julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
ja mam dwie bambusowe i dwie muślinowe takie duże 120x120 jedne i drugie są fajne jakościowo na pewno się przydadzą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie w szpitalu tylko pampersy, chusteczki (chociaż położne ścigają żeby przemywac pupke woda za każdym razem), maść na odparzenia i na wyjście ubranka.. ja do tego dokładam niedrapki, smoczek a jak coś będę potrzebowała to mąż przywiezie, :-)Dziewczyny a tak z innej beczki, co bierzecie do szpitala dla dziecka?
Bo ja dla dziecka to listę mam krótką (w porównaniu do tego co biorę dla siebie[emoji14]):
- ubranka
- pieluszki (jednorazowe, tetrowe, flanelowe)
- kocyk
- do przewijania: maść do pupy, maść przeciw odparzeniom, chusteczki nawilżane
- patyczki higieniczne (do pielęgnacji pępuszka)
- do przemywania oczu: sól fizjologiczna i gaziki jałowe
- smoczek
To wystarczy? A może czegoś nie muszę brać? (np tych rzeczy do przemywania oczek - może to dają w szpitalu?)
Bo czasem na listach wyprawkowych w necie widzę jeszcze ręcznik, płyn do kąpieli. Ale kąpiel to chyba leży po stronie położnych więc nie trzeba tego brać? A ręcznik dużo miejsca zajmuje hehe Płyn też mam taki duży kupiony. Taki wielki wręcz[emoji14]Dlatego jak nie trzeba to bym tego nie brała.