reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

dziewczyny rampersy to jest taki pajacyk tylko bez rękawów i nogawek? i pod to tylko pielucha i starczy? jakoś najbardziej boje się że nie będę wiedziała jak ubrać dziecko w lecie:)

reklama
Wika8 a czym sie rozni pajacyk od spiochow? Bo po tych zdjeciach nie dostrzegam za bardzo roznic :zawstydzona/y: chodzi o sposob zapięcia?

I czym w takim razie roznia sie rampersy od body? :confused:

Pajac PAJACYK/PAJAC Z APLIKACJĄ / PASKI r.74 MIX KOLORÓW (1984335140) - Aukcje internetowe Allegro śpiochy BAWEŁNIANE ŚPIOCHY ŚPIOSZKI + KAFTANIK 74 NADRUKI (1987311192) - Aukcje internetowe Allegro różnią się tym że pajac ma długi rękaw, a śpioszki są na ramiączkach... w super ciepłe noce sam pajac wystarczy

body 2 pak Body z długim rękawem Disney Minnie 74 80 (1984738354) - Aukcje internetowe Allegro rampers BABALUNO Pajacyk RAMPERS FARM + śliniak 50 - 56cm (1958650702) - Aukcje internetowe Allegro body są bardziej wycięte w kroku niż rampers, body są super pod spiochy, pajaca itd, a jak cieplutko sam rampers, który ma jakby spodenkowe któtkie nogawki jest super do spania i na spacery

Mam nadzieję, że choć troszkę wytłumaczyłam

też właśnie czasami zastanawiam się nad tym jak ubrac takiego niemowlaka latem .... i czy można po kilku dniach już z nim wyjść na dwór (skoro będzie lato - oby było piękne ;D ) no bo też właśnie myślałam sobie nad tym że pielucha i coś na góre , bo dziecku tez ciepło będzie na pewno , a na główkę żadnej czapeczki - przynajmniej tak sobie myśle ,a czy to dobre myślenie to już proszę o komentarz doświadczone mamuśki :tak:

Mońcia- ja też miałam pełno obaw,,, to normalne, ale uwierz mi, że jest coś takiego jak instynkt macierzyński i będziesz wiedziała... nie wiem skąd się to bierze, ale matka dziecka nie skrzywdzi ;-) Taka sprytna jest natura....
Co do lata... Czapeczka na dworze jest podstawą... Cieniutka, ale jednak powinna być. Jak ja rodziłam w lipcu, to były mega upały... Dziecko też to czuję. Ja wychodzę z założenia, że nie powinno się przegrzewać, dlatego Nina jeździła w samym bodziaku i czapeczce... Czasem nakrywałam ją pieluszką... Ale o było po 30 st... W domu leżała w pampku bez czapeczki...
Uwierz mi, że będziesz wiedziała, jak ubrać okruszka... w razie czego tu będzie można skonsultować...

A co do wychodzenia. Temperatura często w pomieszczeniach jest wyższa niż na dworze, więc odchodzi jakieś werandowanie. Ja wyszłam po tygodniu dopiero, bo macica się oczyszczała i musiałam wietrzyć krocze :-)

Dla mnie zbędne okazały się niedrapki. Położna w szpitalu powiedziała, żeby nie zakładać, niech dziecko poznaje swoje ciałko. Ale Nina nie miała tendencji to drapania... Paznokcie się wykruszały i dzięki temu nie musiałam tak szybko obcinać. :-)

Z zakupami to trudna sprawa, ja z niektórymi rzeczami radzę się wstrzymać. Matę edukacyjną kupiłam najpierw używaną i okazało się, że mały ją uwielbia, więc dostał matę Rainforest, na której się bawił do 6 miesiąca. Na chrzest mały dostał leżaczek-huśtawkę i tam była przymocowana karuzelka. Okazała się ona hitem dla mojego synka, więc kupiliśmy karuzelkę Rainforest, którą polecam. Używamy jej do tej pory, mały uwielbia przy niej zasypiać.
U nas hitem okazał się też monitor oddechu Angel Care. Słyszeliśmy małego jak spał i u nas 2 razy zdarzyło się, że mały miał bezdech. Do tej pory zresztą używamy monitora, ponieważ jak mały się przebudza, a my jesteśmy na dole to go słyszymy. Z ubranek hit to body, najbardziej praktyczne, kaftaników nie używaliśmy. Bluzy z kapturem się u nas sprawdziły, bo mały zsuwał czapeczki z głowy, więc zakładałam mu kaptur na główkę. No i oczywiście śpiworek do spania - świetna sprawa, kołderkę zaczęliśmy używać dopiero niedawno, jak zaczęły się chłodne dni.

reklama
Do góry