reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

No to dobrze że nie jest na tyle poważnie że do szpitala Cie nie wzięli.Także jak zalecili pij dużo wody,ja ostatnio bardzo dużo pije jakoś mi bardzo posmakowała ta woda,wczesniej piłam jak musiałam.Waga maluszka tez fajna.

reklama
a ja nie wiem ile moje maloenstwo waży:-(ide na usg dopiero 16.06 to sie okaze:tak:ale mam nadzieje ze nie za duzo bo ja własnie z tych maławych jestem:-Dtakze ciezko by bylo z duzym dzieckiem:-D

Rudka to dobrze, że masz kurować się w domu - tam zawsze najlepiej:-) A Dzidzia też spora;-), mój Synek w 31-32 tyg ważył 2011g i łudzę się,że do porodu przekroczy chociaż 3kg:tak: Moja Mama rodziła dzieci ważące góra 3 kg więc ja nie liczę na kolosa:-p na Kujawach było zaczepiście gorąco aż pociły mi się miejsca, które mi się zwykle nie pocą:baffled: no i jadłam makaron z truskawkami:rofl2: poezja:-D

Napisała mi Heksa smska ze leży pod kroplówkami z feneotrolem i dostaje sterydy na rozwój płuc. Że ma nadzije że jeszcze z tydzień wytrzyma i że was sciska i pozdrawia. Życze jej tego z całych sił

Cześć dziewczyny, znów plątam się po nocy po domu, ale przynajmniej dzięki temu że coś mi sie spanie zepsuło mogłam spokojnie zajrzeć na formu. Chwilkę mnie nie było a tu się tyle podziało.
Przyznam szczerze że trochę sie pogubiłam :-( Nie bardzo wiem co, komu i gdzie wysłać. Na razie wysłałam do Heksy na maila moje namiary ale w międzyczasie Heksa trafiła do pod kroplówę (trzymam kciuki żeby wszystko było ok!) i wygląda na to że wygla złoto w wyścigu lipcowych mamusiek :-)
Do kogo mam sie jeszcze zgłosić???
Acha i jeszcze jedno banalne pytanie (ale naprawdę nie wiem) jak się pisze na priva?

My nareszcie skończyliśmy remot w pokoju Marcela :-):-):-):-) Wczoraj wieszałam zasłony a mąż rokładał kołyskę, która teraz stoi i straszy ;-) Strasznie mi się to wszystko dłużyło bo moje nieszczęsne skurcze nie dają popracować :no:

Dzien dobry :-) dzis ja w roli rannego ptaszka, obudzilam sie juz 1h temu-cos ostatnio spac nie moge:baffled:

rudka
bedzie dobrze zobaczysz! Stosuj sie do zalecen lekarzy, duzo wypoczywaj a na pewno dotrwasz ladnie do konca :-)

Kiwaczka
, klikasz na nick danej osoby (znajduje sie w okienku po lewej stronie) i wyswietlaja Ci sie opcje:-) Wybierasz "napisz PM" do uzytkownika i gotowe :-)
W Gdansku kolejny dzien zapowiada sie pieknie, choc musze przyznac ze jak jest gorecej to slabiej funkcjonuje :-( ciesze sie ze wkoncu uporaliscie sie z remontem-i jakefekt, zapewne powalajacy :-) ?
Dzis czeka mnie dosc intensywny dzien, tak wiec najpewniej zabraknie mi czasu by do Was zajrzec...:zawstydzona/y: zrobie to jutro:-)
tym czasem wam i Maluszkom zycze milego dnia :-)

reklama
Rudka: no to super, że się poprawiło!:) Ja też miałam zalecenie leżeć i pić dużo wody i to mi chyba stan wód płodowych właśnie polepszyło.......natomiast radzę Ci jednocześnie zmniejszyć ilość soli (najlepiej do zera), ja o tym pomyślałam dopiero teraz, kiedy wyglądam już jak gumowy ludzik z reklamy Michelin:baffled:
Kiwaczka: jak masz dostęp do zamkniętego forum, to tam możesz dopisać swoje namiary i dostać nasze; jeśli nie masz to najlepiej napisz do Roni - ona teraz zawiaduje komunikacją;-)

Ja mam kontrolę w czwartek, ale jak moje dziecię dobije do 2 kg to się ucieszę:) W sumie chyba wolałabym teraz, żeby było większe, bo się zaczynam bać, że mimo ułożenia pośladkowego, ze względu na rozmiary każą mi ją rodzić naturalnie:baffled:

A i udało mi się w końcu jasno ustalić z mężem kwestię urlopów/zwolnień i się okazuje, że on zamierza siedzieć w domu ile się da po porodzie, co mnei bardzo cieszy;-) Nie wiadomo ile się da, ale przynajmniej będzie sie starał..ba nawet przebąkuje, że jak nie pozabijają się z Młodą to może zamiast mnie wziąć macierzyński:-)
Ja uciekam na weekend do mamy w bardziej przyjazne dla upału okolice, ale będę do Was zaglądać;-)

Do góry