reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

haha to ja sprostuję
KRZYK - to jest pisanie drukowanymi :-p

Ja używałam Hippa i byłam b. zadowolona. Tutaj niestety go nie ma, jest głównie j&j, a moja Nina ma po nich uczulenie, dlatego przy drugim też nie ryzykuję. Kupiłam wczoraj tu w aptece taki zwykły płyn do kąpieli simple baby:
1.jpg
i jeśli nic się nie będzie działo to przy nim pozostaniemy. Używałam też zwykłego tescowskiego płynu do kąpieli dla dzieci, i też jest ok.
Zgadzam się z Wiką - jest tetra i tetra :tak: Mnie w pierwszej ciąży M przyniósł z pracy dobrą tetrę, bo na kuchni często się używa jako ścierek. Teraz muszę kupić i będę szukała lepszej gatunkowo, żeby dwa razy nie wyrzucać kasy. Ale przy Ninie dużo ich nie potrzebowałam, za to brakowało mi ciągle flanelowych, bo często mi się na przewijaku brudziły. Teraz kupię z 6 flanel i 10 zwykłych.

Ja Niny nie kremowałam niczym. Jak było mocne słońce to przykrywałam budkę pieluchą. Wolałam takie rozwiązanie niż popitalać z parasolką i ciągle ją ustawiać. Oj jak mnie to drażniło. Dlatego parasolki do wózka nie kupuję. Ale miałam fajnie, bo w budce gondoli miałam rączkę i wycięty materiał, więc fajnie mi się ta pielucha trzymała i wiatr mi jej nie porywał.

reklama
Nadrobiłam cały watek od weekendu huraaaaaa :-)

ależ się rozszalałyście na zakupowym - ledwo nadrobiłam!!!
i ja muszę zacząć kupować coś poza ciuszkami.. ale jak coś M. wspomniałam to mówi, że najpierw drzwi... ehh..
a co do przewijaka, to ja nie mam zamiaru na niego nic nakładać, moja sis nie nakładała i dobrze się sprawdzało :tak:

moja siostra jednak kładła, bo przewijak jakby nie było sam w sobie jest troszkę zimny:baffled:

Ja na przwijak mam zamiar pieluchę flanelową kłaść...

pielucha mi równiez wydaje się że będzie zjeżdżać, dziecko jednak nie leży nieruchome - tylko się wierci...

Nie wiem czy za szybko czy nie - nie zastanawiam się :) Daliśmy się ponieść w ten weekend emocjom i K. złożył komode i łóżeczko i już stoją:tak: niech się wietrzą:) A co tam :) I naklejki na ścianie są:) To malusi kąt ale zawsze:) Tylko komoda zostanie pomalowana pod kolor łóżeczka;) innej pod tej wymiar nie dostaliśmy hehe :)
jejku jak patrze na ten kącik to aż łezka w oku się kręci, przez takie już szczegóły dociera w stu procentach że będę mamą... miło, śliczny kącik kochana :-)
A to moja kołyska, chcieliśmy sprawdzić czy jest ok, ale została zapakowana już do kartonu
Zobacz załącznik 443585
śliczna, piękna, fantastyczna co tu dużo mówić :-)

wika - aż mi sie nie chce wierzyć, że ja za taką cenę kupiłam, wszystko działa, stan super, pachnąca, dwa materacyki, 3 prześcieradełka i komplet pościeli ta pani mi dołożyła :tak: Chciała jeszcze ubranka dać, ale po dziewczynce, a ja niby chłopca będę mieć i jeszcze jej mąż przywiózł mi kołyskę do domu z Gliwic :tak:
kurcze full wypas, super ale ci się fajnie udało :-)

Eve kołyska REWELACYJNA !!!! No i ta cena;) Udało Ci się super :)

Ja polubiłam kolory stąd te naklejki :) Nie chce wszystkiego różowego :) Ale to rzecz gustu. Pościel już schowałam w szufladę pod łóżeczkiem , która jest niezawodna. Materac zostaja w folii. Wszystko pod sam koniec rozpakuje, ale łóżeczko niech się wietrzy;) No to teraz będziemy mieli do słuchania " PO CO TAK SZYBKO"

a właśnie gdzia kupiłaś te naklejki, bo też nmi się bardzo podobają, ja mam sypialnie ciemną to chciałabym rozweselić kąt nad łóżeczkami własnie takimi naklejkami:-)

no a ja weekend tez miałam zakupowy jak porobię zdjęcia to się pochwalę :-)

ja kupiłam naklejki już sporo czasu temu w biedronce z kłapouchym, tygryskiem i prosiaczkiem za 16,99zl chyba z tego co pamiętam:-)

Fajne naklejki to w tych nadmorskich sklepach za 5 zł można kupić i tanie jak barszcz. Będę w maju to mogę zbierac zamówienia :-D

Macie racje jest tetra i tetra. Ja mam 10 takich grubszych i to właśnie one mi się zachowały po Adzie, te cienkie (ale nie tak bardzo) wylądowały jako szamty.

Przyszły dziś półśpiochy i body - matko jakie to malutkie :-D

Spodnie sa z tego linka - SPODNIE CIĄŻOWE JEANS RURKI GRANAT S (2166192000) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ania Ty te wzięłąś??

Co do kremów, to ja Wam powiem, ze moja ma skórę lekko atopową i smarujemy Oilanem, teraz już żadziej. Do kąpieli Hipp (żel do ciała i włosów od 1 dnia), oliwka tylko do ciemieniuchy. kremy na słońce to muszą być +50 dla takich maluchów. Ja córkę smarowałam +30 bo ma sniada karnację. Też nivea na każda pogodę tez miałam.

sabib jaka cudna sukieneczka, jeejj zakochałam się:) a ja dziś nabyłam bluzeczkę i legginsy dla siebie i 2 pary balerinek - a co...może szybciej przyjdzie wiosna:):) jak mój T. przybędzie to się ubiorę i Wam zdjątka zrobię, a dla Malutkiej też zbiory pofotografuję - bo mam kolejne nabytki otrzymane w spadku:)

reklama
Mela - czekam na fotasy:tak: Ja też muszę jakieś leginsy kupić. W sobote kupiłam sobie adidasy i chciałam jeszcze baleriny, ale 36 było za małe, a 37 mi spadało :-( W końcu mój mąż mi sam kupił takie niebieskie - śliczne i na szczęście są dobre:tak:

Któraś z dziewczyn wstawiała link do takich spodni ciążowych i miały kokardkę przy pasie. Czy te spodnie mają ten pas na brzuszek? Bo z tych zdjęć nie mogę tego wywnioskować... Z góry dzięki za odp:-)

Do góry