reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Hmmm.... do pół roku tylko na cycu? Ciężko chyba żeby takie duże dziecko było syte na samym pokarmie ale może się myle

Alinka takie są najnowsze zalecenia światowej organizacji zdrowia..

Chyba jeszcze dochodzi do tego założenie, że nie podaje się dziecku innych pokarmów dopóki w miarę stabilnie nie siedzi.

I jeszcze teoria spiskowa odnośnie koncernów robiących papki dla dzieci, że specjalnie piszą, że coś jest od czwartego miesiąca życia żeby wcześniej się sprzedać.

Ale moja mama też mówiła, że ona na początku lat osiemdziesiątych rozszerzała nam dietę po pół roku dopiero. Mniej więcej oczywiście...

reklama
Nie do końca się zgadzam co piszesz o xlanderze..Małe koła ? no chyba 2 modele maja mniejsze z przodu.....Gondola mała ?? no chyba 2cm róznicy dotty 80cm xlander 78cm
Wagę wózki maja podobną...
Dotty ok :D

Venice, to jest moje zdanie:) Jak postawiliśmy wózki obok siebie to jest różnica w wyglądzie i wykonaniu. Xlander jest dla mnie taki surowy a Dotty klasyczny "ciepły" wózek. O gustach się nie dyskutuje:) Gondola wydaje mi się mała wizualnie, właśnie przez to, że wózek jest niższy. Ale spacerówka to już w ogóle, a jednak większość czasu dzidzia będzie spędzać właśnie w spacerówce.

Ostatnia edycja:
Mendoza bardziej mnie fascynuje to karmienie bo moja była wiecznie głodna na moim pokarmie , może miałam go zbyt mało. Ja kupionych obiadów nie dawalam raczej przygotowywałam sama 2 razy próbowałam małej podać to plula jak szalona

Alinka, bo generalnie mleko mamy dużo szybciej dziecko trawi niż mm. I jak młoda mama naslucha się, że maluch powinien spać po karmieniu 3h a jej dzidziuś na piersi budzi się częściej to zaczyna panikowac, że dziecko głodne itp. Zresztą cycuś to nie tylko jedzenie, są dzieci które po prostu czują się przy nim najbezpieczniej i najchętniej cały czas by się przytulaly.

A co do xlandera, mi też jakoś nigdy się nie podobał bo nie lubię takich niskich wózków.

Ale zamiast wody można chyba herbatę z koperku? Moja mama tak robiła bratowa kuzynka i z dzieciakami ok. Fakt taki ze po trzy miesiące karmily piersią wiec może dlatego...bo potem mm to może trzeba było dopajac. Nie wiem...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png
herbatke z kopru owszem ale nie taka granulowana bo ta w składzie ma pelno cukru ;) ale taka herbatke daje się tylko wtedy jak dzieciatko ma problem z brzuszkiem, aaa i lepsza od herbatki koperkowej jest woda koperkowa :)

reklama
Do góry