reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Generalnie waga :-) Nix jest na aluminiowym stelażu i waży jakoś 13 - 14 kg. Captiva około 16. Tylko Nix ma bardzo okrojoną wersję kolorystyczną, ale chyba skupie się na stanie moich pleców i babć które później będę się Małą zajmować i wezmę ten lżejszy :-)
Dzięki Martulka :-) Nam Dadę zachwalała pani w sklepie tylko one mało popularne są i nie miałam jak opinii sprawdzić, a Tako to jednak sprawdzona marka:-) Akurat u mnie w sklepie były Jumper, Captiva, Laret i Nix i mogłam sobie wagowo wszystkie porównać:tak: O ile kolorystycznie Captiva mi pasuje, to wagę ma potężną i chyba stanie na Nixie, bo koszt w zasadzie porównywalny u mnie :-)

Ostatnia edycja:
Ja mam El Nino i jest naprawdę leciutki. Waga z pełnym osprzętem 8 kg, sam stelaż chyba 2,5 o ile dobrze pamiętam. Po złożeniu zajmuje mało miejsca i co dla mnie było ważne gondolę czy spacerówkę wypina się jedną ręką. Tylko kolory ma potwornie ciemne i przy składaniu stelaż skrzypi, no ale jak dzidzia będzie już na świecie to przecież na codzień nie będę składać stelaża.

Mea Nix jest fajny :-) U mnie nie było takiego, a B. się na Captivę napalił. Stelaż będę mogła zostawić w bloku (przypięty) albo w aucie (jak już będę go miała oczywiście :-D). Ewentulanie będę go wnosić, ale to się zobaczy. Póki jesteśmy w KRK to na prawdę kwestia drugo, a może nawet i trzeciorzędna, bo albo będę zostawiać w domu na parterze, w takiej kanciapce gdzie mamy liczniki, albo na półpiętrze (6 schodków).
My zamówiliśmy wczoraj jagodową Captivę. Czekam aż przyjdzie, choć gość mówił że można do miesiąca czekać jeśli nie mają go uszytego u producenta:dry:. Mam nadzieję, że dziecko się nie pojawi do tego czasu na świecie i będę miała czas żeby go wyprać, wywietrzyć itp itd. ;-) Chociaż teściowa i tak wczoraj powiedziała, że za wcześnie. :dry: Bez komentarza to pozostawię.

nie zazdroszczę wózkowych dylematów
twilight moja teściowa to w sumie nie wykazuje jakiegoś zainteresowania zakupami dla wnuczki, ostatnio jak była to, żeby zmienić temat zaproponowałam, że pokaże co już mamy i niby patrzyła ale jakoś tak jakby na siłę. To moja mama ku mojemu zdziwieniu jest bardziej ciekawa, co prawda mówi, że ciuszków mam za dużo i po co mi tyle ( a mam może połowę z tego co niektóre z Was) ale pyta się jaki wózek, jakie łóżeczko itp

Ponieważ mamy tylko 2 pokoje będziemy urządzać kącik dla małej u nas w sypialni, chciałam jakoś zaznaczyć to na ścianie i wstępnie myślałam o tych kolorowych naklejkach, które któraś z Was wklejała ale w końcu udało mi się przekonać męża i kupiliśmy fototapetę fototapeta.jpg zobaczymy jaka jest w rzeczywistości...

aiwpa - świetna ta fototapeta, napewno kacik dla maluszki będzie ślicznie zaakcentowany :tak:

Moja sasiadka z 2 p ma własnie ten Tako Cativa model mohigan i stelaż zostawiała na parterze, teraz całą spacerówkę, bo targać go na piętra to by była smierć dla kręgosłupa. Ja bym sie jednak trochę bała zostawiać całego wózka, bo mi właśnie z klatki ukradli :baffled: Ale z wózka chyba jest zadowolona, często też husty używała jak ten mały był malutki.

awipa tapeta słodziaska!! super!!
A do mnie wczoraj wpadła koleżanka farmaceutka u której zrobiłam zamówienie apteczne. przywiozła mi sól fizjologiczną, czopki na temp, Nurofen, Płyn do kąpieli, witaminę D+K i parę innych "potrzebnych" rzeczy.. Zobaczymy co faktycznie się przyda. I Antoś dostał w precencie od cioci cały zestaw kosmetyków Linomag. I muszę dziewczyny przyznać że tak jak się bałam tej serii i zapachu- bo słyszałam że śmierdzi tak jestem zadowolona. dostałam szampon, olejek, płyn do kąpieli, puder, krem do twarzy, krem na odparzenia, krem na słońce, balsam i coś tam jeszcze.

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedzcie mi ile czekałyscie na paczki od tego naszego producenta z allegro? Bo ja zamówiłam kurierem już dzis 4dzien(oprócz soboty i niedzieli oczywiscie) i nikogo nie widać...

Do góry