reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Justyna moja mała wychodziła w rozmiarze 62, wypełniała śpiochy w połowie:-D, ale to wcześńiej miałąm przygotowane a nie miałam pojęcia że dzieciaczki takie malutkie sie rodzą. Myśle że ten rozmiar 56 będzie ok. Nawet jak będzie odrobinę większe to przeciez nic nie szkodzi. Pozatym rozmiar rozmiarowi nie równy, porównaj poszczególne ubranka i wybierz te najmniejsze do szitala. No chyba, że dziecko urodzi sie duże. Moja ciacia 2 dzieci urodziła po 60cm i od razu chodziły w 62 a Gosia dopiero od 2miesiące więc to naprawdę różnie bywa.

reklama
Wzięliśmy się dzisiaj na porządnie za planowanie kącika dla Małej no i efekcie postanowiliśmy zamówić taką pościel mosk.jpg
Głównie chodzi o to, żeby za pomocą tej moskitiery część sypialną od części rekreacyjnej pokoju. Mamy mało miejsca i chciałabym zapewnić dziecku jak największy komfort spania też w dzień i wydaje mi się, że tak będzie najładniej :) Zestaw jest spory. Zawiera kołdrę i poduszkę + poszewki (1xkołdra, 2xpoduszka) (na razie się nie przydadzą ale będą), ochraniacz na szczebelki, moskitierę z szarfą + te serduszka wiszące, stelaż do moskitiery, falbankę do materacyka, prześcieradło, przybornik i rożek.
W przyszłym miesiącu czeka nas zakup komody z przewijakiem i wanienki. Do tego reszta ciuszków, ręczniki, kocyki i rzeczy do pielęgnacji i będziemy gotowi :-)

Ostatnia edycja:
Edzia ja mam w domku kokos gryka, ale tylko dlatego , że rehabilitanci znajomi mi go polecali i kilka koleżanek.
Ale to już Wasz wybór:)

A ja zacieszam bo jutro przyjedzie do mnie mamuśka i przywiezie mi fotelik i huśtawkę, którą chce odkupić od koleżanki więc zobaczymy co z tego będzie.

Ja miałam do materacyka poduszkę klin i się zastanawiam czy na nią też się kupuje pokrowiec czy może będzie mi pasować poszewka od pościeli, ale to zaraz luknę.

Aniu ja do tej poduszki klin miałam normalną poszewkę do tego dopasowaną
bo ona jak jest goła to jest pianka z dziurkami i na to mialam białą poszewkę własnie

Edzia ja też kupię gryka-kokos
taki miałam przy Zuzi

Joasiu pasuje mi poszewka od mojej pościeli ochraniaczy więc mnie to cieszy:):) No ja też mam pianke z dziurkami , na to poszewkę i na to jeszcze moją od pościeli. Ale tam jest poszewka biała na zamek i chyba to też wypiorę. Tak samo tę od materacyka. Pierzecie to?

tę poszewkę co jest obleczony materac a w środku już tylko wypełnienie o to ci chodzi?
nie rozbieraj czasami tego bo już nie wsadzisz

a co do tego klina to ja tylko mialam tę białą poszeweczkę i na to kładłam pieluszkę albo i nie

reklama
Joasiu no tak. Chodzi mi o powłokę , która przykrywa piankę. No i tam jest zamek i można to wyprać. Klin ma własnie na zamek taką powłokę i na to jeszcze można swoją. Rozumiesz o co mi chodzi? bo ciężo się wysłowić hehe;) I nie wiem czy tego nie wyprać

Do góry