reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Patili właśnie dzisiaj rozmawiałam na temat laktatorów z moja koleżanka, podwójną mamusią. Poleca najzwyklejszy plastikowy laktator w kształcie trąbki z gruszką...
taki...jest bardzo tani i podobno super
albert%201.jpg

reklama
Ja tam ręcznych laktatorów nie polecam, ja się namachałam TT i szybko przez to laktacja mi zanikła (córka nie chciała sama ssać). takiego z gruszką używała dziewczyna, która leżała ze mną na sali. Też musiała sie namachac. To zalezy do jakich celów i jak często chcecie użyć laktatora. Ja się starałam odciągać mleko tak jak dziecko jadło i miałąm wrażenie, że dzień upływa mi tylko na sciąganiu pokarmy - nie polecam.

Co do kołysek to ja bym chciała, z córką nie miałam. Ale bardziej coś w ten deseń: Promocja FIRST YEARS Kolyska lozeczko nosidlo 5w1 (2064274914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co do tematu bujania , oglądałam kiedyś program i mówili że bujając dziecko zaburza się jego błędnik i dziecku się robi (jak na karuzeli) "słabo" i dlatego zasypia albo beczy jeszcze bardziej ...
ja bujać nie mam zamiaru ani na rękach ani w wózku , położyć i dać zasnąć ... szkoła mojej mamy :-) i to na pewno wcielę w swoje życie ;-) bo potem taki klocek ma te 10kg i trzeba go bujać bo nie zaśnie .... i tak z kilograma na kilogram nasze ręce będą do samej ziemi ;-)

łóżeczko mamy takie już kupione :
drewniane łóżeczko (2052818477) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko nie wiem czy ma gwiazdki czy coś innego bo jest u B. w pracy złożone i czeka ;p

Ja córki nie bujałam, bo nie było takiej potrzeby, łóżeczko też mieliśmy normalne bez płozów, w wózku do spania tez nie. Sama usupiała na spacerach:tak:

Ja małej też nie bujałam, jak była starsza i nie mogła zasnąć kładłam się obok i zasypiała. Mam nadzieję, że teraz też się tak uda.

A kołyski cudne, takie przytulne.... ehh no ale rozum mówi stanowczo nie...

Co do bujania to ja przed urodzeniem córeczki miałam takie samo podejście jak wy. Ale czas jak się okazało zweryfikował poglądy i nastawienia. Mała miała straszne kolki i nie było opcji żeby nie bujać tulic i nie próbować jakoś ulżyć w tym wszystkim kolki minęły jak miała 6miesięcy to zasypiała na rękach ale już siedzieliśmy tylko w fotelu trzymając na rękach do roku ani raz nie udało jej się samej zasnąć, a obecnie sama idzie bierze smoka wskakuje do łóżeczka i śpi aniołek.

kalcha ja też jak narazie się nie spieszę z takimi deklaracjami, bo wiem jak to wyglądało u dzieciaczków moich sis. ale też chciałabym spróbować kłaść spać do łóżeczka po prostu, nasi znajomi mają taką córeczkę, że ja jak to widzę, to oczy o tak:szok: od początku kładli ją do łóżeczka, zamykali drzwi i ojra. :O

reklama
a ja Wam sie przyznam, ze mi sie taka kolyska podoba... I co by mi ktos nie mowil, to od wieku sie dzieci bujalo i husialo i tam i spowrotem... Ale tez nie wiem czy sobie na ta pozwolimy,no moze bardziej z ogromu zakupow, ktore nas jeszcze czekaja ;)

A sie tez pochwale, ze kupilam pierwsze 5 szt body dla maluszka i wraz z moim mezczyzna udalo nam sie kupic wozek :) Wózek Trio Enjoy Fun Europe / Wózki, Wózki 3-częściowe - Smerfusie.pl

Lozeczko bedzie takie : ŁÓŻECZKO 120X60 TYMON MIŚ Z SZUFLADĄ Katowice • Ogłoszenia Tablica.pl :)

Eh, uwielbiam te zakupy :)))

Do góry