reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ja płynu do kąpieli nie chce używać codziennie , tylko raz na jakiś czas , żeby tej chemii jak najmniej używać ... jakoś takie mam przekonanie że taka mała dzidzka to nie potrzebuje takich pachnideł ,sama w sobie ślicznie pachnie :-)

reklama
ta cena oilatum to naprawdę przeraża - ale podobno jest bardzo wydajny. Koleżanka np. nie dolewała żadnych specyfków do kąpieli dla maluszka, nie używała oliwki, ani zasypek - właśnie żeby jak najmniej chemii, stosowała tylko w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną i sudocrem - bardzo sobie chwaliła ten sposób i nie miała żadnych problemów z uczuleniem:)

Zadora cudnie wyglądasz szczupaczku :) Śliczna jesteś:) Bluzeczka powala:) CHCE TAKĄ:)a ta spódnica to ciążowa jest?
Wczoraj chciałam kupić w HMie coś ciążowego, ale te bluzki wyglądaja jak worki i nie kupiłam. Spodni tez nie znalazłam fajnych, wszystkie mi się dziwne wydają...;/

pieluszek tetrowych miałam ok 20 szt i dla kolejnego Maluszka zostało mi ok 6 całkowicie nowych nietkniętych... dokupię jeszcze kilka szt.

pieluszki flanelowe są super... mam 5 szt... do przykrycia latem, do wyłożenia w wózku, łózeczku,, do lekarza:tak::tak:

Ja na początku używałam Nivei do kąpania, ale Igor to alergik i szybko przeszliśmy na Oilatum. Jest bardzo wydajny, bo do takiej małej wanienki naprawdę kapkę się leje płynu... poza oilatum nie używałam już nic... zadnych balsamów, oliwek... :no::no:

Ciuszki od początku prałam w Lovelli lub Jelpie, ze względu na skórę alergiczna . Ok roku przeszłam na nasz proszek i jest w porządku :tak:

acha i co do szerokiego pieluchowania... dezycja należy do ortopedy:tak::tak: Iguś był szeroko pieluchowany, po pierwszy usg bioderek. Pieluchowaliśmy miesiac do następnego kontrolnego usg...

mela , właśnie taki mam też plan ;-) wiadomo jakieś tam kremiki jak by było mocne słońce czy cuś to tak , i do pupelki coś, ale do kąpieli właśnie nie bardzo chce ;-)

Prałam w dziecinnym - lovela, albo jelp. Teraz już w normalnym z płynem nawet.

Do kąpania stosowałam tańszy odpowiednik wymienianego - Oillan. On nie ma zapachu, a czymś dziecko przeciez trzeba umyć. Nie stosowałam zasypek, oliwka tylko do główki (mała na szczęście nie miała ciemieniuchy), no i wszystko.

przejrzałam w końcu ciuszki po Igorku i ..... trochę tego mam :-D:-D
wszystko unisex wiec i dla dziewczynki będą pasować:-):-)
jedynie nie mam nic w rozm. 56:no: a na 62 nie mam body z kr. rękawem i żadnych rampersików... czyli to tylko będą moje zakupy

reklama
Do góry