reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam rankiem:)
Haszi a jak rozległy ma mieć ten zabieg?moja Liwka miała przepychane kanaliki w ogólnym i jestem pozytywnie zaskoczona że tak szybko poszło bez żadnych komplikacji, ale oczywiście jak mi ją zabierali to się popłakałam:zawstydzona/y:a co do pisania to jeżeli umiejętność napisania kilka słów typu: Kuba, tata, ola, oli i literki w różnym szeregu które zna nietworzące żadnych słów to pisanie to pisze;-)
Tosika Ty to jesteś zabiegana, ale chyba lubisz takie tempo;-)ja tam fug nie czyszczę, w ogóle sprzątam to co muszę:-pwaga jak na ten wzrost wcale nie jakaś gigantycznie duża:happy:

czas się zbierać do p-la :) u nas słoneczko ale na term. 0, znowu muszę śpiwór Liwce założyć:sorry:
miłego dnia!

reklama
Witam po weekendzie:tak: Leżenie trochę pomogło, a i pożyczenie lepszego materaca od siostry, więc dziś ruszam się już nie jak 90-latka tylko całkiem sprawna 70-latka:-D

Kic, no widzisz..kolejna matka, co dziecka nie docenia:-p Korzystaj, poki Kuba chce się uczyć, bo Flora po opanowaniu paru słów straciła zainteresowanie chwilowo i teraz interesują ją poszczególne litery i na którą się jakie słowo zaczyna, a pisać już nie szczególnie chce:sorry:

Tosika...weź Ty używaj polskich liter, bo ja z debilozą ciązową zrozumialam, że Ty naprawdę banki kupiłaś i chciałam już spytać, czy moj też i czy mogę liczyć na jakiś szybki kredycik remontowy:-D

Hashi, no to trzymam kciuki za operację! Na pewno pójdzie jak z płatka, ale nerwy rozumiem:-(

Post, czyli widzimy Cię w nastepnej edycji Top Model?:-D

U nas też dziś zimno, zmarzłyśmy idąc do przedszkola, ale slońce na full, więc jest nadzieja, ze bedzie cieplej. A i musze pochwalić Flo, ze jak zostałyśmy same to naprawdę się bardzo stara, żeby matce pomóc i być grzeczną. Sama grzecznie się bawi, sama robi sobie kanapki i obsługuje lodówkę, nawet do wanny nauczyła się sama wchodzić, żebym nie musiala jej podnosić:tak:jeszcze nauczymy obsługi pralki i mycia okien i bedzie super:-) R już nieco okrzepł po pierwszym szoku emigracyjnym, załatwia internet, robi inwentaryzację domu etc. a na weekend chyba do niego pojedziemy, bo on i tak musi tu w piątek być świadectwo pracy odebrać, a w niedzielę zabierze nas jego kumpel, który przyjeżdża plan instalacji elektrycznej zrobić. Na miejscu chociaż mu talerze porozkladam i firanki powiesze, żeby nie żył tak po kawalersku:-)

Dobra, zmykam, bo na 13 do diabetologa, a robota zawodowa dalej posuwa się niemrawo dość:baffled:

Witam, my po sniadanku,Misia po inhalacjach i syropach,pranie wstawione, sprzatac nie musze dzisaj:-D Ok 11 ide do siostry na kawe,jutro z Misia do kontroli wiec do przedszkola jeszcze nie pojdzie:no:
Survi to radzisz sobie dobrze jako slomiana wdowa:-D
Kic brawo dla Kubusia i Liwki:tak:Misia jakos nie chce sie zabierac za pisanie:no:
Haszi trzymam &&&&&& za operacje:tak:
Tosika ale jestes zarobiona:tak:Ja bym nie rezygnowala z pani do sprzatania:no:
Post mam nadzieje ze Cie dogonie wagowo po ciazy:tak:(marzenia:-))
Znowu nie moge cos tchu zlapac,:no: nie wiem co ten Franek tam wyrabia:-pOki spadam:tak:

Dorka widze,ze ta sama przypadlosc ciazowa cie meczy co mnie:eek:
Post dzieki,raz jeszcze! A co do wagi to :szok::szok::szok::szok::szok::szok: nie no jak nic kopenhaska tez zrobie,ja tez tyle waze,tylko ,ze 10 cm mniejsza jestem:baffled: Boziu, to ile ty bedziesz wazyc za tydzien?:szok:
Tata dalej nieugiety w kwestii operacji?
Kicrym jak kupki? U nas przeszlo,chyba po tym banaie,ktorego zjadlam,bo i mnie i ja przytkalo:eek:Super,ze Kuba taki zainteresowany literkami:tak: My sie w wannie teraz uczymy angielskich slowek.A co do literek to Maciek tez zna wszystkie i do tego po angielsku duzo sie nauczyl z bajki "ABC literkowe chochliki"
Moja malpa tez sie do siadania rwie,juz nie chce lezec,nudzi jej sie.Ale smieszny maly grzybek z niej jak ja posadze,a cieszy sie jak glupi do sera.Sama jak lezy to nogi i glowe dosc wysoko podnosi.
Survivor powodzenia w roli slomianej wdowy!! widze,ze Flo rozumie powage sytuacji;-)
Renia teraz mialam dwa tyg pod rzad zajecia,potem 2 tyg przerwy i chyba znow 2 zjazdy jeden po drugim beda.Jakos przezylam wczoraj ;-) Nawet z niektorymi ludzmi sie odwazylam pogadac ;-)
Tosika zdrowka dla Malej!
Kamu dla was rowniez duzo zdrowia!
co do ciuchow to ja juz sie nie ludze,Maciek to napewno bedzie duzy po tacie,ale zeby Majka taka bie byla:no::sorry:

A Maciek dostal jeszcze od ciotki wrotki i zajarany na maksa,wczoraj juz po dworze jezdzil,a tak to po domu probuje,tylko mam pewne obawy co na to sasiedzi z dolu:sorry:

Zbieram sie z Majka na spacer,lapac sloneczko.Potem do dziekanatu musze podjechac podanie o IOS zostawic,a po poludniu ide na relaks do kosmetyczki,chociaz nie wiem czy da sie zrelaksowac na depilacji woskiem,tym bardziej,ze dzisiaj sobie jeszcze pachy zazyczylam:eek:

kic zabieg tylko na paluszek ale strach jest.
A twój maluch i tak nieźle z tymi literkami bo Tymciu po prosu sie nie interesuje. Na razie woli rysować mega- koty :p
surv dobrze, że "wróciłaś do siebie". A jak piszesz o Flo to normalnie samodzielniejsza niż Patryk :p
dorka odpoczywaj kobietko. :) Już niedługo :)
madzia woskowanie to średni relaks :/ ale ja bym tam poleżała sobie w ciszy i spokoju nawet na wosku. Ja ostatnio robię sobie pastę cukrową- dużo przyjemniejsze niż depilator ale nie umywa się do depilowania "przez kogoś"
Ehhh trzeba zabierać się za prace :/ W dodatku młodzi ostatnio maja zajawkę na lego- niby fajnie bo się zajmują w miarę cicha zabawa ale posprzątać do końca tego lego już nie potrafią.
A ja tak nie cierpię stawać na zapomnianego klocka- trzeba się poschylać...a ja to jak staruszka jak się schylę to ciężko sieę wyprostować. A tu takie piękne słoneczko.

ja wpadam przelotem:) Liwka ma ZĘBA! heheheh to już wiadomo skąd były kupki:-pwczoraj tylko 2, a dziś 3, więc chyba się normuje sytuacja:-)
wpadnę wieczorkiem:happy:

dziś nie mogę z wami pisać bo mi normalnie zacina sie bb
co napiszę posta to przerywa połączenie i od nowa trzeba a moja anielska cierpliwość szwankuje

Tymi w przedszkolu
było suer
zadowolony

Kic gratki dla małej zębatej

Surv, Ty już może tych firanek nie wieszaj - przeszkól Flo jak taka dzielna pomocnica z niej;-)
Kic, gratki za pierwszy ząbek!
Renia, widzisz, musisz posyłać dziecko do przedszkola - widać, że lubi przebywać wśród rówieśników. Byle coś się działo:tak:
Moja Olga literkami w ogóle się nie interesuje. Ale to widzę, że jak Miki:sorry:
Kurcze Post, ale niesamowitą masz wagę.Wrzuć aktualne foty! Co tam u Magdzika słychać? Jak Jula?
Tosika, zdrówka dla Tosi!
U nas dziś było piękne słońca, ale mroziato

Hejka wieczorkiem:)
Kuba jeszcze ogląda tv, Liwka śpi, M jeszcze w pracy.
Kuba zaczął się interesować w wannie przy zabawie:-Dtak jakoś coś rysowaliśmy i ja mu mówię to Ci teraz podpiszę rysunek tak jak na kartce, a Kuba że on sam, no to ja oddałam mu kredkę, nagryzmolił jakieś kółka, więc ja zmazałam i pokazał jak się pisze "Kuba" i zaczął próbować i się nauczył:tak:kilka dni i kilka wyrazów napisze, ale wszystkich literek nie zna-nie pamięta jak się pisze. Ma czas:) dziś rysowaliśmy figury geometryczne:-D
Surv Ty się oszczędzaj, a Flo Ci wszystko załatwi:-Dbystra dziewczynka:tak:
Renia super że Tymi w p-lu zadowolony:tak:
Haszi trzymam kciuki, żeby poszło szybko:tak:
Kasia o to samo miałam pytać - jakoś ostatnio sobie myślałam co u tych dziewczyn które już są nie aktywne na forum - MamaBiN, Andula, Roni, Magdzik, Kiwaczka, Mondzi :)
ok idę Kubę wygonić spać, bo już późno się zrobiło:happy:
spokojnej nocki!

reklama
Hejka oj a co tu tak pusto dzisiaj?
Kic gratuluje Liwce:tak:
Zaraz ide z Misia na kontrole,ale chyba jutro jeszcze nie pojdzie do przedszkola:no:Pozniej na 16 do ginka,wiec wiecej popisze popoludniu:tak:

Do góry