reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Doe ale ja nie napisałam, że to coś złego, tylko że tak już, tak wcześnie:tak:a kasę ja sobie co miesiąc odkładam, bo tak to bym musiała całą wypłatę wydać na raz;-)
zresztą ja też będę kupować na zapas, bo przecież do porodu będzie jeszcze jakieś 1,5 miesiąca:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Doe masz rację, ja tez nie byłam pod tym kątem jakoś szczególnie wrażliwa. I pewnie bym już popadała w wir zakupów, ale narazie wszystko idzie w nowe mieszkanie. jak już sie przeprowadzimy (marzec/kwiecień) to już kupuję na całego:-D

Anna kochana ja nie potrafię 10 zł odłożyć a tu taką gotówkę bym miała...niestety takie rzeczy to nie u mnie :zawstydzona/y: Wole pomału zbierać i kompletować różności dla maluszka...mam od koleżanki karton ciuszków, kuzynka mi pościele przytargała...wózek mam i myślę o tym łóżeczku...może w maju odświeżymy pokoik i zaczniemy urządzać, ale na to jest jeszcze czas..."
Pokój jest zielony i taki zostanie, łóżeczko z zielono-liliową pościelą :tak: mebelki mamy taki ciemny orzech i w łóżeczku jest taki ciemny element...ściany chcemy ożywić zółtymi, może liliowymi naklejkami (Kubuś Puchatek, może jakieś kotki...) nie mogę się doczekać kiedy będziemy "tworzyć" królestwo naszego Dzidzia :rofl2::-D:-):happy::rofl2:

Nas też czeka przeprowadzka, tu mamy tak mało miejsca, że nawet się nie biorę za jakieś większe zakupy. No ale niech no się tylko przeprowadzę :-D

Anna kochana ja nie potrafię 10 zł odłożyć a tu taką gotówkę bym miała...niestety takie rzeczy to nie u mnie :zawstydzona/y: Wole pomału zbierać i kompletować różności dla maluszka...mam od koleżanki karton ciuszków, kuzynka mi pościele przytargała...wózek mam i myślę o tym łóżeczku...może w maju odświeżymy pokoik i zaczniemy urządzać, ale na to jest jeszcze czas..."
Pokój jest zielony i taki zostanie, łóżeczko z zielono-liliową pościelą :tak: mebelki mamy taki ciemny orzech i w łóżeczku jest taki ciemny element...ściany chcemy ożywić zółtymi, może liliowymi naklejkami (Kubuś Puchatek, może jakieś kotki...) nie mogę się doczekać kiedy będziemy "tworzyć" królestwo naszego Dzidzia :rofl2::-D:-):happy::rofl2:
my praktycznie co drugi dzień wchodzimy do "dziecinnego" i to postawimy tu, to kupimy i będzie tam itd;-) póki co pokój (tzn nasza była sypialnia)w kolorze dojrzałej papryki i łanów zboża, do tego częściowa tapeta w różu, więc przydałaby się dziewuszka, ale jakby co się przemaluje;-)
a ten ciemny orzech to nie venge czasem? my mamy w takim kolorze drzwi do tego pokoju i bardzo chciałam meble, ale M stwierdził że za ciemno by już było więc są jasne olcha czy coś.
A co do naklejek z kubusiem to P ma w pokoju, jak znajdę fotkę to wkleję

Załączniki

• Obraz 001.jpg
    Obraz 001.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 45
  • pokoj2.jpg
    pokoj2.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 40
  • pokoj1.jpg
    pokoj1.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 49
Anna super pokoik :tak: My mamy meble więc bezsensu kupować jeżeli są i nie bardzo zniszczone, mam 2 regały, witrynkę 2 narożne słupki i piękną 5 szufladową komodę, wiem że są takie "dorosłe" ale jakoś ściany zrobimy dziecięce :-D mam od kuzynki Kubusiowe firanki, do tego kolorowe łóżeczko, będzie dobrze. W maju lub w czerwcu wkleję zdjęcia :rofl2:

Ostatnia edycja:
Wika dokładnie nasza zieleń na ścianach :-) do tego takie ciemne jak drzwi - meble. Kolorowe zwierzaki na ścianach...myślę ze będzie fajnie ;-)

reklama
świetne macie pokoiki moje drogie :) ja póki co urządze tylko sypialnię jeszcze nie musimy jej oddawać naszym maluszkom ale jak przyjdzie pora na pewno grzecznie się wyniose do salonu a dzieciaczkom oddamy naszą sypialnię i wtedy będziemy urządzać a póki co muszą zaakceptować nasz wystrój hehehe :) :) :)

Do góry