reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ann - zapomniałam napisac - smoczuś boski :tak:

ania aneczka - mata i lezaczek to tak jak dziecko ma ze 3 miesiace, chyba ze taki leżaczek na płasko całkiem to wcześniej. Ale właśnie często chrześni, czy rodzice też chca coś kupić, wtedy można podpowiedzieć czego brakuje :tak: Co do łóżeczka turystycznego to my kupowaliśmy dopiero przed wyjazdem na wakacje.

reklama
No ja łóżeczko turystyczne chce kupić jakoś w sierpniu bo mamy zamiar we wrześniu wyjechać i właśnie chciałabym regulowane. No, ale to się okaże w praniu . Ja po prostu wszystko już podliczyłam.
Matę edukacyjną kupie na pewno już przed porodem. Nad leżaczkiem się zastanowie. Joasiah leżaczek nie za 500 zł tylko za 250 zł. I to tak około. Napisałam leżaczek i mata 500 zł. A leżaczek chce taki FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3W1 0-18 KG T4145 (2164536431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystko jeszcze do przemyślenia. Nie mamy cioć ani wujków żeby dostawać prezeny. A od rodziców mamy inną pomoc więc pewnie też już nic nie będzie. Na to po prostu nie liczymy. Sa takie koszty jakie są, a jak się zmniejszą albo ktoś coś kupi w co wątpie no to będziemy się cieszyć:) to Nasze pierwsze dziecko nie możemy się przekonać do używanych rzeczy, tym bardziej że chcemy poźniej mieć n drugie i może trzecie dziecko te drożdże rzeczy, ale to równiez kwestia dyskusji;)

Ania, ja CIebie doskonale rozumiem... :tak: jak już się Maleństwo urodzi też jest mnóstwo wydatków.... pieluszki, mleko (jak ktoś karmi mm), szczepionki, nie daj Boże jakieś wizyty u lekarza, czy lekarstwa. Jak teraz macie pieniądze to kupcie.... tym bardziej, ze piszesz że nie ma Wam kto takich prezentów zrobić.
Leżaczek mam też z FP. Fajny jest:tak::tak:

ania z ta mata to tez róznie, my nie kupujemy. Mój chrześniak dostał i ... leży spakowane... w ogóle go to nie rajcowało... może warto u kogoś najpierw spróbować? łóżeczka turystycznego też nie, bo tak jak dziewczyny piszą, gondola się myślę spokojnie sprawdzi, szczególnie, że wózek dziecko zna, co w obcym miejscu to ma duże znaczenie... a jak nie to przy mamusi na wyjeździe i już ;)

ja maty nie kupuję leży u mnie na strychu nieużywana - moja malutka kuzynka dostała i faktycznie wcale jej to nie bawiło więc problem z głowy, jeśli chodzi o leżaczek to też FP kupuję myślę że będzie najlepszy i na długo starczy.

ann smoczuś rewelacja

Wika a od kiedy używałaś leżaczek? Mam dwie koleżanki i obie mają zarównoo leżaczki jak i maty od samgo początku i ponoć są super zadowolone i używały od 1 miesiąca ...
Dziewczyny gdzie są te linki co dawałyście do majtek siatkowych, które kiedys polecałyście itd? nie moge sie do nich dokopać...może macie gdzieś zapisane u siebie w zakładkach

a ja dziś robię pierwsze pranie ciuszków i jutro będę prasoooooować :tak: więc póki jeszcze były świeżutkie, niektórym porobiłam zdjęcia :tak: jest jeszcze tego drugie tyle jak nie lepiej :-D ale już można się chwalić :-D:-D:-D

08032012167.jpg08032012168.jpg08032012169.jpg08032012170.jpg08032012171.jpg

mata u nas totalny niewypał, był to prezent od prababci, Fischer Price jakiś wypas. Mata od 3 mies., leżaczek też od 7-8 tygodnia najwcześniej. I leżak był hitem, na pewno kupimy, bo swojego już nie mamy

U nas i mata i leżaczek sie sprawdził. To i to około 2-3 miesiaca stosowałam:tak: bo nie miałam takiego całkiem na płasko.

Mata jednak dostarcza wielu bodzców dziecku, coś szeleści, coś sie rusza, coś gra, dziecko się próbuje przekręcać, jak dla mnie same zalety. Wiadomo, ze nie położy sie dziecka tam na godziny.No ale jak widac kaze dziecko inne. Ja swoją mam, na szczeście nie sprzedałam, wiec wydatku nie mam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry