reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Moje dziecko dziś przegięło totalnie,obudził się o 5.45 ,D poszedł po niego o 6.15:wściekła/y: Nie wiem co mu odbiło,żeby tak wcześnie wstawać.
Kasia nie źle 3 facetów robiło koło ciebie,no no
Kic ty to masz pełno pomysłów na zabawy to tv możecie nie oglądać. U nas to jak zaczynam czytać to Maks jest ciekawy co jest na następnych stronach,nie udaje się czytać mu bajek. Klockami zdecydowanie lepiej bawi się sam niż ze mną,ja mam tylko patrzeć.
Surv,dobrze by było jak by poszli na rękę w sumie im nie zależy,przecież to nie oni płacą tylko ZUS
Dorka,trzymam kciuki aby siostra szybko i bez problemu urodziła
Post może poprostu Ice podoba się wujek Jarek:-)
Butki kupiłam,ze skóry zamszowej,wygodne,oczywiście na płaskim. Cena nie była jakaś mega wysoka,bo 160 zł. A mój tata ma takie przebłyski i daje nam od czasu do czasu a to na buty a to na kurtkę, w tamtym roku dołożył mi większą część do kozaków zimowych(bo też nie miałam aby wydać na skórzane które kosztowały 3 razy drożej od normalnych) także jesli o to chodzi to nie mogę narzekać bo wspomoże swoje biedne córki;-)
Wczoraj byliśmy jeszcze z Maksem na wycieczce na dworcu kolejowym,ale się Maksowi podobały pociągi i lokomotywa:-)

reklama
witam z ranka :)
Post wiesz,ze jak dlugo mnie kiedys nie bylo. to wlasnie drugie okno otworzylam, bo nie dalabym rady zapamietac co kto pisal :d a pomysl z blogiem jest niezly :) zawsze mozna sie pozachwycac nad czyjas praca; dla mnie to bajka, umiem łańcuszek zrobic na szydelku hahaha
Kate u nas z bajek to Dora ostatnio jest na topie, leci na Nikelodeon i dzieci bardzo lubia
Sylcia oby z bratowa wszystko bylo dobrze

Izabelka, moi właśnie Dorę oglądają :-) Miki mówi, że może się tam coś nauczyć ;-)
Post, pozdrów Kiwaczków i Marcelka i spisz się na medal z relacją foto. No i co się Ice dziwisz - wujek Jarek przystojnym mężczyzną jest. Gust ma dziewczyna dobry.
A propos czytania, to przypomniało mi się, jak w Pacanowie pani pyta dzieci, czy rodzice codziennie czytają, a dzieciaki nieeee (tacy starsi chłopcy; ale nie wiem na ile byli szczerzy, bo co jakiś zaś robili sobie żarty a widać było, że tytuły i treść bajek znają). No i Rodzice zonk ;-)
Kamu, fajnie, że but kupiony
Kate, jak Ci tak dobrze z prasowaniem poszło, to może wpadłabyś do mnie, co? Plizzzz. Uzbierało mi się, buuu
Tosika, chyba wirus do mnie w nocy przywędrował. Wizyta w ubikacji i przeszło...
A dziś wreszcie słońce od rana. Oj oby sie utrzymało przez cały weekend, bo jutro zaplanowany dzień drogowca

witam i ja rankiem:)
Kuba wstał o 7, a wczoraj go musiałam budzić do żłobka:sorry2:
Post fajne te wierszyki, musze kupic coś takiego:tak:Kuba bardzo lubi jak mu się czyta bajki, u nas jak jest na topie np o traktorku to ja czytamy przez 2 tygodnie:sorry2::-)zawsze wieczorem czytam, w dzień bardziej opowiadamy co jest na obrazkach:tak:
Kasia tytuły moga znac z przedszkola:-pjak zapytałam "moich" dzieci to 3/4 dzieciom rodzice nie czytają:no:gratulacje ciociu!
Sylcia zdrówka dla bratowej:tak:
Kamu fajnie że buty kupione:tak:
Surv masakra z tą ręką, współczuje sytuacji i trzymam kciuki żeby sie wszystko ułozyło:tak:
KATE czyzyzby jakis adorator???:-p;-):-D
kurcze u nas jakis regres sie wkrada, kUba zaczyna sikać do majtek odkąd poszedł do żłobka, jak pytam kto tak robi to mówi Aruś - najlepszy kolega. Jestem lekko załamana bo przez ostatnie 2 miesiące majtki były suche i wołał siku i kupę...Do tego te ranne ryki....mam troche dosyć,a w pracy mega kocioł z powodu pomysłów Miasta odnośnie godzinowego płacenia za przedszkole, normalnie siedzą na stołkach i wymyślają pierdoły nie wiedząc oco w ogóle chodzi....
ok ale dzieś sobota wolna od pracy:-p
miłego dnia, chociaż u nas pogoda dp d** i nastroje też:-p

Miałam pół prania na podłodze w łazience, tzn. wody. Zapomniałam rury wsadzić tam gdzie trzeba i tak radośnie lało się na płytki. Akurat czytałam Miśkowi (Kic ;-)) i olśnienie! Pędem do łazienki a tam kilka cm wody. Mam nadzieję, że sąsiadki nie zalałam, bo ona z tych mało wyrozumiałych...
Kic a jak jest z prawodawstwem? Ktoś sobie pisze ustawy, które w wielu momentach nijak nie mają się do rzeczywistości. Porażka
U nas o dziwo słońce i w słońcu ciepło (dlatego wywiesiłam pranie na balkon). W cieniu bez rewelacji - 15 stopni. Kurcze, tylko wszystkie prognozy pokazują, że jutro deszcz. Pewnie z zachodu. Surv, jak u Was?

My rozbabrani od rana, bo Flo się w nocy co godzinę budziła i z tego co mówiła, bolalo ją gardlo...ma lekki katar, teraz na gardlo już nie narzeka, ale wdrożyłam szybką kurację, żeby mi się nie rozlozyła. My zaraz pójdziemy chyba do zoo, bo z wycieczki nici, tak mi @ dowaliła, a pogoda jeszcze w miarę, wiec trzeba korzystać:tak: no i jakaś rozrywka wyjściowa jest konieczna, bo mi się R coraz bardziej w depresję zapada:-(

Co do TV i czytania, to my stosujemy wariant mieszany i dużo telewizji, i dużo książek:-p TV sama nauczyłam, ale nie było innej opcji, żeby pracować z dzieckiem w domu...teraz oduczam, ale bardziej R trzeba oduczyć włączania niż dziecka:-D Natomiast czytamy pasjami w dużych ilościach i w końcu czytamy na prawdę, nie tylko z oglądaniem obrazków. Flo się fajnie nauczyła, że po kąpieli jest bajka, a potem idziemy do jej łóżeczka i czytamy....jak matka zapomni, to dziecko samo przypomina:tak:

Kicrym, a może Kuba tak odreagowuje to, że jest w grupie bez babci? Daj mu trochę czasu - pamiętasz, jak Flo przeżywała początki żłobka, a teraz muszę ją przemocą ze żłobka zabierać, bo się drze że chce zostać:-p

Post, marshmallows produkuje ta firma co gumowe żelki i misie - do dostania w marketach na pewno:tak: też się przymierzam do tej masy,ale jeszcze nei teraz....na jutro co prawda mam mamie zrobić tort, ale wobec @ i tak nie wyjdzie, więc się na cuda tygryskowe nie napinam:-) A bloga oczywiście, że załóż! Będę Twoją wierną fanką:-D

Nic, zbieram się, jeszcze muszę kanapę przeprać, bo dziś Flo znowu zrobiła nam niespodziankę....olała nie tylko łóżko, ale i śpiącego w nim tatusia - tatuś już domyty, łóżko0 czeka na swoją kolej:-p

My dziś pospałyśmy do 09:00:szok::szok::-D:-) o matko, jeszcze jestem nieprzytomna z tego przespania....
ale drugie pranie już wstawiłam, gulasz się gotuje a młoda mi wciąż przeszkadza. Przyjechała wprawdzie babcia, ale do fryzjera poszła zamiast wnuczkę bawić:sorry2: potem się odezwę na dłuzej, jak młoda zaśnie.

Kasia mam nadzieję, że sąsiadki na zalałaś, ale miałaś sprzątania.
Kic, może to chwilowe uwstecznienie Kuby.
Surv udanej wycieczki.
Pabla to ładnie pospałyście, ja się pomału przestawiłam na takie wczesne wstawanie, bo od jakiegoś czasu Maks mnie tak rano budzi.
A ja sobie siedzę w pracy jednak dziś straszne nudy, mimo że sobota i wrzesień
Pogoda ładna więc popołudniu wybierzemy się na dożynki bo są w Cz-wie.

Hejka! Jakos nie moge dospac po tych nockach:baffled:

Kic trzymam kciuki za Kubusia zeby sie "naprawil" z tym sikaniem:tak:
Kate u mnie w pracy tez jest taki co mnie ciagle wkurza, ale co zrobic nie wybierasz z kim pracujesz:nerd:
Survi fajnie ze @ przyszla, udanej wyciueczki zycze. Co sluzby zdrowia to juz sie nie wypowiadam:no: Szkoda pisania:tak:A urodzi sie chlopiec ale jeszcze nie maja imienia. Chca zeby dobrze sie wypowiadalo imie po polsku i po angelsku
Pabla super mala Ci pospala:tak:
Kamu to sie troche rozerwiesz tylko zeby nie padalo:tak:
Post czekam na zdjecia Kiwaczki i tortu:-)
Sylcia zdrowka dal bratowej:tak:U
Iza milego wekeendu:tak:
Post Ika lubi wujkow poprostu:tak:

U nas ulubione bajki to Tomek,Swiat malej ksiezniczki,Julka i Kulka, Stacujkowo. Ale oglada tylko przez chwile bo pozniej sie bawi. Jak chce przelaczyc to krzyczy ale szybko wraca do zbawy:tak:
G z mala na zakupach, dzis na obiad G robi bigos:tak:
Ja zaraz sie musze ubrac,bo jeszcze w pizmie siedze. Noccki(choc bardziej je lubie od rankow) mnie kiedys wykoncza:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Surv, jakbyśmy zoo mieli na miejscu to też poszlibyśmy. Nawet rzuciłam hasło R, ale mówi, że jest za późno - ma rację (a z rana nie mogliśmy jechać, bo był w pracy). Mam nadzieję, że po obiedzie wyciągnę towarzystwo do lasu, bo cudnie i akurat na spacery

Do góry