reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Madzia witajcie:) no to super że Cię nie rozcięli, bo ja tą gojącą ranę wspominam najgorzej:baffled::baffled:oby tak dalej Majeczka pięknie spała:tak:a sutki smaruj bepanthenem i swoim mlekiem:tak:mnie macica nie bolała aż tak mocno, gorzej właśnie z tym kroczem, które goiło się prawie 3 tyg. brrrr
Dorka co u Was śnieg już jest że o sankach myślicie:-p:-p:-p
Izabelka zdrówka!polecam kołnierz ortopedyczny:tak:nie ten taki sztywny, plastikowy tylko ten materiałowy z gąbką, na to chustkę lub apaszkę i super trzyma:tak:
chciałam się położyć bo coś mnie muli, ale Liwcia wstała po 4 min spania:angry:
idę zjeść sucharka:baffled:

reklama
Kicrym a co Ty na diecie? ja tym razem tak szybko nie zaczynam ;-) zobaczymy ile przy karmieniu mi zejdzie.Narazie 8 kg mniej niż jeszcze w poniedziałek:-D jeszcze 7 do wagi wyjściowej,a najlepiej to 10 ;-)
Majunia tez już ze spaniem nie tak pięknie:sorry2: położyłam się,ale po godzinie pobudka...ach gdzie te czasy co spała 3 godziny?? ;-)
A i tak położna zaraz przyszła.Właśnie mówiła o tym bepanthenie na sutki.Ja sobie od wczoraj smaruje kremem na odparzenia nivei i wietrzę i jakby mniej bolą,ale poobno mam tym nie sparowac,bo wysusza,a ja mam natłuszczać:baffled: Ale tak myslę,ze dzisiaj moze już tak nie boli ;-)
No mnie krocze w ogóle nie boli i nawet jakoś tak bardzo po porodzie nie bolało,gorzej te skurcze.

Możemy się od dzisiaj werandować,a po niedzieli na spacerek :-) Muszę buzza przywieźć od teściów.

W końcu dotarłam, ale rano miałam dziki sajgon z robotą, a potem te badania...jak się okazuje, jednak brzuch to mi od ciąży rośnie;-) wiem, że to głupie ale miałam durne sny i ogólnie przekonanie, ze coś na pewno jest nie tak i że dziś na usg mi powiedzą, że dziecko nie ma pulsu albo inne głupoty:zawstydzona/y: Na szczęście wszystko jest ok, dzieciuch nie wiadomo po kim duży, niektore parametry nawet o 10 dni większe niż termin porodu, a co najważniejsze wszystkie pomiary genetyczne ok:-) Wyniki krwi za tydzień i pewnie pokażą podwyższone ryzyko ze względu na wiek, ale te dzisiejsze są dla mnei ważniejsze, bo widać, że nie ma tych najważniejszych przeslanek wskazujących na ZD, także jestem super szczęśliwa;-)

Madzia, no to wszystko ślicznie się uklada...widać, stworzona jesteś do rodzenia dzieci:-) A malutka do kogo podobna? Bo pamniętam że z USG 3D wyglądała na wykapaną mame?;-)

Dorka, też już o śniegu myślisz? Bo my z Flo codziennie wypatrujemy za oknem snieżynek...no bo wiadomo, snieg to Mikołaj:-D Fajnie, że szybko zdrowiejesz, ale nie podrywaj się od razu z łóżka, wylecz się do końca, coby nawrotów nie było:tak:

No i nie wiem co jeszcze...idę coś zjeść w końcu i pogadać z R...klient na mieszkanie się wycofał, wobec czego dom nam raczej przepadł i musimy ustalić co dalej...mnie to dziś wszystko jedno, ważne że dziecko zdrowe, ale jakieś plany jednak trzebaby porobić;-)

Survi no myslcie co dalej z domem:tak: Misia tez nie moze sie doczekac sniegu, ja jej mowie ze rano zimno i niedlugo zacznie padac snieg:-D Dobrze ze z dzidzia ok:tak: Czujesz juz jakies ruchy? Bo ja slysze przelewanie(szczegolnie jak cos zjem:tak:),a ostatnio takie jakby rozpychanie:tak:
Madzia no niezle 7kg tylko do wagi wyjsciowej:szok: To Ty pewnie za 2 miesiace bedziesz juzszczupla jak przed ciaza:tak: Kic dobrze radzi albo bepanthen albo Twoje mleko:tak: Dzis w Dzien Dobry TVN mowili nawet zeby kilka kropli mleka matki dodawac do kapieli noworodka to natluszcza ponoc skore maluszka:tak:
Kic ale Oliwcia ma spanie:baffled: Mam nadzieje ze szybko te zeby wyjda(jak to zeby):tak:
Z tym sniegiem to jest tak ze ja lubie jak jest ale zimy to nie lubie zbytnio:baffled: Po za tym nie mam kurtki i butow zimowych:angry: Wiec czeka mnie wydatek, kurtke chce kupic uzywana , a buty jakies znajde:tak: Dobra Misia wraca z przedszkola z moja siostra Lucyna wiec koncze:tak:

Madziu witajcie! Super, żer Maciuś jest takim wspaniałym bratem:tak:Buziaki dla Was!
Surv, wspaniałe wieści! Na pewno bardzo się uspokoiłaś. Wcale Ci się nie dziwię, że miałaś rozterki i dylematy. No ale teraz możesz spać spokojnie:tak:
Izabelka, zdróweczka!

Madzia no zaczęłam ograniczać jedzenie, liczę codziennie kalorie i nie przekraczam 1800, sucharek dziś z powodu żołądka a nie diety bo jeden ma aż 40kcal:tak:za to teraz grzeszę bo mam 5 (małych:-p) placków ziemniaczanych z żółtym serem i ketchupem:zawstydzona/y:nie wiem ile to kalorii, jutro odpokutuję:-ppocieszę Cię że moja Oli spała po wyjściu ze szpitala po 7 godzin, a teraz....patrz post wyżej:-p:-p
Surv super że z dzidzią wszystko ok, a co z kredytem?złożyliście gdzieś indziej wniosek?
Dorka ja poczułam ruchy z Oliwią tak ok 13 -14tyg - właśnie takie przelewanie, bulgotanie:tak:

Kuba zaraził Liwcię :wściekła/y:bidulka ma katar i trochę kaszlu, bylismy u lekarki osłuchowo czysto ale dała jakiś syrop. Mały z moją mamą poszli patrzeć jak wyburzają kamienicę, my byłyśmy na spacerku a teraz się byczymy na macie:happy2:

Cześć wszystkim
Madziu witaj wśród nas! To wcale łatwego porodu nie miałaś, chociaż może tak mi się tylko wydaje,bo ja miałam bardzo lekki:-)
Dobrze,że Maciuś ma takie podejście,oby mu się utrzymało:-)
A na sutki dobry jest bepanthen mnie on działał cuda
Kic zdróweczka dla dziciaków
Surv to wspaniałe nowiny,że badania wyszły dobrze:-)
Maks kaszel jeszcze ma ,ale to podobno to alergia
A jutro jedziemy do Wrocławia, wyjeżdżę się do Wrocka, w czwartek na ten długi weekend też jadę, no ale muszę się zapoznawać z miastem jak mam się przerowadzić

Madziu witaj po szpitalu
Super ze poszło gładko

Surv piękne wieści
Kurcze mam to samo a w środę badania
Do tego czasu całkiem zbzikuje

Dzis Tyma odebralam z przedszkola z gorączka
Teraz szaleje zobaczymy co w nocy

Mi hormony całkiem siadly na głowę
Wszystkim sie przejmuje zamartwiam i chyba przez to kiepskie samopoczucie

Miłego weekendowania

Madziu witaj w domku :-D ja tez stosowalam Bepanthen i rozsmarowywalam mleko na sutku, pomoglo
Surv cudne wieści!!! az mi się gęba cieszy
Reniu lepszego samopoczucia życzę i zdrowia dla smyka

ja juz lepiej, dostalam w aptece przeciwzapalne; bylam po pracy na korepetycjach; synek szaleje u kolegi; Wercia bajki
marzę o kubku gorącej herbaty, kocyku i książce; i tak zrobię :rofl2:

reklama
Kamu, decyzja juz zapadła?
Izabelka, zrobiłas mi smaka na herbatkę - doleję sobie malinowego soczku roboty mojej mamy:tak:
Renia, zdrówka dla Tymka! I głowa do góry! Mamy piękną jesień - nie pora na złe nastroje

Do góry