reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Ja oglądałam Bugaboo, co prawda w wersji dla bliźniaków, ale one bardzo podobne są.
Z plusów:
- mega łatwy system montowania,
- zwrotny (choć nie bardziej niż ten, na który się ostatecznie zdecydowaliśmy).
- lekki
- naprawdę mały po złożeniu
Z minusów:
- siedzenia kubełkowe w spacerówce, które gibały się na wszystkie strony i skrzypiały - co prawda pani w sklepie twierdziła, że jak dziecko siądzie, to obciąży i problem zniknie, ale moim zdaniem z obciążeniem raczej się szybciej wypaczą te łączenia...
- gondola ma tendencje do lekkiego pochylenia w stronę główki dziecka, co jest chyba bardzo niezdrowe
- cena (dodatkowo pamiętajmy, że do tego wózka trzeba jeszcze dokupić foteliki samochodowe)
- wydaje mi się, że o ile w parku czy na ulicy sprawdzi się super, to w bardziej wymagającym terenie niekoniecznie (ale to mi się tylko wydaje, doświadczeń nie mam)
- wersja dla bliźniąt była bardzo wąska, zarówno jeśli chodzi o gondole jak i o spacerówki. Myślę, że dwójce dzieci na pewno byłoby w pewnym momencie ciasno. Nie wiem jak ta kwestia jest rozwiązana w pojedynczych wózkach.

reklama
witajcie poniedzialkowooo:)w koncuuu troche slonca zawitaloo ale brakowalo mi sloneczka nie skzodzi ze jest chlodno ale sloneczko jest wiec i energii jest wiecej:) juz sie biore do czytania:)

no ja nie wiem czy widzialam dotty hmm chyba nieeee . Ide jutro kupic pare ciuszkow tzn body dla malenstwa...bo czas leci...a ja nic nic nic nic nie mam. Maz powiedzial ze w maju zamowi meble...wiec chce juz zbierac po malu ciuszki . Wczoraj maz sie zapytal a ile kupujemy body:) ja mowie no wiesz z krotkim rekawkiem trzeba pozniej z dlugim jakies pajacyki geterki........a on mowi no to co wez 10 par body z krotkim z dlugim z 5 2 pajacyki getry ze dwie pary i juz...tak bo dziecko rosnie szybkooooo i tak mowie do niego no coooo tyy wiecej trzeba wszytskiego a jak cos sie zabrodzi..a jak cos sie tak znisczy ze nie bedzie do uratowania to co...haha i taka mielismy rozmowe co ile czego..szczerze nie wiem dalej...kazdy inacze kupuje. Moja kolezanka miala wszystko wyliczone....10 body z krotkim rekawkiem, 10 z dlugim, 3 pajace na wyjscie 2 pajace do spania 5 par skarpetek, 2 czapeczki, 2 kocyki jeden w domu jeden na wyjscie pieluszki tetrowe . Znowu inna koleaznka miala wsyztskiego fullllllllllllllllllll i mowi ze wiele rzeczy oddala do domu dziecka bo nawet tego nie uzywala..hmmmmmm I BADZ TU MADRA;)

smoczek zamowilam nuk, butelki tommmy tippie

wozek bogaboo w uk jest baaardzo popularny i wszyscy go kochaja wiec cos jednak musi w nim byc.
ja napewno go nie kupie bo jest MEGA niski niestety.
zaciekawilyscie mnie z tym baby design dotty musze popatrzec na internecie na niego
pierwsze tez slysze,ze xlander jest niski :( zasmucilyscie mnie bo myslalam o nim a potrzebuje wysokiego wozka :(

Xlander ma krótką rączkę i przez to wydaje się niższy. Mogłam postawić je obok siebie i zrobić zdjęcie ..., ale będę kupować pod koniec maja wózek, więc wtedy mogę zrobić.

Agnesdem nie kupuj za dużo, ja miałam full malutkich i połowe mała może raz założyła, najlepsze że niektóre ciuszki robią się za małe co 2 tygodnie, bo albo tułów urośnie, albo nóżka, zresztą i tak zobaczysz które ciuszki najwygodniejsze do ubierania i na tych będziesz bazować.

czyli w sumie nie szalec za bardzoooo z 8 body z krotkim rekawkiem wystarczy z 4 z dlugim pajacyki ze dwa i juz..skapeteczki czapeczka...kocyk..pieluszki...bo skoro dziecko rosnie dosc szybko to lepiej po prostu wyslac w razie czego meza na zakupy albo siostre...albo samej sie zebrac i pojechac dokupic...

reklama
Do góry