reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
Biapl, ja wiem, że ma każda kobieta ale ja urodziłam już trójkę dzieci i też wiem jak to wygląda. Po porodzie sn było od razu, po cc niestety nie i tak się zdarza często a ja pomimo tego, że Mała cały czas wisiała na cycu nie zamierzałam jej głodzić, nawet w szpitalu dawali jej mleko. Jak dostałam pokarm to karmiłam przez kolejne 14 miesięcy

Nam też położna mówiła, że w pierwszych dobach dziecko ma żołądek malutki i wystarczy to co jest, nie trzeba dokarmiać. Tłumaczyła, że o laktację trzeba walczyć i, że czasem bywa ciężko. Radziła mleka nie kupować, bo jak jest to kusi by podać. Ja nie kupuję. W razie czego są apteki 24h ;)

Cc i karmienie. Oj dużo już wiem po 3 cc na ten temat.
Laktacja normalnie jak to po porodzie u mnie 3 doba i nawał. Przed tym siara, która w zupełności dziecku wystarcza.
Jakie mleko? Tu widzę w szpitalu bebilon :)
Jakby co pytajcie. Może coś pomogę...

reklama
Ja nie miałam problemu z karmieniem (w sensie ilości) dlatego zawsze zastanawiało mnie stwierdzenie że jak dziecko poczuje że z butelki samo leci... mi z cyckow samo leciało. Musiałam Martynke odstawiac na chwilę bo nie nadążała łykać. Jak karmilyscie piersią to nie mialyscie tak?
A u nas w szpitalu było wtedy mleko Nan. I ja je używałam jak skończyłam kp

Do góry