reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
@gutka ja bym uwazalam z wlasnycmi sesjami w koszach etc. poprwane ulozenie maluszka i jego bezpieczentwo to podstawa. takie zdjecia sa czesto sklejka kilku zdjec, gdzie jest askeuracja przez druga osobe.
i co do tych pasntwa co sie oglaszali, niestety robia zle zdjecia. tzn ulozenia maluszka nie sa poprawne. ja bym nie chciala by na moim skarbie ktos cwiczyl, bo dostane kilka zdjec a jednak maluszek moze miec potem rozne problemy, przez naciagniecie niewlasciwego miesnia lub asymetryczne ulozenie.
tak jak do lekarza nie idziesz bez specializacji tak i takich zdjec nie robi sie u osoby, ktora nie przeszla odpowiednich szkolen....

@gutka ja bym uwazalam z wlasnycmi sesjami w koszach etc. poprwane ulozenie maluszka i jego bezpieczentwo to podstawa. takie zdjecia sa czesto sklejka kilku zdjec, gdzie jest askeuracja przez druga osobe.
i co do tych pasntwa co sie oglaszali, niestety robia zle zdjecia. tzn ulozenia maluszka nie sa poprawne. ja bym nie chciala by na moim skarbie ktos cwiczyl, bo dostane kilka zdjec a jednak maluszek moze miec potem rozne problemy, przez naciagniecie niewlasciwego miesnia lub asymetryczne ulozenie.
tak jak do lekarza nie idziesz bez specializacji tak i takich zdjec nie robi sie u osoby, ktora nie przeszla odpowiednich szkolen....
a kto się ogłaszał?

@margerrita cały czas tam będę, więc gdyby coś się działo, to mogę reagować. Myślę że z takim założeniem równie dobrze mogę coś naciągnąć maluchowi podczas kąpieli albo ubierania. Raczej nie będę/oni nie będą robić z dziecka akrobaty :-)

@margerrita cały czas tam będę, więc gdyby coś się działo, to mogę reagować. Myślę że z takim założeniem równie dobrze mogę coś naciągnąć maluchowi podczas kąpieli albo ubierania. Raczej nie będę/oni nie będą robić z dziecka akrobaty :-)
A wiesz co można a czego nie? Tak pytam z ciekawości.
Nawet przy zmianie pieluszki trzeba uważać, żeby np nie łapać za nóżki.
Jeśli masz pełną wiedzę na ten temat to jak najbardziej:) My też chcemy taką sesję zrobić, ale u sprawdzonego fotografa.

Z tego co czytałam to standardowo uważać na główkę, żeby nie poleciała. Żeby się dziecko nie wychodziło i nie spadło. Myślę że więcej szczegółów obsługi noworodka poznam na szkole rodzenia i zastosuje te same zasady :-) w internecie jest trochę informacji, jak bezpiecznie zrobić sesje. (np pozycja żabki, że głowa na łapkach, jest składana z 2 zdjęć - głowa dziecka jest raz podtrzymywana z dołu raz z góry).

dalga-lift.jpg

a to mój wózek - dzisiaj już z mężem wybraliśmy ;-)

Super wozek. Tez bardzo mi sie podobal i bym go chetnie kupila ale minusem jest dla mnie to ze jak sie go zlozy duzo miejsca zajmuje przez te kola i zrezygnowalam z zakupu :(

reklama
Bylam w polsce i przypadly mi do gustu dwa wozki. Jeden to wlasnie anex sport, ktory widzialam juz tu jedna z was wstawiala :) niestety cena mnie odrzucila bo kosztowal az 2200 zl. Jak dla mnie to za duzo za wozek. Natomiast drugi to tutek grander plus i mysle ze na ten sie zdecyduje :)

Załączniki

• grander_plus_prezentacja.jpg
    grander_plus_prezentacja.jpg
    183,5 KB · Wyświetleń: 122
Do góry