reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

rossman ma dobre pieluchy rossmanowskie ;)
koleżanki używały mokrych chusteczek baby dream ale są za suche ponoć.... ja mam takie w domu w łazience jak by trzeba było to faktycznie do mokrych to one nie należą ale bede próbowała ich uzywać :) ale Biedronkowe DADA są ponoć lepsze ;)

reklama
Agucha naklejki kupiłam w Castoramie. Tylko one są droższe, są gumowe i odstające. Ale nie mogliśmy mieć zwykłych bo ściana nierówna i w ogóle;) Poza tym to mąż wybierał. Są cudne i fajne, ale powiem Wam czy się nie odklejają. Na taśmę dwustronną przykeliliśmy póki co. no i mozna różne inne dokupić np. chmukę, grzybek i takie tam :)

ania-aneczka, podłapałam temat z naklejkami , i zrobimy sobie chyba jednolitą tapete i tylko nad łóżeczkiem takie różności właśnie ;) ale zobaczymy bo pewnie jak wpadne w dział tapet to oczopląsu dostane i bede miała problem co wybrać ;D

mamcia wstawiała kasia24, najlepiej napisz maila do sprzedawcy bo rurki jeans od tego sprzedawcy maja pas bo ja takie zamówiłam sobie sa super
pisze cos takiego tam:
Pas (Guma) w spodniach wykonany jest z bardzo
elastycznej dzianiny (posiadajacej certyfikat jakosci) doskonale nadaje
sie do noszenia od pierwszych miesiecy az do konca ciazy.

to ja rozumiem ze raczej maja tam taki ciazowy pas

Ostatnia edycja:
Mamcia tak ja wstawiałm te linki, dostałam je od znajomej bo ona chyba zamawiała, dowiem sie i Ci odpisze. ale właśnie jak Ania2403 pisze z opisu wynika że powinny mieć.
Eve jak przyjda do Ciebie te spodnie to daj znać jak sie prezentują, bo ja właśnie zamierzam je zamówić :-)

Ostatnia edycja:
Mońcia odradzam chusteczki babydream
mama mi kupiła teraz dla Zuzi żeby jej pipcię przemywać (jak ospę ma) to strasznie suche są
probowałam wycierać jej z buzi puder to aż musiałam trzeć
dadę z biedronki polecam :tak:

Z rosmana nie miałam ale Dada są fajne.
Ja planuję na początek przymywac tylko wodą i płatkami dzidziuś, tak jak robiłam przy córce. Na wyjazdy i w teren kupowałam takie nasączone tylko wodą, wtedy huggis takie robił, teraz to nie wiem. Nie chcę żadnych zapachowych, lubią uczulać. Teraz jak dziecko wieksze to już skóra nie taka wrażliwa.

Jak przyjdą spodnie to dam znac :tak:

Ja będę używać delikatnie nivea krem ochronny na słońce, jest od pierwszych dni życia, Zuzia go używa i super zadowolona jestem i maleństwo delikatnie smarować będę, ten na każdą pogodę też stosuję w zimie i też zadowolona jestem.

Co do kosmetyków z BabyDream z rossmana to są super bo jako jedne z niewielu firm nie zawierają substancji SLS (sodium laureth sulfate) która jest stosowana po to by się pieniło, zawiera ją 90% kosmetyków różnych firm, nawet w płynach do naczyń to jest, a substancja powoduje często uczulenia
A tu macie listę kosmetyków które tego dziadostwa nie zawierają Kosmetyki bez SLS - Forum Wizaz.pl

aaa i chusteczki babydream są beznadziejne, już kilka razy robiłam podchody do nich kupowałam do torebki po 30 szt i były suche, po przerobieniu wielu marek wracam do Nivea active baby, mimo ceny opłaca się bo zamiast 3 szt tańszych chusteczek wystarczy 1 szt nivea, warto też patrzeć na promocję ja ostatnio 6-pak kupiłam w rossmanie za 24 lub 26 zł.

Pieluchy jak dla mnie od rossmanowskich lepsze Dada Premium z biedronki.

Jeszcze o co do tetrowych to ja kupiłam kiedyś na allegro i hmm do mycia podłóg mogą być. Więc jak któraś kupi i wypierze i nic się z nimi nie stanie to proszę o linka :p

reklama
dada najlepsze ,używałam i sie przekonałam no i za rozsądną cenę,pracuje w biedrze,jakjie my ilości tego sprzedajemu:szok:a po za tym mamy często promocję ,zawsze jak jest jakaś biedronka otwierana to warto sie udac bo wtedy są po 19.99,ogólnie niedługo powinna być akcja maluch tz.będzie dużo rzeczy dla maluszków,od pieluch po gryzaki,naczynia,kosmetyki nawet firmowe itp.itd,w listopadzie chusteczki huggies kupiłam 4 pak .za 7.99,bo po akcji zawsze przeceniają,ale bez promo tez były po 9.99

Do góry