reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

majuffka - ja wiem, że niektórzy wolą poczekać. Nie pamiętam, kiedy dokładnie w poprzedniej ciąży zaczęłam kupować, ale już po zakończeniu pierwszego trymestru. Tym razem też będę tak robić, bo jednak to jest spory wydatek i nie dam rady na raz. Zostawię wózek i łóżeczko gdzieś na początek trzeciego trymestru,

reklama
Mysza1984 - kochana, ja wiem o czym mówisz, dlatego ja też już zaczęłam, ale łóżeczko i wózek też zamierzam zostawić na koniec. Zresztą u mnie mnóstwo koleżanek rodziło na początku tego roku i już zapowiedziały, żebym nic nie kupowała, bo wszystko dostane... To super i na pewno przyjmę, ale frajdą jest też kupić co nieco samemu :)
Zwłaszcza właśnie takie rzeczy związane z bezpieczeństwem, fotelik samochodowy (tu muszę dać się wykazać mojemu mężczyźnie, bo przecież musi pasować do samochodu ;) ), etc...

kangureksznurek, u nas na szczęście nie było źle, bo od razu do małego podbiegliśmy jak alarm zapipczał, małego na ręce i załapał oddech. Tak więc u nas monitor to podstawa i jednak taki "uspokajacz".
Ja ostatnio robiłam zakupy od 10tc. Teraz jeszcze nie robię, ponieważ mam rzeczy po synku. Poczekam pewnie do momentu aż poznam płeć. Choć pierwszy ciuszek kupię zaraz po usg genetycznym:tak:
Jeśli chodzi o wózek, to my musimy kupić podwójny:zawstydzona/y: już się powoli rozglądam.

tygryskowa, dlaczego podwójny ? czyżby się szykowały bliźniaki ? :p

ja zakupy zacznę robić sama nie wiem kiedy bo dużo rzeczy dostane "po ludziach " :p a nie chce kupować bez sensu , łóżeczko ma nam sprzedać kolega mojego B w pracy , ale koleś sobie najpierw wymyślił że mamy my mu podać cene a potem on sobie stwierdzi czy mu pasuje , ale mój B na to się nie zgodził , to powiedział ile chce , mój B mu powiedział ile mu da , i podchodzimy do tego na spokojnie bo jak nie to to inne łóżeczko ;)

na razie musimy wpierw załatwić kwestie mieszkania , bo to co mamy jest za małe , wiec szukamy jakiegoś innego na wynajem , samochód mamy sportowy więc mój B z płaczem bo z płaczem , ale też rozgląda się za innym bo w ten to nawet wózek nie wejdzie ... a potem powoli zaczniemy gromadzić

przeraża mnie tylko ten VAT od nowego roku :/ takie kuwa państwo prorodzinne :/

ja też mam to szczęście że mam parę koleżanek które obiecały mi pożyczyć ubranka, niestety wszystkie mają córki więc poczekam aż poznam płeć bo może okazać się że zostanę na lodzie i będę musiała kupić wszystko sama. Ale to też sama przyjemność. Najchętniej poszła bym już do sklepu i kupiła sobie jakieś body albo coś, ale po pierwsze nie mam za bardzo gdzie tego schować a po drugie A jest bardziej powściągliwy i narazie nie chce słyszeć o zakupach dla dzidzi... 10 stycznia ide na usg prenatalne więc może poznam płeć:) i wtedy zacznę szaleć:)

achhh już Wam zazdroszczę tych szaleństw zakupowych:tak::tak::tak: ja mam prawie wszsytko po Igorze wiec za duzego pola do popisu nie będę miała, no chyba ze będzie dziewczynka, to wtedy coś sie dokupi:tak::-D

W poprzedniej ciąży pierwszy moj zakup był w 16 tc jak poznałam płeć. Kupiłam śliczne welurkowe niebieskie śpioszki i małe niebieskie bamboszki:-D:-D

Ja też z tych poważniejszych zakupów tj wózek łóżeczko bujaczej to musze kupić nowe. Wózek mi ukradli, łóżeczko po Adzie było skracane by sie nam do sypialni zmieściło i jak tylko Ada dostała swoje dorosłe łóżko wywaliłam na śmietnik, bujaczek sprzedałam, tak samo jak większość małych ciuszków. Mam kilka, resztę dokupię. Polecam body i pajace z disneya z Tesco, cena przystępna afajnie sie noszą. Narazie nic jeszcze nie kupiłam, jestem w trakcie remontu nowego mieszkania i wybieram kafle, armaturę i takie tam inne :-D

dziewczyny a propo ubranek z tesco to teraz jest tam mega wyprzedaż po Świętach:) jutro idę z koleżanką która jest w 26 tygodniu:) Zdam relację, choć nic nie kupię dla nas bo nawet płci nie znam:)

reklama
Agulka - te z cheeroke szczególnie fajne.

Mysza - a ja mam zupełnie zaćmienie umysłu w tej kwestii, 4 lata temu lepiej mi szło :tak:

Do góry