reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

My się chustowałyśmy - fajna sprawa, tylko ja niestety mam tendencję do pocenia się i latem myślałam, że umrę mimo przewiewnej bawełnianej chusty...
Jak jest dobrze ściągnięta chusta to nie obciąża kręgosłupa, praktycznie nie czuje się ciężaru dziecka. Dużo mam kolkujących maluchów poleca chusty, bo mają zbawienny wpływ na maluszki. Ja używałam podczas zmywania naczyń, robienia drobnych prac w domu. Na szybkie wyjścia do sklepu po jeden brakujący produkt, jak nie chciałam taszczyć wózka...

reklama
Ania-Aneczka, ja miałam rozmiar śpiworka 86cm, i to tak do roku starcza. Kupiłam nosidełko, ale moje dosyć trudno się zakładało tak więc skorzystałam z niego tylko kilka razy. Chustę też mam, ale nie wiązaną tylko zapinaną i ta się przydała, do sklepu, jak leciałam samolotem itp. choć nie ukrywam dłuższe noszenie dziecka powodowało u mnie ból pleców, więc maratonów z chustą nie robiłam.
Bopi, mojemu małemu w foteliku 0-13kg było już niewygodnie jak miał ok 3 miesięcy i tylko czekałam by go wymienić na większy. Ja małego też w gondoli woziłam.
Poduszki klin nie posiadam, ale tak jak dziewczyny podkładałam książki pod łóżko. Jakoś mi się wydaje to dziecko tak za wysoko położone i nie jestem przekonana, że to zdrowe dla kręgosłupa.
Eve, dla mnie stara szkoła to spanie z poduszką właśnie. Moja teściowa i babcie były bardzo zdziwone, jak to dziecko może spać bez poduszki, że mu niewygodnie, itp. Oglądałam kiedyś program z Zawitkowskim na temat poduszek - kiedy wprowadzić i on mówił by poczekać, aż dziecko samo się upomni o poduszkę. Mój mały zaczął spać na podusi (ale takiej cieniutkiej z 2-3cm ma;-)) jak miał 8 miesięcy. PS. słodką masz córeczkę:tak:

do wózka ja na początku będę miała kocyk a latem jak będzie gorąco to pewnie pielucha tetrowa wystarczy,żeby maluszka przykryć

no to i ja z pościeli puki co zrezygnuje :-) kupie śpiworek , a na lato pewnie wystraczy coś cieńszego ?

koleżanka mówiła że chusta jej dużo w domu pomogła bo małego przywiązała do siebie i mogła wszystko robić ...

Ja muszę coś poczytać o chustach, bo marzy mi się takowa. Bardzo żałowałam, że nie kupiłam takiej jak Alisia była mała. Miałam za to nosidełko, które użyłam tylko raz z Fisher Price za 100zł jakoś mi nie spasowało. Jaka chusta byłaby dobra dla początkujących? Kółkowa wydaje mi się fajna...

Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Myślałam, że chusta jest mniej stabilna i lepiej nosidełko, ale widzę, że więcej z Was chwali sobie chuste...

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego sprzętu, co kontroluje, czy maluszek oddycha. Z jakiej firmy polecacie? Bo widzę, że to dość drogie i nie chce bubla dostać...

reklama
miałam monitor oddechu Angelcare i polecam

chust za moich czasów nie było, a większość nosidełek ortopeda odradził, może teraz skuszę się na chustę. W sumie nie brakowało mi ani chusty ani nosidła

Do góry