reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ja płynu do kąpieli nie chce używać codziennie , tylko raz na jakiś czas , żeby tej chemii jak najmniej używać ... jakoś takie mam przekonanie że taka mała dzidzka to nie potrzebuje takich pachnideł ,sama w sobie ślicznie pachnie :-)

reklama
ta cena oilatum to naprawdę przeraża - ale podobno jest bardzo wydajny. Koleżanka np. nie dolewała żadnych specyfków do kąpieli dla maluszka, nie używała oliwki, ani zasypek - właśnie żeby jak najmniej chemii, stosowała tylko w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną i sudocrem - bardzo sobie chwaliła ten sposób i nie miała żadnych problemów z uczuleniem:)

Zadora cudnie wyglądasz szczupaczku :) Śliczna jesteś:) Bluzeczka powala:) CHCE TAKĄ:)a ta spódnica to ciążowa jest?
Wczoraj chciałam kupić w HMie coś ciążowego, ale te bluzki wyglądaja jak worki i nie kupiłam. Spodni tez nie znalazłam fajnych, wszystkie mi się dziwne wydają...;/

pieluszek tetrowych miałam ok 20 szt i dla kolejnego Maluszka zostało mi ok 6 całkowicie nowych nietkniętych... dokupię jeszcze kilka szt.

pieluszki flanelowe są super... mam 5 szt... do przykrycia latem, do wyłożenia w wózku, łózeczku,, do lekarza:tak::tak:

Ja na początku używałam Nivei do kąpania, ale Igor to alergik i szybko przeszliśmy na Oilatum. Jest bardzo wydajny, bo do takiej małej wanienki naprawdę kapkę się leje płynu... poza oilatum nie używałam już nic... zadnych balsamów, oliwek... :no::no:

Ciuszki od początku prałam w Lovelli lub Jelpie, ze względu na skórę alergiczna . Ok roku przeszłam na nasz proszek i jest w porządku :tak:

acha i co do szerokiego pieluchowania... dezycja należy do ortopedy:tak::tak: Iguś był szeroko pieluchowany, po pierwszy usg bioderek. Pieluchowaliśmy miesiac do następnego kontrolnego usg...

mela , właśnie taki mam też plan ;-) wiadomo jakieś tam kremiki jak by było mocne słońce czy cuś to tak , i do pupelki coś, ale do kąpieli właśnie nie bardzo chce ;-)

Prałam w dziecinnym - lovela, albo jelp. Teraz już w normalnym z płynem nawet.

Do kąpania stosowałam tańszy odpowiednik wymienianego - Oillan. On nie ma zapachu, a czymś dziecko przeciez trzeba umyć. Nie stosowałam zasypek, oliwka tylko do główki (mała na szczęście nie miała ciemieniuchy), no i wszystko.

przejrzałam w końcu ciuszki po Igorku i ..... trochę tego mam :-D:-D
wszystko unisex wiec i dla dziewczynki będą pasować:-):-)
jedynie nie mam nic w rozm. 56:no: a na 62 nie mam body z kr. rękawem i żadnych rampersików... czyli to tylko będą moje zakupy

reklama
Do góry