reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

u nas dziś impreza w żłobku - już się doczekać nie mogę.
Młoda po 2 godz aktywności w końcu zasnęła, czekam na M i jadę załatwić ubezpieczenie z Allianz.
My w końcu nigdzie nie jedziemy, finansowo jednak nie damy rady.
Pojedziemy tylko do mamy mojej i tam trochę pobędziemy, ale to w sierpniu dopiero.

reklama
Pabla, czyli mazury odpadają? Szkoda, bo już mialam nadzieję, ze się uda całkiem spory spocik wykręcić w sierpniu. Ale Dorka, Iza i Tosika, jak rozumiem dalej chętne? My na razie planów wakacyjnych nei zmieniamy, no chyba, że znienacka znajdziemy dom marzeń to wtedy zamiast wakacji bedą kafelki:-p

Kasiu, witaj z powrotem! Kiedy wyniki testu? I jak gorączkowanie młodych - przeszło im?

Kic, a może pójdzcie jeszcze do innego lekarza, bo coś dziwnie z tą alergią - raz Kuba ma uczulenie,a raz nie? No i rzeczywiście niewykonalne jest przestawienie takiego dużego dziecka z normalnego jedzenia na dietetyczne paskudy.

Iza, ależ Ci i wszystkim nauczycielkom wakacji zazdroszczę! Mimo, że prawie ćwierć wieku mineło od kiedy ostatni raz miałam prawo do letnich wakacji, to jakoś nadal mam zakorzenione, że po końcu czerwca powinna być dwumiesięczna laba:-p

A przedszkola to strasznie tanie macie! Nie mam pojęcia czemu u nas takie ceny, ale od tego roku ma być ok. 450 opłaty plus stówa komitet (nie wiem, czy miesięcznie, mam nadzieję, ze rocznie) plus sporo zajęć dodatkowych dodatkowo płatnych...no ale to i tak mniej niż prawie 1000 za żłobek:sorry:

Kofane pragnę się odmeldować- nie zmiotł nas z powierzchni meteoryt:)
Uff u mnie powoli kończy się pakowanie- ciut mi zeszło ale plan jest taki że jak postawie szafy to po kolei wyciągam idealnie popakowane rzeczy i zajmuje mi to 2 godziny :-p.
Małż też ma przechlapane bo wynosi się z firmą z dawnej miejscówki i przenosi do naszego przyszłego domku- będzie 2 w1- dom i biuro. Taa a właściwie 3 w 1 dom, biuro i przedszkole.
Portal nadal w stanie "w budowie" - nadal pojawiąją się błędy i błędziska, zresztą drugi też leży i kwiczy- doba jest zdecydowanie za krótka.
Dzieciaki zdrowe, ja jeszcze jakimś cudem chodzę.
Ja tylko jeszcze ucałuje straszliwie Sonię i znikam.
Myślę, że w lipcu może będę miała trochę więcej luzu to ponadrabiam a kto wie, możę jakimś cudem uda nam się dołączyć do sierpniowego zlociku :)
Wybaczcie mi pls egoizm, no nie daje rady i już :]
Dobrze, że w lipcu Patryk jedzie z teściami nad morze bo bym chyba z chęcią i uśmiechem na ustach zadzwoniła po panów w białych fartuchach którzy by mnie odtransportowali do Szpitala dla Osób Psychicznie Chorych w Jarosławiu.
Buziole

Ostatnia edycja:
Kasia no to liczymy na 5 ;-)
Haszi sajgon macie nieziemski pewnie,ale jeszcze tylko chwilkę ;-)
Pabla daj znać jak tam po imprezie!
Survivor u nas coś ok 300 zł przedszkole,ale w porównaniu do tego co teraz pąłcimy to i tak miodzio.

Przedstawiam Wam moją małą dziewczynkę i jej stopę ;-)
19o6jc.jpg
16ke6j5.jpg
4h7bsi.jpg

Madzia śliczności!super wyraźnie widać, a ja się dowiedziałam że koleżanka będzie miała chłopca:tak:więc po Kubie oddam rzeczy w dobre ręce:-p
Pabla udanej imprezki, pewnie będzie wzruszeń:tak:
Haszi no ja chylę czoła, oby przeprowadzka szybko szła:tak:
Surv no Kuba alergik od urodzenia, cały czas nie je wszystkiego, zawsze jakieś ograniczenia były nawet w proporcjach,ale jednak wszystkiego już spróbował. Testy (chyba miał już ze 3 razy) nie wykazały żadnej alergii, więc skąd te plamy na ciele???teraz myjemy go w samej wodzie bez płynu do kąpieli+mydło Oilan no i wróciłam do śmierdzącej Loveli, która nie dopiera bo wiadomo, że jest delikatnym proszkiem. Niby poprawa jest, może rzeczywiście pokarmowej alergii nie ma tylko na detergenty...oczywiście znowu a aptece zostawiłam niezłą kasę,ale już wolę go smarować tymi maściami niż patrzeć jak się bidulek męczy:-(
No i co do opłaty za przedszkole to komitet zazwyczaj jest pobierany raz w roku, chyba że dyrekcja się zgodzi na wpłaty w "ratach", zajęcia dodatkowe u nas są nie obowiązkowe z wyjątkiem rytmiki ale to koszt 39zł na kwartał więc raczej każdego stać:tak:ubezpieczenie też koszt jednorazowy. Cieszę się że przedszkole tak tanio u nas wychodzi ale uważam że miasto za mało opłaty stałej pobiera bo potem na nic nie mają kasy, okoliczne miasta mają stawki co najmniej 5zł za godzinę a u nas zeszli z 2,64 na 1,34 czy jakoś tak, a 6 godzin jest bezpłatnych więc kwota jest minimalna.

Muszę omijać H&M szerokim łukiem bo są suuuuuper wyprzedaże (surv weszłam przez Ciebie):-pMadzia zachęcam:-p:-pszczególnie małe, dziewczęce rozmiary:-p
idę jakiś obiadek sobie zrobić. U nas duchota, oby coś pogrzmiało dzisiaj :)

Toż ja specjalnie się w język ugryzłam i nie pisalam, że właśnie w H&M już są:laugh2: Ale w takim razie dorzucę jeszcze, że w Cubusie są równie atrakcyjne, zwłaszcza dla takich dzieciaków jak nasze:-p Ja się napalam jak zwykle na mothercare, żeby uzupełnić zapas ciuchów ze świnką peppą:-)

U nas też duchota, wczoraj była burza ale zdalna jakby...pogrzmiało obiecująco pobłyskało i popadało...5 minut:-p Podobno weekend ma być deszczowy, ale trudno uwierzyć patrząc na to bezchmurne niebo...

Hashi, dzielna kobieto! Sprzedaj mi trochę energii, bo mam chyba spóźnione wiosenne przemęczenie tak mi się okrutnie nic nie chce:zawstydzona/y: Na pocztę miałam iść ale uznałam, że chyba nie jest tak pilna...podłogi umyć miałam, ale oceniłam fachowym okiem, że brud rozłożył się równomiernie i nie widać, a teraz to już przyszła robota i jestem usprawiedliwiona, żeby nadal nic oprócz tłumaczenia nie zrobić:-p

Madzia, ale cudna dziewuszka i wydaje mi się, że profil ma taki sam jak Maciek, czyli podobna będzie;-)

Kicrym ty mnie nie zachęcaj ;-) u nas nie ma z resztą takich fajnych wyprzedaży,aczkolwiek ostatnio mnie rozczuliły te komplety 3 cz.z biedronką i żabką ,ze czpeczki miały z czułkami albo oczami,no super.Ale to raczej na lato,więc nas ominie,ale Ciebie jak najbardziej ;-)
Co do alergii to się chyba potwierdza,że te testy są zakłamane ,dopiero po 4 rż w miarę miarodajne.Kuba bierze jakieś syropy?

Madzia,jaka już duża dziewczyneczka z tej waszej córci,na zdjęciu widać idealnie:-)
Kic , te alergie są przerąbane ,Maks też na coś ma ,ale nie wiemy na co
Surv , sprawdzałam na mapie i D mieszka ok 3,5 km od was:-)
Haszi ja i tak Cię podziwiam ,że to wszytko ogarniasz
A ja jeszcze chwilę w pracy i do domu. Podjęłam już decyzję i daje wymówienie lokalu,jeszcze 3 miesiące będę musiała tu być.Chyba ,że znajdę wcześniej jakąś pracę

Madzia a jednak tak zajrzyj jednym oczkiem:-pja dziś kupiłam bodziaki ale takie większe na 68 i 74 z tej kolekcji naturalnej, jednokolorowej, dla Kuby je miałam i były super a teraz są po 10zł:tak:no różne różności w cenach dla mnie super, w poniedziałek zapewne wezmę kartę ze sobą, mam nadzieję że juz będzie "grusza" to porobię zapasy:-pKubie bym kupiła jakieś spodnie i bluzę tak na 98 to będzie na jesień/wiosnę:happy:
Surv u mnie Cubusa zamknęli, więc nie mam, zresztą mothercare też nie, więc pozostaje mój ukochany H&M:tak:zresztą Kuba ma 90% ciuchów z H&M bo mam pod nosem:-pa ciuszki są dobre gatunkowo i styl mi odpowiada:tak:
Kamu jak sama widzisz że nie ma sensu tego ciągnąć to wypowiadaj i tyle, na pewno coś się znajdzie:tak:

reklama
witajcie
u nas pochmurno, prognozy kiepskie dlatego zamowilam sale gimnastyczna na piknik rodzinny-ma byc 16 stopni i moze padac; masakra; mialo byc tak pieknie

Kicrym jak sie czujesz, wszystko gotowe? a Ty?

Wera mi gorączkuje po szczepionce, a dzisiaj mielismy w koncu jechac na zakupy do Gdanska, no nie wiem czy wyjdzie; czekam czy goraczka ustapi

Madzia malutka sliczna, rozczulaja mnie takie foteczki :)

Surv a w koncu gdzie jest zjazd i kiedy? 23 lipca wracamy spod domkow i zrobie wszystko zeby sie z wami spotkac; o ile to bedzie gdzies w centrum; kurcze ale macie drogie przedszkole, wczoraj slyszalam o zmianach jakie maja nastapic- w tv mowili; ze 5 godzin dziecko przebywa za darmo; ale to pewnie panstwowe no i przeciez ludzie pracuja 8 godzin z reguly
nie mam co narzekac, dobrze,ze bedzie w tym samym przedszkolu co Oskar; bede placic 200 zl mniej nic niani; jest dobrze

Haszi ty to dzielna kobietka jestes, ja bym nie ogarnela

milej soboty!!!!

Do góry