reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
No wlasnie tez slyszalam o tym ale zastanawiam sie czy aby na poczatek nie podlozyc cos pod materac ewentualnie lozeczko zeby glowka byla delikatnie wyzej. Chyba maluchowi bedzie wtedy wygodniej niz z podusia.co myslicie?

Jodełka , ja mam taką dużą pieluchę 120x120 cm muślinową, więc ona może być jako otulacz lub do przykrycia. Czytałam takie porównanie myślinowych i babusowych i mi bardziej pasują muślinowe.

I jak ta pieluszka?? Faktycznie jest taka mięciutka?? Mogę wiedzieć ile za nią zapłaciłaś i czy kupowałaś stacjonarnie czy online?? :):)

Ja nie mam żadnej poduszki dla małego. Planowałam tylko ekstra pieluszkę pod główkę połozyć w razie jakby się małemu ulało.. ale w sumie to sama nie wiem, może połozna mi coś poradzi.

Jodełka kupowałam online takiej firmy " aden anais" bo wyczytałam ze one są najlepsze gatunkowo. Za 4 takie duze zapłaciłam 200 zł . Drogo ale ja wolę zapłacić wiecej i zeby były lepsze i trwalsze. Są mięciutkie i ponoć te muślinowe z każdym praniem robią się jeszcze bardziej miękkie tylko nie wolno prac w wiecej niż 40 stopniach i ponoć nie wolno prasować . Na moich jest znaczek że nie mozna prasować. Mam tez takie małe muślinowe chyba 70x70 firmy "effii" , są troszkę twardsze i na nich znowu jest oznakowanie ze mozna prasować . Po pierwszym praniu wyprasowałam ale pozniej chyba nie będę.

Ja się też napaliłam na otulacz ale bambusowy. W tym miesiącu może kupię, chociaż Iwona poddała mi pomysł z tymi pieluchami, bo taki otulacz też ma wymiary 120x120 a jeden kosztuje 130 zł.

Jodełka kupowałam online takiej firmy " aden anais" bo wyczytałam ze one są najlepsze gatunkowo. Za 4 takie duze zapłaciłam 200 zł . Drogo ale ja wolę zapłacić wiecej i zeby były lepsze i trwalsze. Są mięciutkie i ponoć te muślinowe z każdym praniem robią się jeszcze bardziej miękkie tylko nie wolno prac w wiecej niż 40 stopniach i ponoć nie wolno prasować . Na moich jest znaczek że nie mozna prasować. Mam tez takie małe muślinowe chyba 70x70 firmy "effii" , są troszkę twardsze i na nich znowu jest oznakowanie ze mozna prasować . Po pierwszym praniu wyprasowałam ale pozniej chyba nie będę.

A można prosić link?

Ja kupilam pieluchy bambusowe, 3 sztuki za 70 zl. Tez sa bardzo przyjemne w dotyku, jeszcze czekam na kocyk bambusowy, mam nadzieje ze nie jakis oszukany i bedzie przyjemny w dotyku

reklama
No wlasnie tez slyszalam o tym ale zastanawiam sie czy aby na poczatek nie podlozyc cos pod materac ewentualnie lozeczko zeby glowka byla delikatnie wyzej. Chyba maluchowi bedzie wtedy wygodniej niz z podusia.co myslicie?

I właśnie do tego służy ta poduszka klin o której wspominałam:) ale w końcu jej nie zamówilam, zobaczę potem czy mi się przyda, bo juz tyle wydatków że staram się ograniczyć.

Ja zamówilam dwie pieluszki bambusowe, jedną 120x120 a druga 70x70 ale czekam na przesyłkę dopiero :)

Do góry