reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

moja kuzynka ma mate pod materac , która właśnie wykrywa bezdech dziecka i 3 razy im się alarm włączył , jak nie odkupie od niej tej maty to na pewno się w taką zaopatrze - to jest na razie jedyna pewna rzecz z takich gadżetów którą chcę mieć na 100% !

reklama
my też planujemy kupić taką matę. córka mojego szwagra miała refluks i częśto dostawała bezdechy, gdyby nie ta mata mogło by jej już nie być:( trochę się tym zestresowałam i postanowiliśmy kupić taką matę, a że jest ona w zestawie z nianią to będziemy mieli zestaw:) Polecam naprawdę!!

Czesc dziewczyny :D wiecie co, w czwartek bylam kupować świąteczne prezenty... W Pepco w ubrankach dziecięcych, wypatrzyłam śliczny kremowy sweterek niemowlęcy z kapturkiem... gapiłam się na niego z maślanymi oczami i... nie wytrzymałam :D kupiłam go... I ... różowe trampki :p mąż się śmiał i mówi : "Lekarz mówił, że 80% dziewczynka, a co jeśli jednak będzie to 20% i urodzi się chłopczyk? W różowych trampkach pójdziesz z nim na spacer?:D" no to mu mowię, że najwyżej różowe trampki założę mu w domu aby nikt nie widział :D a mówiłam, że na razie nic nie kupię... :p

Mnie też korci... Następne USG mam dopiero 10 lutego, nie wiem, czy wytrzymam, ale coraz częściej myślę sobie, że nie chcę znać płci, i będę kupować unisex ;-) Nie wiem, co mi z tego wyjdzie, ale może jednak mam silną wolę. Imiona wymyślimy na wszelki wypadek dla obu płci... A co tam niech będzie trudniej :-D

Koleżanka dzisiaj podrzuci mi karton ciuszków po synku :tak:ale się ciesze, wiem że trochę za szybko, ale ona nie ma gdzie tego trzymać :happy2:

ja jak byłam kilka tygodni temu u siostry, która mieszka pod Wawą to wlazłam na strych, gdzie trzyma rzeczy po dzieciaczkach i się rozpływałam ;) niby po samych dziewczynkach, ale też dużo unisexów. już są obiecane :))) ale przywiozę chyba dopiero gdzieś po 20 tygodniu, albo później.. tak myślę.

A ja się właśnie zastanawiam, czy nie iść do Lidla bo tam wyprzedaże i body super, mam już sprawdzone i jakieś uniwersalne może bym kupiła, ehh no nie wiem, bo przeraża mnie wzrost tego vatu....

A i tak mi się przypomniało, co do wózka to mam jeszcze takie małe dwie rady... Po pierwsze warto zwrócić uwagę na wagę wózka, pewno wiele z nas w bloku mieszka, niekoniecznie z windą i to raczej my będziemy chodzić z dzieckiem częściej na spacery, a często taki wózek trzeba znieść i wnieść po schodach, koleżanka sobie kupowała wózek z piankowymi kołami, bo wagowo wychodził lżejszy i druga rada to wymiary wózka po złożeniu, niektóre wózki są ogromne i mało pakowne, bywa że nie mieszczą się później do bagażnika, więc warto przed zakupem pomierzyć to i owo :p

reklama
oooo tak czytam o tym wstrzymywaniu się z zakupami... a ja już mam całą półkę UNISEXów :)
nie mogłam się opanować, a nadarzyła mi się fantastyczna okazja na nowiutkie ciuszki więc... rozpłynęłam się i obkupiłam malucha :)

Nie potrafię się powstrzymać, zwłaszcza, że jestem zakupoholiczką :)

Dziewczyny, świetnie, że wspomniałyście o tej macie. Już wiem, że to jeden z priorytetów na mojej liście :)

Do góry