reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Surv ja malutki ogródek też mam ale wolę w taką pogodę iść do parku:tak:latem Kuba jest cały dzień na dworze, bo chodzimy na spacery, na plac zabaw a potem jeszcze na ogródku się bawi:tak:wklejaj, wklejaj. Jakoś mam przekonanie że teraz znowu brązy w modzie, ale ja małą łazienkę chce w bordo:tak:co do pokoju to nie mam żadnej wizji, jutro jedzie M z elektrykami robić prąd do tych pomieszczeń teraz remontowanych no i nową skrzynkę będą zakładać. W pokoju chcę oświetlenie punktowe (co 1,5 metra punkt) ale w rogu bym chciała taką lampę wiszącą, zobaczymy co z tego wyjdzie:-pno i marzy mi się jakiś ciemny kolor na jednej ścianie ale tam ciemno jest więc przydałoby się jednak coś pastelowego:confused2:
Pabla odpukać ale budzi się mniej:tak:jak karmiłam piersią to pobudka była w najlepszym przypadku co 2 godziny w najgorszym co 40min:confused2:nie dawałam już rady do niej wstawać:-(teraz daję jej mm koło 20 i śpi zazwyczaj do 1-2, daję jej 150ml i śpi do 5.30-6.30 daję znowu 150ml i śpi do 8. Czasami się przebudzi koło 23 ale daję wtedy wodę. Zazwyczaj przesypia ok 4 godzin, jeszcze 2-3 tygodnie i będę chciała zrezygnować z jednej nocnej flachy.Teraz ewidentnie coś jej dolega - albo rzeczywiście zęby albo jakaś lekka jelitówka,bo dziś mało co zjadła, a w nocy też się częściej budziła. A co do odstawienia to nie wiem jak Twoja Sonia je. U nas najpierw poszło precz karmienie w południe-obiadek, potem wprowadziłam deser (w zasadzie praktycznie dwa dni i opuściłam dwa karmienia) potem spróbowałam jej dawać kaszkę mleczną przed obiadem i jej zasmakowała, więc kolejne karmienie poszło w odstawkę. Jak załapała czyste mm to zrezygnowałam z karmienia rannego (ok 8-9) i dawałam 100ml mm. Karmiłam tylko na noc i w nocy, zaczęłam ściągać moje i podawać jej z kaszką na noc ale i tak to nie dawało efektu, w końcu spróbowałam mm na noc i już nie odciągałam (odciągałam jakieś 2-3 tygodnie)zostało tylko nocne no i pewnej nocy (przy pobudkach co 40 min) załamana zrobiłam jej 150ml mm i wypiła to duszkiem (była godzina 3) i spała do 8, wtedy wiedziałam że kończę z karmieniem:) cały "proces" odstawienia u nas trwał prawie 2 m-ce, w efekcie młoda nie odczuła odstawienia - nie robiła cyrków, nie było płaczu a moje piersi same przestały produkować i nie miałam żadnych nawałów czy twardych piersi.Aha jak teraz ścisnę brodawkę to też jeszcze mleko się pojawia ale nie tryska tylko kropelki widać:) (nie karmię prawie 2 tygodnie) mam nadzieję że coś zrozumiałaś z moich wypocin;-):-p

idę na mecz:-p
spokojnej nocki!

reklama
Kic, bordo w łazience Ci ją pomniejszy no i może się dość szybko znudzić, wiec zastanwoiłabym się na Twoim miejscu i na pewno nie wielkie polacie w jednym, ciemnym kolorze, tylko bardziej coś w tym stylu:
Płytki Oliwia Ceramika IZa- płytki łazienkowe Oliwia- płytki łazienkowe Olivia IZA- płytki ścienne podłogowe listwy centra inserta dekory czyli bordowe akcenty, a reszta jasna. Ja to bardziej w kierunku stylu angielskiego/rustykalnego zmierzam Łazienka w stylu angielskim ale u nas łazienka porządna to najwczesniej za rok będzie;) Brąz w pokoju czemu nie, ale jeśli tam jest ciemno to raczej jedna ściana, nalepiej przeciwległa do okna, bo w najmniejszym stopniu zmniejszy pomieszczenie. Generalnie domy wiejskie to raczej na jasno trzeba, bo tam zawsze ciemnawo bywa; jak pomieszczenia masz wysokie to możesz, ew. coś ala lamperia/boazeria do polowe ściany ciemne i ciemne podlogi.

Dobra, bo to temat rozległy niemal jak Twoje wózki, a jakby nie w temacie forum:-) Zmykam do wyrka, bo od rana znowu zasuw:sorry:

Witam rankiem:)
Surv pisz, pisz dziewczyny najwyżej ominą posta;-):-pno widzisz czyli bordo odpada, bo ta łazienka będzie dość mała- robimy ją z większej komórki. Ale może połączenie z beżem da radę, mam na oku fajne meble z frontami bordowymi to w sumie byłoby chyba ok:) tak podłogi obowiązkowo chcę jakieś ciemne, może mahoniowe:tak:my to na razie taki mały remont - w sensie 3 pomieszczenia:tak:u Ciebie fajnie, bo masz pusty dom (w sensie lokatorów) więc robisz tak jak Ci się podoba, u nas o wszystko jest larmo:confused2:
na razie słońca brak, miałam iść złożyć wniosek o zasiłek ale czekam kolejny dzień na pismo z ZUS'u:wściekła/y:
miłego dnia!

Survivor ja tam chetnie obejrze i polsucham,co masz na oku ;-) lubie urzadzanie,chociaz sama mialam problem u siebie.Do dzisiaj sypialnia jakas taka nijaka:-p
Pabla a Sonia w ogole z butli pije?
Ja to chyba generalnie problemu nie bede miala z odstawieniem,tak przyspuszczam;-),mala ladnie z butli je na wieczor,a jak bylam na uczelni to bez problemu i w dzien.Wydaje mi sie,ze jej to obojetne,aby zarcie bylo ;-)
Jak Ci Sonia bedzie jadla wiecej pokarmow stalych to i karmienia cie omina i chyba laktacja sie zmniejszy,tylko nie dawaj jej juz po obiadku na dokladke cyca ;-)

Majka wczoraj wypila pierwszy raz soczek z winogron i rumianku:tak: i tak jak przypuszczalam bylo " i polknal bym jak zwierz,co tylko chcesz " ;-) Akurat na inaugarucje 5.miesiaca:-D
Nie wiem sama czy jakies kaszki czy obiadki jej juz wprowadzac,bo zerknelam wczoraj na listopadowki i tam juz niemal wszystkie dzieci na sloiczkach jada,nawet te co maja 3,5 m-ca:szok: To albo ja jestem zacofana,albo dziewczyny za bardzo cie wczuly i za szybko zaczynaja:sorry:
Ja bynajmniej takiej potrzeby jeszcze nie widze,jedynie za zasadzie wyprobowania z ciekawosci moze jej jakies jablko albo marchewke zapodam niebawem.

U nas dzisiaj pada :-(
Nic sie nie chce w taka pogode.
Majka jeszcze dogorywa w foteliku przy otwartym oknie po rannej przejazdzce do przedszkola.Ide cos posprzatac.

Czesc dziewczyny:tak:Misia dzis zostala w domu,kaszle opkropnie i ma katar:baffled:Po poludniu idziemy do lekarza zeby ja osluchala:tak: dzis pobudka o 6.15:baffled:ale ja jeszcze pokimalam a mala ogladala bajki:tak:
Madzia mysle ze juz mozesz jej dac marchewke lub jablko(podobno lepiej dawac najpierw warzywa):tak:
Kic taki wlasnie jest ZUS:crazy: Oni dla Ciebie nie musza miec nic na zaraz ale Ty musisz:eek:
Survi widze ze urzadzanie to Twoja pasja:tak:
Renia to trzymam &&&& zeby maly poszedl do przedszkola w poniedzialek:tak:
Dobra koncze bo bede musiala zabrac sie za obiad, G dzis konczy o 14:tak:

Madzia wg mnie 3,5 m-ca to stanowczo za wcześnie. Ja zaczęłam podawać po skończeniu 5 m-ca zarówno Kubie jak i Liwce, obydwoje do tego czasu byli wyłącznie na piersi:tak:buziaczek dla Majci z okazji 4 m-ca :*
Dorka rzuć pomysłem co na obiad:tak:

U nas pogoda okropna:-(byłyśmy z Liwką na spacerze ale zmokłam okropnie, cały czas mżawka więc Liwka pod folią-pewnie żadna przyjemność:sorry:teraz leży na macie i fuczy:-pobiadek znowu oprotestowany:sorry:nie wiem o co chodzi-zębów nadal brak:crazy:

Moja gwiazda poszla spac,ja robie obiad za ten czas. Dzisiaj kurze cycki i salatka z kapusty pek.,ogora,pomidora i kukurydzy z jogurtem naturalnym.

Kic wlasnie dlatego mysmy na spacer nie poszly.Wystarczy jak sie mloda przewietrzy przy okazji zawozenia i przywozenia przedszkolaka ;-)
Kic a od kiedy dajesz Liwce gluten? ja na poradniku bobovity znalazlam,ze w 5.m-cu jesli dziecko jest na cycu,ale jak przepraszam mam jej to dawac?
Dorka zdrowka dla Misi!
Renia jak u dentysty?

Ja dziś w domu, bo byłam w przedszkolu, żeby usłyszeć wyniki badania Mikołaja u pani psycholog i chyba nie wierzę w moje dzieci:zawstydzona/y: Miałam oczy jak spodki, bo pani powiedziała, że Miki bez żadnych problemów mógłby iść do szkoły i były same ochy i achy. A ja głupia myślała, że z panią w ogóle nie pogada. A tu nie dość, że rozmawiał, sam zagadywał (!) to świetnie rozwiązywał wszystkie zadania:-) Nie powiem, bardzo się cieszę, że mam tak fajnego i mądrego syna:tak:
A wczoraj byliśmy całą rodzinką na psim przedszkolu (chodzimy z Babą), bo były zajęcia z socjalizacji psów z dziećmi i inne jeszcze rzeczy. Moje w raju, bo nie tylko wyszalały się z Babą (która prawie w ogóle nie reaguje już na nasze dzieci) ale innymi pieskami. Ale jaki piesek podobał im się najbardziej - taki co mieści się na dłoni:-D
A poza tym - zdałam egzamin z angielskiego!!! Nie mam jeszcze oficjalnych wyników, ale wiem, że poprawki nie będzie. YES!
Renia, jak syn?
Madzia, ja też mam cycki - zaraz idę je obrabiać :-)
Pabla, super fryzka na FB - wrzuć nam więcej zdjęć i en face:tak:

Kasia gratulacje!!! i dla ciebie i dla Mikiego!!! śwetnie sobie poradziliście!

Mysza śpi dalej,a tu po Macieja trzeba jechac.

reklama
Kasia gratulacje dla Miska:tak:
U mnie na obiad cycki z ryzem i sosem smietanowo-pomidorowym z papryka z knorra:-D Smaczne bylo:tak:

Do góry