reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Ja oglądałam Bugaboo, co prawda w wersji dla bliźniaków, ale one bardzo podobne są.
Z plusów:
- mega łatwy system montowania,
- zwrotny (choć nie bardziej niż ten, na który się ostatecznie zdecydowaliśmy).
- lekki
- naprawdę mały po złożeniu
Z minusów:
- siedzenia kubełkowe w spacerówce, które gibały się na wszystkie strony i skrzypiały - co prawda pani w sklepie twierdziła, że jak dziecko siądzie, to obciąży i problem zniknie, ale moim zdaniem z obciążeniem raczej się szybciej wypaczą te łączenia...
- gondola ma tendencje do lekkiego pochylenia w stronę główki dziecka, co jest chyba bardzo niezdrowe
- cena (dodatkowo pamiętajmy, że do tego wózka trzeba jeszcze dokupić foteliki samochodowe)
- wydaje mi się, że o ile w parku czy na ulicy sprawdzi się super, to w bardziej wymagającym terenie niekoniecznie (ale to mi się tylko wydaje, doświadczeń nie mam)
- wersja dla bliźniąt była bardzo wąska, zarówno jeśli chodzi o gondole jak i o spacerówki. Myślę, że dwójce dzieci na pewno byłoby w pewnym momencie ciasno. Nie wiem jak ta kwestia jest rozwiązana w pojedynczych wózkach.

reklama
witajcie poniedzialkowooo:)w koncuuu troche slonca zawitaloo ale brakowalo mi sloneczka nie skzodzi ze jest chlodno ale sloneczko jest wiec i energii jest wiecej:) juz sie biore do czytania:)

no ja nie wiem czy widzialam dotty hmm chyba nieeee . Ide jutro kupic pare ciuszkow tzn body dla malenstwa...bo czas leci...a ja nic nic nic nic nie mam. Maz powiedzial ze w maju zamowi meble...wiec chce juz zbierac po malu ciuszki . Wczoraj maz sie zapytal a ile kupujemy body:) ja mowie no wiesz z krotkim rekawkiem trzeba pozniej z dlugim jakies pajacyki geterki........a on mowi no to co wez 10 par body z krotkim z dlugim z 5 2 pajacyki getry ze dwie pary i juz...tak bo dziecko rosnie szybkooooo i tak mowie do niego no coooo tyy wiecej trzeba wszytskiego a jak cos sie zabrodzi..a jak cos sie tak znisczy ze nie bedzie do uratowania to co...haha i taka mielismy rozmowe co ile czego..szczerze nie wiem dalej...kazdy inacze kupuje. Moja kolezanka miala wszystko wyliczone....10 body z krotkim rekawkiem, 10 z dlugim, 3 pajace na wyjscie 2 pajace do spania 5 par skarpetek, 2 czapeczki, 2 kocyki jeden w domu jeden na wyjscie pieluszki tetrowe . Znowu inna koleaznka miala wsyztskiego fullllllllllllllllllll i mowi ze wiele rzeczy oddala do domu dziecka bo nawet tego nie uzywala..hmmmmmm I BADZ TU MADRA;)

smoczek zamowilam nuk, butelki tommmy tippie

wozek bogaboo w uk jest baaardzo popularny i wszyscy go kochaja wiec cos jednak musi w nim byc.
ja napewno go nie kupie bo jest MEGA niski niestety.
zaciekawilyscie mnie z tym baby design dotty musze popatrzec na internecie na niego
pierwsze tez slysze,ze xlander jest niski :( zasmucilyscie mnie bo myslalam o nim a potrzebuje wysokiego wozka :(

Xlander ma krótką rączkę i przez to wydaje się niższy. Mogłam postawić je obok siebie i zrobić zdjęcie ..., ale będę kupować pod koniec maja wózek, więc wtedy mogę zrobić.

Agnesdem nie kupuj za dużo, ja miałam full malutkich i połowe mała może raz założyła, najlepsze że niektóre ciuszki robią się za małe co 2 tygodnie, bo albo tułów urośnie, albo nóżka, zresztą i tak zobaczysz które ciuszki najwygodniejsze do ubierania i na tych będziesz bazować.

czyli w sumie nie szalec za bardzoooo z 8 body z krotkim rekawkiem wystarczy z 4 z dlugim pajacyki ze dwa i juz..skapeteczki czapeczka...kocyk..pieluszki...bo skoro dziecko rosnie dosc szybko to lepiej po prostu wyslac w razie czego meza na zakupy albo siostre...albo samej sie zebrac i pojechac dokupic...

reklama
Do góry