reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Hej!
Wczoraj miałam zakręcony dzień. A wieczorem dobiłam sie stepem ;-)
Kic, gratulacje. Trzymam kciuki, żeby nie było poprawek!
Szkoda, że Macius się nie dostał...
Madzia, a nie macie w systemie gdzie są wolne miejsca, w którym przedszkolu? U nas tak jest. Jejku, 350zł za państwowe przedszkole?! Ja z zajęciami dodatkowymi u Miśka płacę 200 z małym hakiem...
Surv, mi nic na gardło nie pomagało... Skończyło się wizyta u lekarza i natychmiastowym ozdrowieniem po pierwszej dawce antybiotyku.
Dorka, ale masz laby! Zazdroszczę. Ja 2-go idę do pracy :-(

reklama
hej!
Jestem taka zdołowana tym przedszkolem,ze nic mi się nie chce.
Kasia w systemie pokazuje,ze nie ma miejsc w żadnej placówce.Z tego co mi koleżanki mówiły to jest ok 350 zł już zajęciami dodatkowymi (ang. i rytmika).
W prywatnym ,któe wczoraj upatrzyłam też full:-(
Kicrym ale Ci sprawnie poszło,brawo!!!
Dorka takiej to dobrze.Ja tak jak Kasia 2-go do pracy.Nie ma zmiłuj się ,trzeba trzymac urlop na macierzyński ;-)

No u nas ceny jak w Opolu: państwowe 315 zł + komitet (od 20 do 200 zależnie od przedszkola)+zajęcia dodatkowe, a prywatne się od 500-600 zaczynają... kurczę też sie zaczynam bać, że państwowego nie dostaniemy, a i w prywatnym miejsc nie będzie:baffled:

Madzia, kurcze ale kicha... To jest naprawdę granda. Państwo "zachęca" do zakładania rodzin i ich powiększania, a potem martw sie człowieku co z dzieckiem zrobić, albo skąd wziąć kasę na prywatne placówki
Surv, trzymam kciuki, żeby Wam sie udało.
A jak pogoda we Wrocku? U nas cudnie, tak jak wczoraj:tak:

Madzia, kurcze ale kicha... To jest naprawdę granda. Państwo "zachęca" do zakładania rodzin i ich powiększania, a potem martw sie człowieku co z dzieckiem zrobić, albo skąd wziąć kasę na prywatne placówki

Urżnąć dziecku albo sobie nogę, wtedy miejsce jest gwarantowane, albo przestać płacić podatki, z ktorych i tak nie skorzystamy (przy najmniej w zakresie dostępu do instytucji z podatków finansowanych), a zaoszczędzoną kwotę przeznaczyć na przedszkole - w przypadku zapuszkowania za uchylanie się od obowiązku podatkowego, mamy z powrotem gwarantowane miejsce w przedszkolu publicznym dla naszego osieroconego dziecka:-p:-p

A u nas kolo 25 stopni...cudnie normalnie, tylko rozleniwiająco nieco:tak: Dostałam się jakimś cudem do lekarza na 16, więc mam nadzieję, że coś pomoże;-)

Witajcie po świętach
Madzia, Surv ale ceny. Niby cz-wa większa od Opola ale u nas ceny ok 200 zł już full
A ja mam dziś doła, dowiedziałam się,że zmarła nasza znajoma z pracy,miała raka,tak fajna babeczka,aż to do mnie nie dociera. Jeszcze miesiąc temu tak fajnie wyglądała:-(

Kamu, to rzeczywiście bardzo smutne, jak umiera niespodziewanie ktoś kogo się znało:-(

Kasia, miałaś rację z antybiotykiem:-p Dostałam na 7 dni + jakiś syrop na bazie kwasu solnego:-p Co mi jest nie wiem, bo pani doktor tradycyjnie nie informuje maluczkich o diagnozie, bo i tak by nie zrozumieli, ale obstawiam anginę;-)

Upał u nas nieziemski, poszłam w T-shircie i mi za gorąco było....podobno tak ma być też przez długi weekend - oby bo jedziemy do R na wieś.

u nas też taki upał:tak:ale wiatr mocny więc w sumie się tego nie odczuwa, wpadłam do toalety bo już nogami przebieram:-p i idziemy dalej na huśtawki:-)
Surv a widzisz, sama byś nie wyleczyła, teraz zdrówka i takiej pięknej pogody na weekend:tak:
Madzia ceny oszałamiające u nas państwowe ok 250zł a prywatne to nie wiem bo nawet się nie orientowałam. u nas wyniki w połowie maja:dry:
Kamu wyrazy współczucia:-(

bry wieczór:-)
to i jestem
Surv..tak gorąco???? ja w sumie nie wiem jak u nas ob najładniejszy czas spędzam w pracy:tak:..zdrówka życzę, u nas kichają wszyscy a ja jakaś słaba jestem i w gardle drapie, obyśmy nie chorowali jak przyjdą wkońcu ładne dni:tak:
Kic...no poszłaś nieźle z tą pracą, super, a energii masz za 2...to synuś po Tobie odziedziczył co???:tak::-D
Trochę jestem za murzynami z czytaniem ale ostatnio jakoś wymiękam, przed świętami szpital potem góra gotowania i sprzątania, potem trzeba było wszystko zjeść:-)
no i może teraz ciut odpocznę.
Madzia...szkoda tego przedszkola, no ale gdzieś miejsca napewno będę:tak:, a nie może w żłobku jeszcze być???
Kasia...nie stepuj za dużo bo znikniesz...
i więcej nie pamiętam oprócz tego że...Dorka się leni ostatnio, Kamu w jakimś kosmicznym rozmiarze chodzi już, surv tłumaczy a chce się lenić, Izabelka coś smutna choć może już przeszło??:tak:Kic szaleje z pracą, Tosika czai się z laptopem na spotkanich,:-)
postaram się już być na bieżąco:-)

u nas bez zmian,, rozmiaru nie zmieniłam, Cinek coraz bardziej rozmiłowany w autkach i nawija jak szalony, co dzień doskonali mówienie i śmieszne słowa tworzy..np skarpety to chakeby:-), dzisiaj nauczył się słowa czosnek...tosssne, piorą się i całują na zmianę z młodą,
ja pracy dużo mam, a w domu wiadomo:tak:
jutro znowu rundka do dentysty
aa i wdrażam oswajanie kolejnego lęku, mianowicie jazdy autem:-). prawda taka że prawie nie jeździłam, tyle co po mieście czasem albo z imprez odwoziłam i ostatnio jeździłam przed ciążą z młodą:szok:
no ale że basen w miarę oswojony to czas znowu na pracę nad sobą no i może bardziej niezależna będę:tak:..

reklama
Witam, co tu tak pusto? Wczoraj jakas niewyspana bylam po nocce wiec do Was nie zajzalam.
Kamu przykro mi:-(
Survi taka zapracowana dzis jestes?Nawet na kawe nie wpadlas;-)
Post zdrowka:tak:a jak tam tata?
Kic fajnie ze juz masz z glowy pisanie:tak: Szalejesz na dworzu z malym widze:-D

U mnie tyle wolnego bo czesc z grafiku wychodzi, w sobote mialam isc na pierwsza zmiane ale zrobili wolne(ktore kiedys bede musiala odrobic:baffled:)
Jutro sie dowiem czy Misie przyjma do przedszkola, tzymajcie kciuki:tak:
Dobra spadam ide na spacer z Misia i moja siostra:tak:

Do góry