reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania-aneczka poducha jest długaśna, może troszkę krótsza niż kojec z motherhood (koleżanka taką ma, teraz sadza w niej córeczkę), do spania super wygodna, ja śpię podkłądając ją sobia pod głowę, dalej pod brzuch, i potem między kolana.
Doe też mam tę książkę, sąsiadka mi pożyczyła, czytam co tydzień, nawet czasem z wyprzedzeniem:)

Dziewczyny, byłam w Pepco, kupiłam bodziaki na 62 i półśpiochy. Siostra mi mówiła, że na początek potrzeba będzie trochę kaftaników wiązanych z boku albo na zatrzaski, żeby nie były to bluzki wkładane przez głowę.

reklama
Ja kaftaników nie lubię, mam tego sporo po siostrzenicy ale przy córce w ogóle nie używałam więc nawet nie będe teraz tego wyciągać, wolę body, jakiekolwiek, z zakładaniem przez głowę też nie miałam problemu. A do pepco musze sie przejść, kupić jakieś białe, bo w jakim stanie sa moje to nie wiem. Tak jak móicie plamy z oliwki, czy toksycznej kupki nie schodzą tak latwo :-D

Ja muszę wreszcie zrobić jakieś porządne ciuszkowe zakupy, odkąd jestem w czwartym miesiącu przestałam się tego tak bać. A co do "Ciężarówką przez 9 miesięcy" mam i przeczytałam już 4 razy. Świetna. Teraz męczę drugą część "Dzieciozmagania czyli z z maluchem przez pierwsze 5 lat" trochę poważniej opisany ale wciąż zabawny poradnik opieki na dzieckiem (muszę się trochę przygotować, to w końcu pierwsze dziecko;-)). Przyjemnie się czyta i mi kompletnej laiczce wyjaśnił wiele kwestii, których się obawiałam.

Ja jeszcze wrócę do tematu pościeli dla dzieci, skoro Patra się ze mną zgodziła to nie polecam tej pościeli z tej serii 17el BIAŁE ŁÓŻECZKO SZUFLADA MATERAC POŚCIEL SERCA (2057806136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jest niemiła w dotyku i ciężko ją się prasuje. To tyle w temacie. No może jeszcze dodam, że podobają mi się bardzo takie: SS Piekna POSCIEL do lozeczka ROZNE WZORY 9 el. (2070411816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , ale póki co mam po córce 2 komplety więc pewnie już nie kupię więcej.

Zuzia - ta druga bardzo fajna i jakie fajne wzory, ja na 1 komplet będe musiała się skusić, wprawdzie mam po córce, ale 3 komplety rózowe i 1 zielony. Ona jeszcze uzywa, bo nie ma dużej kołdry, ta którą ma jej wystarcza narazie. Akurat jak małe się urodzi to jej kupię nową a małe dostanie po siostrze, poduszkę tylko dokupię nową (zresztą kołdry i poduszki i tak nie używałam odrazu, więc jest sporo czasu)

Zamiast kaftaników polecam body zapinane z boku :)

Co do pościeli ja kupowałam komplety w Ikei super się piorą, nie tracą kolorów itd

A tak moja Zuzia budziła się z drzemek :) ehhh przecież to było jakby wczoraj.... i wietrzenie dupki :p

Załączniki

• 08 (74).jpg
    08 (74).jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 58
  • 09 (6).jpg
    09 (6).jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 55
  • 11 (98).jpg
    11 (98).jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 52
A ja właśnie rozmawiałam z bratówką moją i mam nie kupować wózka :-). Mają taką terenówę w świetnym stanie. Trochę wielki ten wózek, ale schodów zadnych pokonywać nie muszę, a wszędzie wertepy u mnie więc się cieszę :-). Tylko że nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy! Trochę bym poszalała, ale rozsądek bierze górę:tak:

reklama
Do góry