reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania-aneczka - gondola jest mniejsza niż w jedo, ale taka sama jak w xlanderze, on tez nie ma dużej :tak: W tym drugim chodzi Ci o podnózek?? Ten z Twojego linka, fajnie wygląda, ale nie widziałam na żywo, nie znam też opini :baffled:

nadii - ja też uzywałam śpiworka, miałam jakiś z cheeroke z Tesco, bardzo fajny.

reklama
Dzis Rodzice zakomunikowali ze kupuja wozek.. no i mam wyslac co chce.
Mam dylemat czy jest sens kupowac wozek z gondola? Na poczatku bede wozila dziecko w takim czyms

Mam nadzieje ze starczy mi to na 5 miesiecy (?) i wtedy przesiade sie na spacerowke.
Taki mam plan ale to niektore z was beda Mamami drugi raz wiec moze cos doradzicie.

Co do lozeczka to naszym typem jest lozeczko turystyczne

UCHWYTY GRATIS Łóżeczko turystyczne, kojec, moskit (2059566845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tak jak wy z nieciepliwoscia czekam kiedy bede mogla zaczac kompletowac wyprawke. Na razie jestem na etapie urzadzania domu wiec kupuje lustra, listwy itp...ale juz koncowka i okolo marca zaczniemy sie zabierac za pokoj Bobasa.

ania - aneczka wózek prezentuje się świetnie. Jestem zaskoczona tak niską wagą. Ile kosztuje?

Nam w poniedziałek przywiozą zamówiony wózek, mam nadzieję, że będę zadowolona :blink:

A wracając do poduszki typu klin... Też chciałam ją kupić, ale jak patrze na te zdjęcia, to dzieci jakieś krzywe mi się wydają. Boje się, że zrobi się przez to wada kręgosłupa... Tylko na noc ją kładłyście a w dzień płaska poducha?

Bopi ładny wózek ale ja osobiście czytając to i owo dowiedziałam się co nieco i powiem szczerze, że absolutnie nie woziłabym dziecka przez 5 miesięcy w foteliku samym bo to jest fotelik/nosidełko w którym dziecko nie powinno przebywać dłuzej jak 2 h dziennie, jest to ogólnie nie polecane i niewygodne....także ja jestem na nie ale to moje zdanie i niech inni się wypowiedzą...

Bopi, slyszałam to samo co Agucha . takie foteliki są do przewiezienia ,ewentualnie na zakupy jak się jedzie autem żeby wózka nie taszczyć , ale dziecko nie powinno w nim długo przebywać , bo kręgosłup jest źle ułożony . Moja koleżanka jak z synkiem jeździła i za długo jej mały był w nosidełku to już się tak wiercił i płakał że widać było że się męczy biedaczek...więc lepiej zażycz sobie wózek z gondolą ;-)

misia, u nas w komisie więcej krzyczała babka za wózek (samą gondolę) niż na allegro bym znalazła...więc stwierdzilam że kupimy przez allegro
wink2.gif
(tzn teraz już dziadek ma kupić to dziadek kupi to co ja wybiore :D)

ania-aneczka, widzę że co do kółek mamy to samo - musza być pompowane !
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Ja uwazam, ze lepiej kupic standardowy wozeczek 2 w 1 albo 3 w 1... Jak sie 2gi raz nie przyda, to sie sprzeda, a dzidzi bedzie wygodnie :tak:

Bopi, to co pokazałaś to jest fotelik samochodowy i absolutnie nie nadaje sie na dłuższe spacerowanie :no::no: Nam kilka razy zdarzyło się tak wozik Igorka, ale to na szybko na zakupach, bo miejsca w bagażniku na cały wózek i na zakupy by nie starczyło :no:

Mamcia, mnie z Igorkiem położna poleciała podłożyć pod nogi łóżeczka , tam gdzie leży główka, kilka książek, żeby podnieść łóżeczko z jednej strony:tak::tak: Igor spał na płasko cały czas, podusię położyliśmy mu dopiero koło roczku

Bopi - dziewczyny mają rację. To fotelik samochodowy, nadaje sie do samochodu i podpięcia na stelaż w trakcie zakupów. Napewno nie na spacery. Małe dziecko MUSI leżeć na płasko. Zrobisz jak uważasz, ale ja takiemu rozwiązaniu mówię stanowcze nie.

wika- my też tak robiliśmy z łóżeczkiem, poduszka była dopiero po 9 m-cu, moze nawet później, dokładnie nie pamiętam. (wika, jednak stara szkoło, co :) )

reklama
Ta poduszka klin to żeby dziecko sie nie okręcało w łóżku, tak??
Ja nie miałam takowej, fajnie nam sie sprawdziła maskotka krokodyl z ikeii :tak: Córcię raz kładłam na jednej, raz na drugiej stronie, główkę miała śliczną. Teraz też go wypiorę i będe stosować:tak:. Jak znajdę foto to wstawię.

HPIM3549.jpg

Nie patrzcie na łózeczko bo to jest turystyczne. zdjecie zrobione podaczas pierwszego pobytu na wakacjach, a baldachim to pełnił tu rolę moskitiery. Chodziło mi o tego krokodyla, bo innego zdjęcia chyba nie mam.

Do góry