reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
No wlasnie tez slyszalam o tym ale zastanawiam sie czy aby na poczatek nie podlozyc cos pod materac ewentualnie lozeczko zeby glowka byla delikatnie wyzej. Chyba maluchowi bedzie wtedy wygodniej niz z podusia.co myslicie?

Jodełka , ja mam taką dużą pieluchę 120x120 cm muślinową, więc ona może być jako otulacz lub do przykrycia. Czytałam takie porównanie myślinowych i babusowych i mi bardziej pasują muślinowe.

I jak ta pieluszka?? Faktycznie jest taka mięciutka?? Mogę wiedzieć ile za nią zapłaciłaś i czy kupowałaś stacjonarnie czy online?? :):)

Ja nie mam żadnej poduszki dla małego. Planowałam tylko ekstra pieluszkę pod główkę połozyć w razie jakby się małemu ulało.. ale w sumie to sama nie wiem, może połozna mi coś poradzi.

Jodełka kupowałam online takiej firmy " aden anais" bo wyczytałam ze one są najlepsze gatunkowo. Za 4 takie duze zapłaciłam 200 zł . Drogo ale ja wolę zapłacić wiecej i zeby były lepsze i trwalsze. Są mięciutkie i ponoć te muślinowe z każdym praniem robią się jeszcze bardziej miękkie tylko nie wolno prac w wiecej niż 40 stopniach i ponoć nie wolno prasować . Na moich jest znaczek że nie mozna prasować. Mam tez takie małe muślinowe chyba 70x70 firmy "effii" , są troszkę twardsze i na nich znowu jest oznakowanie ze mozna prasować . Po pierwszym praniu wyprasowałam ale pozniej chyba nie będę.

Ja się też napaliłam na otulacz ale bambusowy. W tym miesiącu może kupię, chociaż Iwona poddała mi pomysł z tymi pieluchami, bo taki otulacz też ma wymiary 120x120 a jeden kosztuje 130 zł.

Jodełka kupowałam online takiej firmy " aden anais" bo wyczytałam ze one są najlepsze gatunkowo. Za 4 takie duze zapłaciłam 200 zł . Drogo ale ja wolę zapłacić wiecej i zeby były lepsze i trwalsze. Są mięciutkie i ponoć te muślinowe z każdym praniem robią się jeszcze bardziej miękkie tylko nie wolno prac w wiecej niż 40 stopniach i ponoć nie wolno prasować . Na moich jest znaczek że nie mozna prasować. Mam tez takie małe muślinowe chyba 70x70 firmy "effii" , są troszkę twardsze i na nich znowu jest oznakowanie ze mozna prasować . Po pierwszym praniu wyprasowałam ale pozniej chyba nie będę.

A można prosić link?

Ja kupilam pieluchy bambusowe, 3 sztuki za 70 zl. Tez sa bardzo przyjemne w dotyku, jeszcze czekam na kocyk bambusowy, mam nadzieje ze nie jakis oszukany i bedzie przyjemny w dotyku

reklama
No wlasnie tez slyszalam o tym ale zastanawiam sie czy aby na poczatek nie podlozyc cos pod materac ewentualnie lozeczko zeby glowka byla delikatnie wyzej. Chyba maluchowi bedzie wtedy wygodniej niz z podusia.co myslicie?

I właśnie do tego służy ta poduszka klin o której wspominałam:) ale w końcu jej nie zamówilam, zobaczę potem czy mi się przyda, bo juz tyle wydatków że staram się ograniczyć.

Ja zamówilam dwie pieluszki bambusowe, jedną 120x120 a druga 70x70 ale czekam na przesyłkę dopiero :)

Do góry