reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Z tego co mi wiadomo mata jest atrakcją dla dziecka, ale właśnie powyżej 3 miesiąca, do tego czasu najlepszym rozwiązaniem są zabawki czarno- białe. Za duża ilość bodźców rozprasza dziecko i drażni.
Piękne ubranka i już prawdziwe zbiory:-) ja się właśnie zastanawiam i chyba zacznę przygotowania po świętach jak wiosna przyjdzie cała parą:-)

reklama
z maty fajne były te podwieszane zabawki

i taki drążek z Ikei np. wystarczyłby w zupełności. Tymi szelestami i melodiami nie była zainteresowana, można te bodźce dać w inny tańszy :) sposób

Ania, leżaczek kupiliśmy przed porodem, i jak Mały miał 2 miesiące zaczeliśmy go używać
Zobacz załącznik 444983

a matę jak miał 2,5- 3 miesiące:

Zobacz załącznik 444984Zobacz załącznik 444985

z obu byłam bardzo zadowolona. Iguś uwielbiał bawić sie na macie... potem to już mu tylko zmieniałam zabawki na pałąkach:-D:-D:-D

Wielorazowe majtki siatkowe 2szt poporodowe L (2184872426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja kupiłam te:tak:

Majufka piękne ubranka :)

niektóre mamy nie kupowały leżaczka tylko korzystały z fotelika samochodowego
zamiast maty można kupić coś takiego
3W1 LEŻAK-STOJAK PIANINKO NA CHRZEST KATOWICE 786 (2159685399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to tak na szybko wyszukane
takie coś starczy na dłuzej bo dziecko im starsze to moze potem sluzyc jako stoliczek grający czy coś

jeszcze co do łóżeczka turystycznego
ja dokupywałam taki materac z gryką bo to co oni dołączają to dla mnie to twarda deska
i jeśli macie zamiar wozić te łóżeczko to taki materac moze być kłopotem do wożenia

ja pamiętam przy Zuzi chciałam mieć dużo nowych rzeczy itd
teraz to już mądrzejsza jestem :-D

Ja pamiętam, ze miałam jakiś bon na spora kwotę do zrealizowania i dlatego kupiłam lepsza matę :tak: Nie chciało mi się kombinowac z zamiennikami:-)

Nina też jakoś nie szalała za matą, także teraz nie kupuję. Nie interesowały jej te szeleszczące, nie zakumała uderzania nóżkami, żeby słyszeć dźwięk, a potem wyrosła... Pewno teraz by się bawiła :-D
Ja zabawki w leżaczku wymieniałam.
Moje dziecko nawet teraz nie bawi się zabawkami :-D Hitem jest katalog z ikei, albo innych sklepów wysyłkowych, lubi oglądać książeczki, i wkładać i wyciągać coś np. z woreczka...dzisiaj pół dnia wkładała i wyciągała cukierki z pudełka...

Wika super :) Śliczne zdjęcia:) I ta mata to jest ta, która mi się marzy :) To z Fisher Price nie?

Joasiah no ja pewnie przy drugim dziecku też będę mądrzejsza tak jak piszesz. Ale póki co chce nową matę dla swojej Emilki, która później będzie dla pozostałej dwójki :) Patrzę też po komisach bo wtedy moge dotknąć, widzieć jaki jest stan itd.

wika - ale fajny ten Twój synuś :tak:

ania aneczka - ja miałam tiny love - też fajna

HPIM3750.jpg

Dziewczyny z tymi matami to ja bym radzila np pozyzczyc na kilka dni od kogos i zobaczyc czy maluszek bedzie chcial lezec, bo to jednak kosztuje i to sporo:)

LEŻACZEK BUJACZEK HUŚTAWKA FISHER PRICE 3W1 DELUXE (2184904976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja mialam taki dla Mai i sie sprawdzil rewelacyjnie, spala i sie bujala, i nie trzeba bylo kiwac i w te i spowrotem. jest hustawka, lezaczek a potem fotel bujany, koszytalismy z tego spokojnie do 3 latek:)

cena byla wysoka bo cos kolo 380zl ale teraz sa tansze:)

Majuffka super te ubraneczka:) niezla ta kolekcja:) ale czy nie za szybko na pranie? mnie sie wydaje ze zdazy sie zakurzyc jak bedzie sie szafe otwieralo tym bardziej ze jest sie czym chwalic to jak kolezanki wpadna na kawke bedziesz chciala sie pochwalic i kazdy w lapki wezmiecie?:)

Ostatnia edycja:
reklama
fasolinka - M kupił taki swojej chrześniaczce i ona nie chciała sie huśtać, korzystali dopiero z wersji stacjonarnej :-D Ale fajny był, ja byłam wtedy w ciąży i wybrałam go, bo sama chciałam taki mieć. Mi niestety takiego nikt nie kupił:baffled:

Do góry