reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

laret niebieski.jpgtako_laret_black_grey.jpg

Teraz chyba bedzie ok:-). Ten niebieski jest ładny tylko, że ostatnio widuje mase wózków w tym kolorze. A ta zieleń czy limonka raczej na żywo jest intensywniejszy i jeszcze takiego nie widziałam. Ale znów Gosia jest zakochana w niebieskim i będzie pewnie marudzić;-).

CO do tych X landerów to jakoś niby ich dużo jezdzi, ale nie zachwycił mnie ten wózek. Wiem, że go odrzuciłam w przedbiegach, ale w sumie nei wiem dlaczego. Moze przez tą przekładaną i teleskopową rączkę. Chciałam łamaną, żeby córa też czasem Małego mogłą powozić.

reklama
Gondola 75 cm to naprawde mała gondola. Zimy w niej nie przejeździcie jak jeszcze trzeba będzie dołożyć kocyk czy śpiworek. Synek sąsiadki ma 4 miesiace a jakoś sczególnie duży nie jest, zresztą ja widziałam po Adzie, miała 3,5 m-ca a już nóżkami dotykała gondolki. Ale teraz w większości wózków sa takie małe gondole.

A ja pojechałam dziś z małżem do Mama i ja tak sobie popatrzeć i wróciliśmy z fotelikiem.
Także Maxi Cosi Cabrio Fix :-)

Daria bardzo kusi mnie ta koszula nocna. Odebrałaś ją już może? Jak z jej jakością, bo chętnie sama bym ją kupiła:-). No i ta bluzeczka super. Dziś byłam na zakupach i wszędzie takich szukałam, oczywiście nic takiego nie było:-(. Nie wiem tylko jaki rozmiar wziąć. W sasadzie to noszę M/L.

Oglądałam dziś rożki, ale na targu i ich jakość była bardzo średnia :/. Jeden był fajny mięciutki, frotowy, ale na lato to chyba jednak za ciepły.
Z kocykami jeszcze sie wstrzymuje, chyba zamówimy je razem z wózkiem, bo w Mama i Ja przy większym zamówieniu dają dodatkowy rabat.

Patili - nie sterylizowałam, nie miałam też sterylizatora chociaz moja Ada butelkowa, wyparzałm butelki poprostu.

Ja chyba kupię ten tescowy kocyk i będzie wsio, bo bawełniany mam po Adzie ale rózowy w kwiaty :-D Mam jeszcze polarkowy z quinny w kolorze turkusowym i dwa grubsze o uniwersalnych kolorach.

kosinko ja widziałam LARETA na żywo: w wersji limitowanej - imitacja lnu, standardowe kolorki: fiolet-siwy, błękit-czerń i właśnie tę limonkę-czerń.
Najlepsze wrażenie początkowo zrobił na mnie fiolet (ale to dlatego, że właśnie fioletowego wózka szukałam), z kolei ta limonka wydała mi się zbyt żarówiasta, zwłaszcza te kolorowe elementy stalaża i "szprychy" były bardzo rażące, błękitnemu nie poświęciłam zbyt wiele uwagi, gdyż w ogóle nie byłam nastawiona na taki kolor, choć muszę przyznać, że bardzo ładnie kolorystycznie współgrała tapicerka ze stelażem, z kolei imitacja lnu wydała mi się dość "wyrafinowana" - zwłaszcza "skórzane" wykończenia podnóżka w spacerówce i misiowa wkładka dla niemowlaczka potęgowały to wrażenie, potwierdziła je też cena +200zł do ceny standardowej kolorystyki.
Podsumowując: z tych dwóch kolorków, na które się nastawiasz wybrałabym zdecydowanie błękitny i to bardziej w wersji black niż grey. Ma w sobie urok i tak nie "wali po oczach" jak limonka, a jednak jest wyrazisty :-)
P.S. Urzekły mnie najbardziej te kolorowe stelaże w Laretach, szczególnie, że te kolory nie są takie "płytkie" tylko metaliki..

jestem już wklejam zdjęcia :)
20120411_212037.jpg20120411_212052.jpg a więc tak rozmiar mojej koszuli to XXL!!!! i jest mi trochę za duża ale wolę że większa niż obcisła. Ja mam w biuście ok 109 cm jakość jest dobra fajnie się ciągnie mam nadzieję że się nie zeszmaci w praniu. Zdjęcie jest zrobione w staniku tak na szybko dla was więc sorry za jakość :)

Kosinko powiem tyle CUDNE KOLORY !! niebieski super:) Ta limonka rewelacja, ale ja uwielbiam limonkę:) Myslałam, że to taka zgniła zieleń czy cuś:) Nie wiem który bym wybrała...Jeden i drugi wyjątkowy kolor. Limonki też jeszcze nie widziałam na ulicy :)

reklama
Dziewczyny a macie namiary na jakieś fajne i sprawdzone jakościowo kocyki? :-)

Jeśli chodzi o kocyki to ja polecam kocyki z mikrofibry bobas czyli te o których dziewczyny pisały takie kupiłam starszej córce w ciemno i po milionie prań one nadal są mięciutkie milutkie nie mają kłaczków supełków i są mega cieplutkie i super się układają do ciałka więc szczerze polecam!!! Inne jak kupowałam niby cienkie itd to się skosmaciły i są sztywne a tych jestem mega zadowolona.

Do góry