reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Kurcze tak czytam i czytam i zazdroszczę Wam, że już coś kupujecie dla maluszków. U mnie w otoczeniu wszyscy są zdania, że zakupy EWENTUALNIE dopiero w 7-ym miesiącu i ciężko mi się przez nich przebić, bo już będę musiała wysłuchiwać czy od mamy, teściowej czy innych... A ja już bym chciała kompletować wyprawkę :(

reklama
Edzia to chyba Twoja sprawa kiedy będziesz robiła wyprawkę nie? Mi też tak gadali, ale przestali bo postawiłam na swoim. TO tak jakby czekać czy coś Nam się stanie czy nie. A stać się może czy to w 5 czy 8 m-cu. A dziewuszki na forum też pisały,że lepiej powoli sobie zacząć kompletować wyprawkę. Przecież nie wiemy jak będziemy się czuły pod koniec ciąży.
Ale decyzja jest Twoja kochana:)

Ja przez jakiś czas kupowałam te woreczki zapachowe Paklanki na pieluchy, a potem to już nie, do jednorazówki i na bieżąco były wynoszone :tak:

edzia - ja bym była wściekła, że nie mogę przeżywać ciąży na wój sposób, nie daj się i rób tak jak Ci serce podpowiada:tak:

Edzia, ja też bym sie wściekła:wściekła/y::wściekła/y: nie lubie takiego gadania :no::no: to co będzie po narodzinach Bąbla??? milion porad na minute!!!! Dziewczyny dobrze radzą, nie wiadomo jak sie będziemy czuły za miesiac/ dwa/ trzy....Kto potem będzie za nas biegał po sklepach i szykował wyprawkę?? Mąż?? Mój by się wściekł, jak bym go sama z tym zostawiła :szok: Teściowa??? Ja dziekuję za wyprawke zrobioną przez teściową :no::no:
Ja dzisiaj przejrzałam trochę rzeczy po Igorku... zrobiłam wstępną listę :-):-):-) W tym tygodniu biorę sie za przegląd ubranek, dopisuję brakujące rzeczy i od lutego działam :-):-)

wika8 no to od lutego działamy obie :) bo ja czekam na wizytę (30stycznia) i potem działam hehehe
a mi też marudzili że nie bo za szybko bo coś tam....ale ja nie będę czekac na koniec nie w moim przypadku i już :) to ja jestem ciężarówa :) to moje dzieci i będę robić jak uważam :) takie moje zdanie :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)
Macie rację, że to moja dzidzia będzie i ja powinnam podjąć decyzję :)
Podniosłyście mnie na duchu i postanowiłam, że jak już będę wiedziała czy to dziewczynka czy chłopczyk powolutku coś będę kupować :)

Rozumiem też te ich gadania, bo ja osobiście staram się nie wierzyć w zabobony, ale przyszłe babcie chyba na tym się wychowały i ze względu na to, że to pierwszy wnuk chyba tak bardzo się martwią :)

A propos zakupów to ja przy Pimpku zaczęłam kupować rzeczy już od mniej więcej końca września (rodziłam w lutym). Doszłam do wniosku, że nie będę słuchała zabobonów, bo jakby mi przyszło kupić to wszystko w dwa miesiące to ja nie wiem jakbyśmy finansowo wyrobili...bo nie ukrywajmy trochę tego do kupienia jest (ja nie miałam szczęścia, by dostać łóżeczko czy wózek po kimś...). Dzięki temu spokojnie wszystko kupiłam a koszta się rozłożyły :) Ja w ogóle jestem osobą, która lubi mieć zapas. Doszłam do wniosku, że jak Pimpek się urodzi, chciałam uniknąć sytuacji, by latać gdzieś po sklepach, bo czegoś nie miałam :) i tak już przed urodzeniem Pimpka miałam zapas pieluchowy na dwa miesiące :p wszyscy się ze mnie śmiali a ja byłam zadowolona, bo nikt nie musiał ganiać do sklepu.

reklama
My kupiliśmy 3 body jeszcze przed tym, jak zaszłam w ciąże. Bylismy w sklepie i mój M. wypatrzył takie śliczniusie i zapytał cicho, czy chce, żebyśmy je już kupili i zaczęłam się śmiać. Myślałam, że będziemy się starać za kilka lat, ale je kupiliśmy ;)

A jak na początku listopada potwierdził lekarz moją ciąże, to odrazu parę rzeczy kupiliśmy i w nosie miałam, co gadają babcie i ciocie.:-D

Do góry