reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
A wiesz co można a czego nie? Tak pytam z ciekawości.
Nawet przy zmianie pieluszki trzeba uważać, żeby np nie łapać za nóżki.
Jeśli masz pełną wiedzę na ten temat to jak najbardziej:) My też chcemy taką sesję zrobić, ale u sprawdzonego fotografa.
Jak nie łapać za nóżki?

Dziewczyny:) dziś kupiłam 7paczek chusteczek w zestawie za 18zł :) z biedrony, była promocja i wzięłam ostatnie. Od dziś jest promocja na chusteczki Dada 5opak. :) Wiem, że te fitti są cienkie, ale jak na początek to mogą być :)

Załączniki

• 2ea1a69f-3640-4b90-bce8-ffe7a8ff3903_20131017061638_Fitti.jpg
    2ea1a69f-3640-4b90-bce8-ffe7a8ff3903_20131017061638_Fitti.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 70
Ja długo używałam fitti od chyba 3 miesiąca Martynki i były ok. Tylko po jakimś czasie zapach mi się kojarzy z... no z brudną pupą i co jakiś czas zmieniam.

Dziewczyny a ja kupiłam ostatnio większość rzeczy do wyprawki dla Małego...ehh wreszcie mam już coś w razie wcześniejszego przyjścia na świat mojego Malucha .☺
I wybralam w końcu Materac dwustronny Pianka lateksowa - pianka-kokos. Myślę że będę zadowolona☺

@nieufna ciezko tak napisac, ja zanim zaczelam miec w ofercie sesje noworodkowe to co bylo dla mnie najwanziejsze to odpowiednia przeszkolenie i bez niego nigdy nie zrobilabym komus takiej sesji.
czesto rodzice widzac pewne ujecia tez tak robia, sadzaja noworodka, czy chocby ukladaja go do koszy, te wszystkie wypelniania we wnatrz tez sa specialne ukladane, zwijane by wlasnie dziecko bylo polozone we wlasciwej pozie.
duzo zdjec noworodkowych to sie zdjecia skladane w programie graficznym, gdzie usuwa sie podtrzymujaca reke.
moze to sie wydawac, ze to takie proste, ale wcale nie jest. to jest bardzo mala, krucha istotka i umiejetne obchodzenie sie z nim jest bardzo wazne.
ja nie mowie, ze macie nie robic zdjec swoim dzieciom a wrecz przeciwnie robcie ich jak najwiecej. tylko nie polecam eksperymentowac jezeli nie jestescie czegos pewne. chocby ulozenie na brzuszku, podniesie glowki, kikut pepowiny etc,
glowka takiego maluszka jest bardzo duzo i ciezka i bardzo szybko, zle ulozona bedzie sie chwiala i moze nadwrezyc kregoslup.

a co do zmiany pieluszki, noszenia dziecka, ubierania etc to polecam zawitkowskiego ksiazke chociazby.

Dziewczyny! Kupiłam komplecik do wózka :) podusia (ale w sumie taka płaska jak materiał), kocyk i takie coś co można dzidzie w to wsadzić. Kupiłam za 20zł to uważam, że warto :)

Zakupiłam jeszcze dziś lovelę do prania za 13zł w biedronie :) normalnie rekin biznesu ze mnie :D

Załączniki

• 13219977_1014767191926132_679593669_n.jpg
    13219977_1014767191926132_679593669_n.jpg
    78,1 KB · Wyświetleń: 112
reklama
agula, fajny komplecik, ja wlasnie szukam czegos ciekawego do wozka, kocyk i ewentualnie podusia plaska ale wszedzie tylko minky :/, kupilam juz jeden zestaw minky ale to na pozniej, na lato bedzie za cieply a z lzejszych nic nie moge znalezc :( jakis bambusowy albo bawelniany kocyk by sie przydal, ktos cos moze polecic?

Do góry