reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Daria, na początku kup NIVEA... jak się okaże, ze Maleństwo ma skórę wrażliwą, czy jest uczuleniowcem to wtedy kupisz emolium..... po co wydawać kasę, na coś co może okazać sie niepotrzebne??

właśnie chciałam to samo napisać co wika- bratowa mnie ostrzegała, żeby uważać, bo czasami są takie pieluchy, że po praniu nadają się tylko do mycia podłogi... z tańszych mówiła, że dobrej jakości kupiła kiedyś w auchan, byłam oglądałam, rzeczywiście są tetrowe po 10 sztuk pakowane a flanelowe po 5 chyba z tego co pamiętam:-)

pomarańcza , nie ma problemu chcesz to wstaw - ale w odpowiednim do tego miejscu . Jest po to temat wyprawka i co potrzebne do szpitala żeby właśnie jak ktoś potrzebuje się dowiedzieć " czy muszę wziąć ze sobą dowód do szpitala ?? " tam właśnie wchodzi , widzi Twój (albo czyjś inny) wpis i mówi , super już wiem , a na zakupach , są tematy zakupów . a Wyprawka w wyprawce , zapraszam do tamtego (i do innych) tematów w celu zapoznania się co gdzie i po co piszemy .
Dziękuje za uwagę .
Pogrubiona czcionka jak dla mnie to wyróżnienie tekstu ważniejszego , a krzyk to wykrzyknik .
Moderator

Nadalko , dziękuje ;)

no w sumie racja i Nivea ma właśnie taki krem na słoneczko z wysokim filtrem.
ja sama do swojego ciała do kąpieli używam czasami emolium (dermatolog stwierdził że mam egzemę - atopowe zapalenie skóry na dłoniach, a co za tym idzie zabronił zmywać, mieć styczność z detergentami nawet w rękawiczkach więc sprzątaniem w domu zajmuje się R.!!!!! ). Oczywiście jak na moje to powiedział kit a nie fakt bo ja na dworze nie ma mrozu to i ręce są oki bez znaczenia czego do nich używam, ale czasami fakt jak mocno wysuszona skóra to emolium jest oki.

wika z tego co widziałam to NIVEA ma serię też dla wrażliwych dzieci więc może to na początek??

co do kremu , zapytam się po prostu na szkole rodzenia ;)
ale NIVEA nie chce używać ... pracuje w sklepie kosmetycznym(dokładniej Yves Rocher) i troszkę już te składy przerobiłam które kremy są ok które nie ... tzn NIVEA ok , nie wiem czy nie za tłusty na lato , a na zimę osobiście odradzam bo ma dużą zawartość wody ,która pod wpływem mrozu "rozszadza" naczynka ;) o tak mądrze napiszę :D
krem do pupci będę brała na receptę ;)

Moncia, czyli Nivei do buzi nie polecasz????
Nivea na każdą pogodę dla dzieci jest bez wody
:tak:

ja w tamtym roku miałam dla Igusia Mustele SUN

osobiście nie ... :) wiadomo każdy ma swoją opinię , ale krem nivea to nie wiem do czego jest dobry...możę balsamy są ok , ale tak jak mówie , ma w sobie dużo wody ... i na mróz absolutnie to w ogole nie podlega żadnym dyskusjom , a na lato mi się wydaje za tłusty...
a dla nas do twarzy to już w ogóle ;)
i ciekawostka - skóra odwodniona i skóra sucha to dwie róznie sprawy ;))

reklama
oj no bez przesady ;D ale przekonałam się do kosmetyki roślinnej ;) tylko niestety firma YR ma kosmetyki dla dzieci dopiero od 3roku życia....więc ja kremy do pupki i jakś na buźkę chce na recepte , żadnych lansowanych firm typu Nivea , bo to tylko marka ... a w środku nie warty tej ceny krem i duuuuużo chemii i potem dziecko ma uczulenie i nie wiadomo kurczę skąd ;)

Do góry