reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

zyrafko a możesz któryś polecić na allegro np.? Bo myślę, że to fajna opcja w zastępstwie kojca. Bo kojec zajmuje sporo miejsca (mamy małe mieszkanie) a łóżeczko też może posłużyć za kojec nie? I od razu druga funkcj na wyjazdy :)

AA a pampersy 2-5 kg czy 3-6 kg ? I 3 opakowania stykną na początek i do szpitala ?

Ostatnia edycja:
reklama
niestety nie polecę Ci bo łóżeczko dostaliśmy od siostry męża i nawet nie wiem jakiej firmy:-) Oczywiście jak ma się małe mieszkanie to to łóżeczko jest idealne również jako kojec

zgadzam się z żyrafką. Jak rodziłam były upały, to nie dość, że człowiek się strasznie pocił, to jeszcze miałam plamy z mleka, bo nie spodziewałam się nawału... a ciągle ktoś zaglądał, więc chciałam czuć się świeżo. Teraz kupię ze 3 koszule, ze 3 bawełniane staniki sportowe, a do karmienia jakieś ładniejsze zostawię w domu po powrocie. Nie mam dużego biustu, więc w takich sportowych czułam się świetnie.
nadalka- robi wrażenie ta zapakowana szafka !!! ja przy Ninie nie miałam tylu rzeczy :-D
Teraz też się ograniczę, bo nie będę dziecka ani oliwkować, płyn kupuję 3w1, więc mam nadzieję, że się z tym pomieszczę.
joasiah- no widzisz ciuszki w sklepach są piękne i tanie, ale ja i tak dzisiaj zaliczyłam lumpka i kupiłam 3 zwykłe białe pajace za funta :-) Ninę bardziej obkupuję w sklepach bo ciężko już na nią dostać coś niezniszczonego w ciucholandach
ann- cudny, taki delikatny ;-) bardzo mi się podoba

Boże drogi kochaniutki :) Przeraziłam się:) Podliczyłam cenę całej wyprawki. Ale brałam górne granice pod uwagę i tak wiadomo na oko mniej więcej. biorąc pod uwagę, że wszystko nowe. Łóżeczko, materacyk, wózek, fotelik itd itp. Wyszło mi ok 6000 tyś zł. I albo coś mi sie pogibało albo nie wiem ;/;/;/ Doliczyłam tez matę edukacyjną, leżaczek to już ok 500 zł no i łóżeczko turystyczne. Wózek z fotelikiem 2000 zł.

ania aneczka - majtki zdecydowanie siateczkowe, ja miałam chyba 3 pary tylko, ale prałam sobie mydełkiem (biały jeleń) na bieżąco jak sie pobrudziły, bo one nie są takie jednorazowe, a fajne bo przewiewne i krocze sie wietrzy:tak:
Ja łóżeczko miałam chyba jakieś zwykłe i zaraz się połamało, dlatego badziwia nie polecam, lepiej już zainwestowac w jakąś firmę. I zalezy co chcesz czy zależy ci na podwieszanym dnie czy odrazu tylko jeden poziom (ten dolny)

reklama
Ann :szok::szok::szok: zaszalałaś :-D:-D:-D:-D ale... najważniejszy pierwszy krok.... :-D:-D potem pójdzie z górki:-D

Ania,
ja ma majtochy siateczkowe 6 szt. Koszule kupię 3 (M. będzie prał), staniki 2-3 ... a co do kosztów, to ja 2,5 roku temu wydałam koło 5 tyś..... noo niestety też musiałam wszystko kupić sama... i suma sumarum tyle wyszło:confused:

Nadalka no Kochana, widzę, że już jesteś gotowa:tak::tak::tak:

Ja teraz też podgoniłam trochę z zakupami i dla Maleństwa zostały mi pieluszki, kocyk, proszek do prania i Octenisept i tyle. Noo i wszystko dla mnie, bo mam tylko majty siateczkowe:cool::cool:

Do góry