reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

mela ja byłam na roczku u chrześnicy 13 stycznia i dostała tak:
wózek i lalkę - bardzo się cieszyła
rowerek taki dla maluszków- trochę się bała ale będzie dobry na wiosnę
matę wodną-rewelacja i bezpieczna dla dzieci, a przy tym wydaje dziki MUZYCZNA MATA WODNA XXL, PISAK, SZABLONY, DZWIĘK! (2049160037) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
szczeniaczka uczniaczka
nocnik grający FISHER PRICE NOCNIK NOCNICZEK ROZOWY 3w1+ GRATIS (2050581801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Dziewczyny mam do Was dwa ważne pytania:)

Dziś byłam odwiedzić pierwszy raz MOTHERCARE i są duże wyprzedaże, ale mimo wszystko ciuszki moim zdaniem drogie. Pytanie do Was czy kupowałyście tam, ciuszki są dobrej jakości? wytrzymałe?

Drugie pytanie, do IKEA mamy gdzieś ok 200km i chcemy się wybrać, bo może coś do wyprawki kupimy. I pytanie do Was z dużych miast, czy w IKEI są rzeczy potrzebne do wyprawki czy raczej już tylko jak pokoik się urządza czy coś? Warto jechać?

ania MOTHERCARE faja firma, miałam kilka rzeczy i nic się z ubrankami nie działo, tylko że ja miałam kupowane w angli więc cena była 3 razy mniejsza, osobiście w pl bym nie kupowała bo za drogo

Co do Ikei to ja kupowałam pościel dla Zuzi, tylko jak kupisz tam pościel to i wypełnienie trzeba bo oni mają swój wymiar, ale polecam, bo dla Zuz mam 3 komplety i piorę co chwile i nic się nie dzieje, jeszcze brałam tam ochraniacz na szczebelki, reczniki-kapturki do kąpieli, wanienke, prześcieradła, kocyki, mają też fajne pudełka/pudełeczka na pierdółki miałam je blisko łóżeczka były tam pieluchy, maści, kremy, nożyczki itd wszystko pod ręką

Pooglądaj sobie dział dla dzieci Wszystkie produkty - IKEA

Nadi dziekuje Ci kochana:) Byłam na tej stronie, ale wiadomo w rzeczywistości to inaczej, wolałam zapytać:) Przejedziemy się w połowie lutego , zabierzemy się z rodzicami. Szkoda, że tak poźno bo już bym chciała :D:D:D

Ania-Aneczka, ja też polecam rzeczy z Mothercare, naprawdę dobrej jakości, ja kupowałam na wyprzedażach ubranka;-) Bardzo dobrze sprawdziły się u nas ubranka z H&M oraz Next. W Ikei polecam również ręczniki i śpiworki dla maluszka. Większość wyrobów mają w Ikei dobrej jakości. Kupiliśmy tam pierwszą wanienkę, jest mała i nam starczyła tak do ok 4 miesiąca, potem kupiliśmy większą bo mały uwielbia kąpiele. Ale mała się bardzo przydała na początku;-)
Ja coś dla dzidzi może na weekend kupię, ale jeszcze nie jestem pewna;-)
U nas jeździk się sprawdza, choć mały dopiero uczy się odpychać. My mamy taki http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...y-Buzz-and-Friends-Space-Car-Ride-On(0078815).
Pchacz u nas średnio się sprawdził, mamy Vtech-a i mały bardziej bawił się przodem pchacza, a chodzić za bardzo z nim nie chciał. Ale też u nas mały rwał się do chodzenia, pierwsze samodzielne kroki postawił jak miał 9 miesięcy, teraz już biega:-)
Doe, my też nie wyobrażaliśmy sobie dziecka bez konika:-) My kupiliśmy takiego, na którym się może bujać lub jeździć http://www.toys.ie/Bullseye-Rock-n-...essionID=35b394b8-7330-449c-99a3-5c34e131cc9b

Ostatnia edycja:

Załączniki

• c0a06e5c4cb697de08433c7106ffa1c0.jpg
    c0a06e5c4cb697de08433c7106ffa1c0.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
zadora, piękna z Ciebie kobieta ;-) i bluzkę też masz bardzo fajną :-) gdzie kupił ??

ja dla dziecka nic nie kupuje na razie....mamy łóżeczko i przewijak... dużo , bardzo dużo rzeczy dostaniemy po znajomych więc nie widzę puki co sensu chociaż bardzo bym chciała kupować wiem że dużo z tych rzeczy nawet nie ubiorę dzidzi... a do Ikei mam zamiar pojechać z mamą w sobotę (mój B. nie lubi bardzo ikei a mamusia kocha :D hehe ) chcę kupić tam te ręczniczki białe (z różnymi kolorami haczyków ) i zobaczyć pościele :-) no i ogólnie może mamuśka na coś się jeszcze pokusi i kupi ;D
wczoraj w Smyku , widziałam super pieluchy tetrowe z wzorkami fioletowymi w kwiaty i jakieś inne ;-) ale poczekam poczekam ;D jeszcze jest czas :-)

Do góry