reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

mela ja byłam na roczku u chrześnicy 13 stycznia i dostała tak:
wózek i lalkę - bardzo się cieszyła
rowerek taki dla maluszków- trochę się bała ale będzie dobry na wiosnę
matę wodną-rewelacja i bezpieczna dla dzieci, a przy tym wydaje dziki MUZYCZNA MATA WODNA XXL, PISAK, SZABLONY, DZWIĘK! (2049160037) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
szczeniaczka uczniaczka
nocnik grający FISHER PRICE NOCNIK NOCNICZEK ROZOWY 3w1+ GRATIS (2050581801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Dziewczyny mam do Was dwa ważne pytania:)

Dziś byłam odwiedzić pierwszy raz MOTHERCARE i są duże wyprzedaże, ale mimo wszystko ciuszki moim zdaniem drogie. Pytanie do Was czy kupowałyście tam, ciuszki są dobrej jakości? wytrzymałe?

Drugie pytanie, do IKEA mamy gdzieś ok 200km i chcemy się wybrać, bo może coś do wyprawki kupimy. I pytanie do Was z dużych miast, czy w IKEI są rzeczy potrzebne do wyprawki czy raczej już tylko jak pokoik się urządza czy coś? Warto jechać?

ania MOTHERCARE faja firma, miałam kilka rzeczy i nic się z ubrankami nie działo, tylko że ja miałam kupowane w angli więc cena była 3 razy mniejsza, osobiście w pl bym nie kupowała bo za drogo

Co do Ikei to ja kupowałam pościel dla Zuzi, tylko jak kupisz tam pościel to i wypełnienie trzeba bo oni mają swój wymiar, ale polecam, bo dla Zuz mam 3 komplety i piorę co chwile i nic się nie dzieje, jeszcze brałam tam ochraniacz na szczebelki, reczniki-kapturki do kąpieli, wanienke, prześcieradła, kocyki, mają też fajne pudełka/pudełeczka na pierdółki miałam je blisko łóżeczka były tam pieluchy, maści, kremy, nożyczki itd wszystko pod ręką

Pooglądaj sobie dział dla dzieci Wszystkie produkty - IKEA

Nadi dziekuje Ci kochana:) Byłam na tej stronie, ale wiadomo w rzeczywistości to inaczej, wolałam zapytać:) Przejedziemy się w połowie lutego , zabierzemy się z rodzicami. Szkoda, że tak poźno bo już bym chciała :D:D:D

Ania-Aneczka, ja też polecam rzeczy z Mothercare, naprawdę dobrej jakości, ja kupowałam na wyprzedażach ubranka;-) Bardzo dobrze sprawdziły się u nas ubranka z H&M oraz Next. W Ikei polecam również ręczniki i śpiworki dla maluszka. Większość wyrobów mają w Ikei dobrej jakości. Kupiliśmy tam pierwszą wanienkę, jest mała i nam starczyła tak do ok 4 miesiąca, potem kupiliśmy większą bo mały uwielbia kąpiele. Ale mała się bardzo przydała na początku;-)
Ja coś dla dzidzi może na weekend kupię, ale jeszcze nie jestem pewna;-)
U nas jeździk się sprawdza, choć mały dopiero uczy się odpychać. My mamy taki http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...y-Buzz-and-Friends-Space-Car-Ride-On(0078815).
Pchacz u nas średnio się sprawdził, mamy Vtech-a i mały bardziej bawił się przodem pchacza, a chodzić za bardzo z nim nie chciał. Ale też u nas mały rwał się do chodzenia, pierwsze samodzielne kroki postawił jak miał 9 miesięcy, teraz już biega:-)
Doe, my też nie wyobrażaliśmy sobie dziecka bez konika:-) My kupiliśmy takiego, na którym się może bujać lub jeździć http://www.toys.ie/Bullseye-Rock-n-...essionID=35b394b8-7330-449c-99a3-5c34e131cc9b

Ostatnia edycja:

Załączniki

• c0a06e5c4cb697de08433c7106ffa1c0.jpg
    c0a06e5c4cb697de08433c7106ffa1c0.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
reklama
zadora, piękna z Ciebie kobieta ;-) i bluzkę też masz bardzo fajną :-) gdzie kupił ??

ja dla dziecka nic nie kupuje na razie....mamy łóżeczko i przewijak... dużo , bardzo dużo rzeczy dostaniemy po znajomych więc nie widzę puki co sensu chociaż bardzo bym chciała kupować wiem że dużo z tych rzeczy nawet nie ubiorę dzidzi... a do Ikei mam zamiar pojechać z mamą w sobotę (mój B. nie lubi bardzo ikei a mamusia kocha :D hehe ) chcę kupić tam te ręczniczki białe (z różnymi kolorami haczyków ) i zobaczyć pościele :-) no i ogólnie może mamuśka na coś się jeszcze pokusi i kupi ;D
wczoraj w Smyku , widziałam super pieluchy tetrowe z wzorkami fioletowymi w kwiaty i jakieś inne ;-) ale poczekam poczekam ;D jeszcze jest czas :-)

Do góry