reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Kaja ja bym z M pogadała na poważnie:tak:mój ojciec był taki sam i powiem ci że mi jako dziecku było trudno to znosić a nie zdarzało sie to często, miał np takie fazy ze pił tydzień a potem pół roku spokój, ale co mama i my przez ten tydzień przezywałysmy to nasze:-(zrób to dla Zosi:tak:
Mój M nie pije alkoholu i chwała mu za to:tak::tak::tak::tak:
U nas dzień zapowiada się super, słonko świeci:tak:
ja kopiuje zdjęcia małego i lecimy do medua markt wywołać, a potem do ery oddac tel do naprawy bo Kuba mi zepsuł :baffled:a M mi gadał że mam mu nie dawać bo zepsuje:eek:
Siostra dzisiaj wraca do "siebie":-:)-:)-:)-(
miłego dnia dziewczynki!:-):-):-):-)

reklama
To tak jak u nas,dobrze ze ja chociaż jestem bardziej oszczędna, ale przy nim i tak mi kiepsko to idzie.Jak nie byliśmy razem to zawsze potrafiłam sobie sporo kasy.
Podpisuje sie rekami i nogami, wczesniej duzo oszczedzalam, a teraz jest to niemozliwe.

Mnie znowu gloa boli masakra totalna koncze wysmienita kawke z cytryna mam nadzieje ze pomoze:tak:

:tak:

Andula, wczesniej pisalam o sposobach walki z migrena, ale powtorze;-)
Sposobem na migrenę są m.in. tryptany (lek na receptę), które hamują zapalenie i które można stosować w dowolnym momencie ataku. Dobrze jest również stosować ziołowe preparaty uspokajające, np. ekstrakt z krwawnika pospolitego, a także przyjmować magnez (600mg na dobę) i witaminę B2, które powodują m.in. wzrost sprawności przemiany energetycznej. Jeśli na pojawianie się migreny mają wpływ czynniki psychologiczne, należy zmienić styl życia (uregulować tryb życia) i unikać sytuacji wywołujących stres. Niestety migreny nie da się w całości wyleczyć - można jedynie zmniejszyć liczbę napadów oraz złagodzić jej dolegliwości.

Kaja - musisz być twarda Kochana!! problem z alkoholem to poważna sprawa, mam nadzieję że Twój się opamieta z tym....
Surv - zdróweczka dla rodzinki, Lenie katar już minął na szczęscie!
Moja zasnęła, od rana latałysmy, bo w końcu zaniosłam ten mocz na posiew. Panie w laboratorium zachwycały się Leną w MT od MamyBIN, pytały czy wygodne, zaskoczone że taka drobina ma już 10 mcy prawie, jedna Pani zdziwiona że Lena juz wstaje ( bo oczywiście musiałam zademonstrować wiązanie a potem opowiedzieć co też moje dziecko już robi - wszystkie Panie w wieku babcinym i tylko jedna przez drugą - a moja wnusia to, a mój wnuś tamto..... ). ale miło było:-)
teraz ja przy bb w końcu sniadanie zjadłam a młoda padła.....
zaraz prasowanko muszę zrobić.....

My już po lekarzu. Ten wynik moczu jest na granicy normy i może być rzeczywiście od złego pobrania więc mamy powtórzyć. A katar standardowo zaczyna iść w dół na oskrzela, więc dostałyśmy stały zestaw syropków i zaleceń + zyrtec.... a i pani doktor powiedziała, że mała może jeść ile chce, tylko raczej nie pół litra kaszy na raz, ale częściej w mniejszych porcjach...bo pytałam, czy jednak aby nie za dużo:-p
no i zakazu spaceru nie ma, więc na chandrę idziemy obczaić nowy sklep Mothercare:-)

Beaa dzieki wielke ja zauwazylam ze migrena zaczela mnie lapac zawsze przed @ .Jak bede w Pl zaopatrze sie w leki ktore wymienilas:tak:

Pabla
oby wyniki wyszly Ok nic dziwnego ze Lenka oczarowala laborantki takiemu usmiechowi nikt sie nie oprze:tak::-)

Kaja współczuje zaistnaiłaej sytuacji:-(ale jeśli mogę Tobie doradzić, to weź go na poważną rozmowe (zresztą zapewne już go brałaś pod nóż:tak:) i zdecudowanie oznajmij mu, że tak nie może być, żeby był aż tak nieodpowiedzialny i w takiej sytuaccji przenosisz się na jakiś czas np. do mamy (tudzież on ma sie przenieść), bo chcesz przemyśleć, zastanowić się co dalej z Wami będzie:-( Uwierz mi napewno moze na niego to podziałać, jak zimny prysznic, szczegolnie, że piszesz, że jest oprócz tego dobrym mężem i ojcem:tak:a nic gorszego nie może dla niego być jak utrata ukochanej córeczzki i żony:tak: Trzymaj się kochana!
Andula biedulko, co za wstrętne migreny się Ciebie imają:szok::-( Moja znajoma kiedyś mi opowiadała, że synkowi jak miał migreny to robiła masaż głowy ( z tyłu na karku, tam jest takie wgłębienie między glową a szyją:tak:

a u nasz dzisiaj jest piękne sloneczko, ciepło ale k****mocno wieje:crazy: Powiedzcie dziewczyny, czy byście wychodzily na spacer w taką pogodę, bo mam dylematy???

a u nasz dzisiaj jest piękne sloneczko, ciepło ale k****mocno wieje:crazy: Powiedzcie dziewczyny, czy byście wychodzily na spacer w taką pogodę, bo mam dylematy???
My wychodzimy, a wieje u nas też dość mocno. Tyle że czapkę wkładam mimo ciepła i mam w odwodzie folię przeciwdeszczową, jak za mocno będzie wiać na małą to wózek folią okryję.

Tosika poprosze m o masaz :tak:Migrena to masakryczne cholerstwo i bol taki ze nie da sie myslec:no::no::wściekła/y:
Tosika a jakbys folie zalozyla zawsze by od wiatru dala jakas ochrone?

oj to dobrze Surv, że wszystko jest dobrze:tak::tak:jak ja bym chciała, żeby Tosia miała apetyt Florki:tak:
Lenka czaruje, czaruje:-D:-D:-D:-D a ja niedlugo też będę miała swoje MT:-D:-D:-D

reklama
Surv - a dlaczego zyrtec?? przecież to na alergię?? sama biorę.
Kurcze, nie wiem dlaczego lekarze przepisują dzieciom malutkim takie lekarstwo:no: mi moja alergolog powiedziała że dopiero po 3 latach, kiedy testy skórne u dzieci wychodzą wiarygodnie można podawać takie silne leki, wczesniej nie powinno się. No nie wiem, to moje zdanie, pewnie lekarz ma jakieś swoje powody, sama nie wiem co bym zrobiła jakby mi dla Leny zalecił zyrtec....
Najważniejsze żeby Florka wróciła do zdrowia!!!

Do góry