. No ale niepokój w moim sercu juz zasiała wskutek czego całą drogę powrotną ryczałam w samochodzie. I wobec tego mam doła, bo juz sie martwie czy wszystko jest w porządku. USG mam w sobotę rano...nie wiem jak wytrzymam do tego czasu:--( Jestem strasznie zdołowana...
W końcu się wkurzyłam i mu mówię "tak bo ja urodziłam 5 dzieci i wiem jak to się odbywa"Nie jestem jasnowidzem
KAmu dobre he he moj maz tez mysli ze ja wiem kiedy to sie wydarzy a ja mu wciaz powtarzam ze ja nawet nie wiem jak sie te skurcze zaczna co robic hehe
pabla nie martw sie wszystko bedzie ok, ja tez tak miałam poszłam na usg (z kasy chorych) i ginka zaczela mi gadac ze cos male te dziecko i takie tam zaczela pytac czy mialam wykluczone choroby genetyczne i same takie superancko dołujące pytania wiec spanikowałam i zrobiłam usg prywatnie i wszytko jest najbardziej ok! zycze zeby wyszło tak jak u mnie!
pabla!!! nie martw się
usgto tylko maszyna, bierze średnie wymiary główki czy tam udka grupy fasolek w danym "wieku" i na tej podstawie wylicza termin.
Twoja dzidzia nie musi być wcale standardowa, np mój synciu miał zgrabniutką
główkę i długaśne nogi ( po tacie) prawdopodobnie dlatego usg się cały czas myliło.
Nie przejmuj się Na pewno wszystko jest świetnie a termin miej w poważaniu, maleństwo i tak sobie wybierze
usgto tylko maszyna, bierze średnie wymiary główki czy tam udka grupy fasolek w danym "wieku" i na tej podstawie wylicza termin.
Twoja dzidzia nie musi być wcale standardowa, np mój synciu miał zgrabniutką
główkę i długaśne nogi ( po tacie) prawdopodobnie dlatego usg się cały czas myliło.
Nie przejmuj się Na pewno wszystko jest świetnie a termin miej w poważaniu, maleństwo i tak sobie wybierze
Pabla nie martw się wszystko jest na pewno dobrze.Moja lekarka w ogóle nie zmienia terminu nie zależnie od wagi i innych wymiarów.Ostatnio czytałam że najbardziej wiarygodne jest badanie z usg miedzy 11 a 14 tyg że wtedy wszystkie dzieci rosną jednakowo a w następnych tygodniach już jest różnie i wszystko zależy od dziecka.
Zresztą te usg tez nie zawsze są wiarygodne mojej kuzynce pomylili się aż o 1kg
Zresztą te usg tez nie zawsze są wiarygodne mojej kuzynce pomylili się aż o 1kg
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Pabla nie martw się, mi już jakiś czas temu tak wyszło że między om a usg jest 2 tygodnie różnicy, oczywiście maluch mniejszy. Ale rośnie. Mój gin też kazał się nie martwić bo usg to tylko maszyna i bierze pomiary standardowo a nie bierze pod uwagę jak wygląda matka, itp.Na pewno wszystko jest ok.
reklama
KATE23
Lipcowa Mama:)
Kamu u mnie wynik wymazu ma być po trzech dniach;-) jutro mija trzy dni, więc już się niecierpliwie co mi tam wyhodowali:-) oby nic groźnego
Pabla nie martw się:-) wszystko będzie dobrze;-) tak jak napisała Haszi to tylko maszyna, ma prawo się mylić, więc szkoda Twoich nerw ;-) ja od początku podchodzę do usg nieco sceptycznie, owszem robiłabym je codziennie, żeby tylko podejrzeć Dzidzię, ale te wymiary i obliczenia jakoś do mnie nie przemawiają komputer wszystko oblicza... a tam takie to dziwne i już najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze, a terminem się nie przejmuj
Pabla nie martw się:-) wszystko będzie dobrze;-) tak jak napisała Haszi to tylko maszyna, ma prawo się mylić, więc szkoda Twoich nerw ;-) ja od początku podchodzę do usg nieco sceptycznie, owszem robiłabym je codziennie, żeby tylko podejrzeć Dzidzię, ale te wymiary i obliczenia jakoś do mnie nie przemawiają komputer wszystko oblicza... a tam takie to dziwne i już najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze, a terminem się nie przejmuj