reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

:)
Jak pewnie też nie wytrzymam. Poza tym chcę wszystkiego sama dopilnować, bo męża mam z lekka zakręconego :biggrin2:

A jaki wybieracie materac do łóżeczka? Bo czytam, że trochę tego jest, lateksowy, kokosowy, gryczany .....:rolleyes2::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
ja dlugo szukalam materaca wlasciwego i ostatecznie stwierdzilismy, ze kupimy lepszy --> wybrałam traeumeland a dlugo szukalam zanim sie zdecydowalismy.

ja za to mam dylemat co zrobic z rzeczami po Mieszku. Bo wszystko mamy i nie wiem czy sie tego pozbyc, z jednej strony nie mam serca. Z drugiej nie wiemy czy chcemy by te rzeczy były dla nowego dziecka. Wózek napewno będzie nowy ale tego jest jeszcze cała masa.
a co wybyście mi doradziły?

Margerrita chyba musisz sama zdecydować. ..jeśli widok nowego dzidziusia w ubrankach Mieszka będzie dla Ciebie bolesny to ja bym się nie zmuszała, pewnie bym sprzedała wszystko i kasę przeznaczyła na nową wyprawkę.

Ja też miałam wszystko kupione około 35 tyg, szczególnie, że gin nastraszył mnie, że urodzę wcześniej. W życiu bym nie zostawiła tych zakupów dla męża :p on miał ze mną być przy porodzie i przyjeżdżać do szpitala a nie latać wtedy po sklepach i dopiero skręcać łóżeczko :p

Co do materaca mam z pianki termoelastycznej czy jakoś tak firmy Hevea. Pewnie gdybym miała więcej kasy wtedy kupilabym lateksowy.

Margerritta, jeśli te ubranka mają ci przypominać o Mieszku to lepiej faktycznie je sprzedać i kupić nowe.

A ja zamierzam, nawet jeśli będzie drugi chłopiec, i tak coś pokupowac :) po Maćku mam dużo pajacykow i body z długim rękawem, co zupełnie nie nada się na lato. Poza tym nowy dzidziuś musi mieć jakieś nowe ciuszki :)

Margerrita chyba musisz sama zdecydować. ..jeśli widok nowego dzidziusia w ubrankach Mieszka będzie dla Ciebie bolesny to ja bym się nie zmuszała, pewnie bym sprzedała wszystko i kasę przeznaczyła na nową wyprawkę.
Dokładnie....to już od Ciebie zależy...

Bo wsumie mamawiki dobrze radzi.
ja dlugo szukalam materaca wlasciwego i ostatecznie stwierdzilismy, ze kupimy lepszy --> wybrałam traeumeland a dlugo szukalam zanim sie zdecydowalismy.

ja za to mam dylemat co zrobic z rzeczami po Mieszku. Bo wszystko mamy i nie wiem czy sie tego pozbyc, z jednej strony nie mam serca. Z drugiej nie wiemy czy chcemy by te rzeczy były dla nowego dziecka. Wózek napewno będzie nowy ale tego jest jeszcze cała masa.
a co wybyście mi doradziły?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Ja poskręcałam mebelki w 29tyg a w 32 urodziłam, żadne ubranka, które miałam gotowe się nie przydały ;) mama i bratowa biegały i szukały tych malutkich. Wiki leżała 37dni w szpitalu a ja tylko 5 więc miałam czas żeby kupić butelki i inne potrzebne rzeczy. Teraz mam zamiar donosić do 38 ale pewnie w 30 już będę chciała mieć większość gotową.

Możemy później założyć wątek sprzedam- kupię i będziemy między saba się targowac;).
Bo któraś ma chłopca a urodzi dziewczynkę i na odwrót nie wiem czy dobrze opisałam...

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Czytam na różnych stronach o tych materacach i opinie są bardzo różne, jedni polecają lateksowy, inni piszą, że uczula, taka samo kokos-gryka, zgłupieć można.
Myślę o takim https://materace-dla-ciebie.pl/skle.../materac_piankowy_z_lateksem_krasnoludek.html

lub tym
http://www.tomi.pl/hevea-baby-materac-lateksowy-120x60-klin-gratis.html

ten jest podobno zbyt miękki

lub taki
http://www.tomi.pl/hevea-materac-krzys-120x60-lateksowo-kokosowy-klin-gratis.html

Znalazłam jeszcze taki
https://sleeptime.pl/hilding/materac-piankowy-baby-safe-hilding.html

I tak na koniec dnia po przeczytaniu masy informacji, ponoć najlepsze są z pianki wysoko elastycznej, czyli ten co wkleiłam powyżej lub ten
http://www.tomi.pl/hevea-materac-duo-activia-piankowy-120x60.html

Co myślicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry