reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

ja tez witam po słonecznym weekendzie- ja cały ten piękny czas spędziłam na uczelni :baffled: ale za to wczoraj bylam z mezem w teatrze na 20 sie troche odchamic:-D na spektaklu Mayday poprostu rewelacja naprawde polecam:tak:

kicrym, byłam na Mayday - potwierdzam - re-we-la-cja! Usmiałam się setnie. Kiedys wybieraliśmy się na Mayday2 (też dobre!), ale nie dotarliśmy:sorry2:

reklama
KasiaDe po tym spektaklu też zamierzam isc na 2 ale jak beda grac w moim teatrze bo mam go stosunkowo blisko he he a coz sie takiego wydarzylo ze nie doszliscie?:-p

Witajcie ciezaroweczki w kolejny cieply, sloneczny dzien :-)
U nas w szkole rodzenia polozna takze wspominala o liczeniu ruchow po 30 tyg, nie powiedziala jednak jak liczyc, ile tych ruchow powinno byc itp. Mysle ze to zalezy od kobiety i od Malenstwa... co rusz slysze inne wskazowki, inna liczbe ruchow itp...zapytam sie jutro na zajeciach, a 7-ego mam wizyte wiec poradze sie lekarza. Teraz juz jednak wiem, ze chyba bede panikowac, bo Antoska to raczej kaprysna panna i nie rusza sie regularnie, nie ma stalych por ...poza tym jest wyjatkowo delikatna tak wiec czasem widze jedynie lekkie falowanie brzuszka a samych ruchow nie czuje...bedzie ciezko, a ja chyba przeprowadze sie do przychodni by codziennie spr czy z Mala wszysko ok ... :-)
Babeczki czy Wy tez tak mocno poszerzylyscie sie w bioderkach? U mnie 10 cm wiecej:szok: na poczatku przybralam pewna warstwe tluszczyku tak wiec logoczne ze przelozylo sie to na cm, ale teraz nie czuje aby bylo wiecej tkanki tluszczowej a jednak tych cm przybywa, i nie wiem jakim cudem...moze poszerzaja sie stawy bidorowe, hmmm.... tez tak macie ?

KasiaDe po tym spektaklu też zamierzam isc na 2 ale jak beda grac w moim teatrze bo mam go stosunkowo blisko he he a coz sie takiego wydarzylo ze nie doszliscie?:-p

Podobno 2 jest bez porównania gorsza od części pierwszej!

A co do ruchów to nam również kazali w szkole rodzenia liczyć ruchy tak po 30tym tygodniu. W trzech porach dnia powinno być minimum 10 ruchów. I kazali przyjeżdżać zawsze w razie wątpliwości. Wiele dziewczyn boi się wygłupić i przyjechać nie potrzebnie a lepiej ustaliś że dziecko sobie śpi niż dopuścić do tragedii. To słowa lekarza, więc zamierzam się stosować. Na razie Marcel kopie tak, że wczoraj w pracy na jakimś spotkani wszyscy wpatrywali się w mój skaczący brzuch i mieli niezły ubaw :tak: Puki co nie ma wątpliwości że u małego OK :-)

Kacha u mnie jest bardzo podobnie tylko że to mała mnie budzi na siusiu a potem za nic nie chce zasnąć:no: niekiedy mówię do niej,że mamusia musi iśc spać bo zmęczona jest ale ona ma dosłownie to gdzieś..Mąż się śmieje że już pokazuje na co ją stać i jaka uparta jest..oczywiście po mężu:-D.

U nas połozna z patologii mówiła że też wybrać 3 pory dnia,ale min 6 ruchów.No i że np wybiorę sobie godz 9, 15 i 20 w tych godzinach powinnam policzyć ok 6 ruchów na każda godzinę,ale np o tej 9 może mi dziecko spać więc te ruchy mogę odczuwać o godz 10 lub 11 i w tedy też jest wszystko dobrze.
No i podkreślały że ja nie czujemy tych ruchów to żeby się nie wstydzić tylko jechać do szpitala.Lepiej dmuchać na zimne.

Ja mogę bez problemu spać w nocy,moje dziecko chyba śpi razem ze mną. Budzę się zazwyczaj żeby się napić,młody troszkę pokopie ale moment i zasypiam.Te jego kopniaki chyba nie są aż tak mocne:-)

Cześć Dziewczyny
mam nadzieje, że humorki Wam dopisują..mnie jakoś nie bardzo.od rana wkurza mnie wydział cudoziemców w tej zasranej Warszawie!(bez urazy dziewczyny z Warszawy;-))dość, że męża nie widziałam 1,5 miesiąca, to te pindy jeszcze tam wszystko wydłużają!:wściekła/y:jakby nie szło skierować całej sprawy do Katowic:dry:

z tych nerwów aż głowa zaczęła mnie boleć

poza tym to w miare ok jedynie zaczyna mi się coraz ciężej oddychać..mam wrażenie jak przy wchodzeniu na głęboką wodę, że nie mogę oddychać

co do przybierania na wadze czy centymetrach, to wolę chyba nie mówić..w biuście przybyło mi 20cm, a o reszcie dolnej części ciała lepiej nie gadać:baffled:no i waga..23kg do przodu!:szok:ciekawa jestem ile mi z tego pozostanie, a ile zejdzie razem z Dzidzią

reklama
Czesc Brzuchatki! Dawno mnie tu nie bylo. Moja siostra przyjechala z Wloch. Wczoraj bylysmy w Sopocie. Pochodzilysmy po Molo, po deptaku:-). Wieczorem bylam tak zmeczone ze odrazu zasnelam.
Moj maz niestety wczoraj wyjechal do Korei w delegacje:-:)-:)-(. Wroci dopiero 11maja.

Do góry