reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Co do klina to ja kładłam małą po karmieniu, na noc wyjmowałam i nie kładłam jej tak wysoko jak na tych zdjęciach, super się sprawdziło. Nam też położna poradziła książki pod nóżki łóżeczka, albo właśnie taki klin

Bopi broń boże bym dziecka w takim czymś nie woziła, zwłaszcza jak dziecko się urodzi, to jest bardzo malutkie, a w tych fotelikach wygląda na strasznie zgniecionego. Lekarze i fizjoterapełci zabraniają używania fotelików ciągiem dłużej niż 2 h, nawet w podróży po takim czasie radzą robić min 0,5 h przerwy by dziecko poleżało na płasko. Ja Zuzie zaledwie kilka razy na szybkie zakupy w tym wzięłam. Zdecydowanie uważam, że gondola jest bardzo ważna. Poza tym jak dziecko będzie miało 5 miesiecy to będzie grudzień a nie wyobrażam włóżyć sobie dziecka w kombinezonie, przykryć go grubym kocem i iść na dwór bo będzie już za duże i nie będzie miało miejsca się ruszać i bedzie mu po prostu zimno. I nie każde 5 miesięczne dziecko nadaje się do przeniesienia do spacerówki, bo nie kazde jeszcze wtedy siedzi.

reklama
Chyna ze spacerówka rozkłada sie na płasko. Moja szybko mi z gondoli wyskoczyła, podnosiła się, darła i nie chciała leżeć. Spacerówkę mieliśmy wtedy kubełkową (teraz bym nie kupiła) ale rozkłądała sie tak, że mała coś widziała i chciała w niej leżeć:tak: A teraz to nie wiem jak będzie. Decyduję się chyba na jedo i on ma dużą gondolę i liczę że zimę w niej przejeździmy, ale jak będzie tak samo jak z córką to nie wiem :baffled:

eve no fakt, chyba, że spacerówka rozkłada się na płasko, ale wiem, że nie wszystkie tak mają.
Ja mam nadzieję, że zimę przetrwam w gondoli i dopiero na wiosnę zmienię na spacerówkę

a ja zamierzam z gondolą,w końcu po 5 m-cach będziemy mieli zimę,no i wydaje mi sie,że na zimę lepsza gondola,po za tym moja sąsiadka urodziła w lipcu synka teraz ma 7 m-cy i nadal śpi ładnie i wygodnie na spacerach w tej gondolce,nie wiem czy w spacerówce było by lepiej,a na wiosnę już zamierzam spacerówkę...

Ok to bedzie z gondola wozek dziekuje za odpowiedzi :)

Co do lozeczka to po wczorajszej lekturze wiem ze trzeba uwazac bo nie wszytskie maja sztywne materace wiec musze kupic taki co bedzie go mial. Czy ktoras z Was uzywala takiego?

Fajnie sie czyta te Wasze plany,ale powiem Wam, że nasze dzieciaczki to zweryfikują. Ja też myślałam, że moja Alcia przejeździ całą zimę w gondoli,a miałam podobnie jak u Eve81w 5 miesiącu płakała strasznie i się podnosiła i w końcu zmieniłam na spacerówkę, a ponieważ do końca nie siedziałą to miałam ją rozłozoną trochę pod kątem. Zresztą w spacerówce miałam śpiworek to też jej było ciepło. To samo tyczyło się fotelika samochodowego, czekałam aż zacznie siedzieć żeby szybko go zmienić, bo dalsze podróże nie były możeliwe. Ala chciała widzieć co za oknem i płakała, nie chciała leżeć... Także dziecko miałam b.grzeczne, ale w aucie nigdy nie spała i tego zazdrościłam innym. Nawet w zeszłe wakacje jak jechałam nad morze, Ala obudziła się o 1 w nocy i nie spała do 8 rano:-) nieźle nie?!

Zuzia - to faktycznie, moja ma takiego śpiocha w aucie, ze cały czas śpi :tak: Wyobraź sobie ze ja byłam zmuszona zastosować spacerówkę już w czerwcu (jak mała miała 3,5 m-ca). Maleństwo z niej było ale co zrobić.

HPIM3661.jpgHPIM2898.jpg

Eve, ale słodkie zdjęcia;)

Dzięki za te śpiworki, to takie stworki ? Nie wiedziałam, ze to takie , że rączki się wkłada do środka:) To fajne jest , bo dziecko nie ma możliwości się przykryć i manewrować tak jak kocykiem i jest bezpieczne:) Tylko jaki rozmiar kupić żeby się nie utopiło, ale żeby starczyło na dłużej? :) no to ja poduszki nie będę kupowała póki co :) A co do wózków Jedo mi sie wielce podoba, ale waga kurde no mam dylemat jak nie wiem:) Przemawia za mną EL NINO, to polska firma WYCHAMET, muszę poczytać opinie. Ultralekki EL NINO 3 w 1 REWELACJA !!!! (2034205246) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko minus to chyba małe ma koła nie? A im większe tym lepsze, ale z kolei waga też wzrasta:) ale wszystko przed Nami :) Za dwa tygodnie do IKEI JUPI :)

reklama
Do góry