reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

moja kuzynka ma mate pod materac , która właśnie wykrywa bezdech dziecka i 3 razy im się alarm włączył , jak nie odkupie od niej tej maty to na pewno się w taką zaopatrze - to jest na razie jedyna pewna rzecz z takich gadżetów którą chcę mieć na 100% !

reklama
my też planujemy kupić taką matę. córka mojego szwagra miała refluks i częśto dostawała bezdechy, gdyby nie ta mata mogło by jej już nie być:( trochę się tym zestresowałam i postanowiliśmy kupić taką matę, a że jest ona w zestawie z nianią to będziemy mieli zestaw:) Polecam naprawdę!!

Czesc dziewczyny :D wiecie co, w czwartek bylam kupować świąteczne prezenty... W Pepco w ubrankach dziecięcych, wypatrzyłam śliczny kremowy sweterek niemowlęcy z kapturkiem... gapiłam się na niego z maślanymi oczami i... nie wytrzymałam :D kupiłam go... I ... różowe trampki :p mąż się śmiał i mówi : "Lekarz mówił, że 80% dziewczynka, a co jeśli jednak będzie to 20% i urodzi się chłopczyk? W różowych trampkach pójdziesz z nim na spacer?:D" no to mu mowię, że najwyżej różowe trampki założę mu w domu aby nikt nie widział :D a mówiłam, że na razie nic nie kupię... :p

Mnie też korci... Następne USG mam dopiero 10 lutego, nie wiem, czy wytrzymam, ale coraz częściej myślę sobie, że nie chcę znać płci, i będę kupować unisex ;-) Nie wiem, co mi z tego wyjdzie, ale może jednak mam silną wolę. Imiona wymyślimy na wszelki wypadek dla obu płci... A co tam niech będzie trudniej :-D

Koleżanka dzisiaj podrzuci mi karton ciuszków po synku :tak:ale się ciesze, wiem że trochę za szybko, ale ona nie ma gdzie tego trzymać :happy2:

ja jak byłam kilka tygodni temu u siostry, która mieszka pod Wawą to wlazłam na strych, gdzie trzyma rzeczy po dzieciaczkach i się rozpływałam ;) niby po samych dziewczynkach, ale też dużo unisexów. już są obiecane :))) ale przywiozę chyba dopiero gdzieś po 20 tygodniu, albo później.. tak myślę.

A ja się właśnie zastanawiam, czy nie iść do Lidla bo tam wyprzedaże i body super, mam już sprawdzone i jakieś uniwersalne może bym kupiła, ehh no nie wiem, bo przeraża mnie wzrost tego vatu....

A i tak mi się przypomniało, co do wózka to mam jeszcze takie małe dwie rady... Po pierwsze warto zwrócić uwagę na wagę wózka, pewno wiele z nas w bloku mieszka, niekoniecznie z windą i to raczej my będziemy chodzić z dzieckiem częściej na spacery, a często taki wózek trzeba znieść i wnieść po schodach, koleżanka sobie kupowała wózek z piankowymi kołami, bo wagowo wychodził lżejszy i druga rada to wymiary wózka po złożeniu, niektóre wózki są ogromne i mało pakowne, bywa że nie mieszczą się później do bagażnika, więc warto przed zakupem pomierzyć to i owo :p

reklama
oooo tak czytam o tym wstrzymywaniu się z zakupami... a ja już mam całą półkę UNISEXów :)
nie mogłam się opanować, a nadarzyła mi się fantastyczna okazja na nowiutkie ciuszki więc... rozpłynęłam się i obkupiłam malucha :)

Nie potrafię się powstrzymać, zwłaszcza, że jestem zakupoholiczką :)

Dziewczyny, świetnie, że wspomniałyście o tej macie. Już wiem, że to jeden z priorytetów na mojej liście :)

Do góry