reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
To ja się pochwalę, dziś psiapsiółka przywiozła mi 15kg dzieciowego proszku do prania (Lovela - 10kg do białego i 5kg do kolorów) oraz paczkę Pampers Premium Care Newborn 78 szt. (164 zł nie moje, ale przy okazji sporo zaoszczędzone). No i mnie kusiło obejrzeć te pieluszki bo przyznam szczerze, że jakoś tak "z bliska" i "namacalnie" nie miałam jeszcze kontaktu z tak małymi pampersami. I jakież było moje zdziwienie jak wzięłam do łapek: jakieś takie.. takie.. "ubogie" mi się wydały, nawet nie wiem jak to opisać i czego się spodziewałam, ale zawiodły mnie trochę, to już dużo "solidniej" według mnie wykonane są kobiece podpaski (choć ja tamponowa jestem od kiedy pamiętam). Cóż.. po dokładnym obejrzeniu i powąchaniu tej pieluchy cieszę się tym bardziej, że Emi nie będę musiała w nie "ubierać" dłużej niż do skończenia tej paczki, bo już na początku ciąży postanowiłam pieluchować wielorazowo. A... i żebyście się nie poczuły urażone, że niezbyt pochlebnie się wypowiadam o jednorazówkach.. a zapewne znamienita większość nawet o wielorazowych nie myśli. Bo faktycznie jednorazówki to mniej roboty (prania, suszenia), towar dostępny w każdym markecie no i ogólnie dużo wygodniej. Z tymi pieluchami to jest tak, jak z chlebem - wszyscy jedzą, ale nieliczni tylko pieką go sami :-D

martulka- jakby to było moje pierwsze dziecko, to z pewnością pobawiłabym się w tetrę... szybciej dziecko oduczysz pieluch. Pampers grzeje, więc dzieciak nie czuje dyskomfortu. No, ale niestety poszłam na łatwiznę. Jednak drugie też będzie na pampkach.

Myszo ja raczej nie w tetrę uderzam tylko w pieluszki kieszonki i wkłady z mikrofibry lub bambusowe, 3 z 17tu:

NIENAWIDZĘ PRASOWANIA - tetra by mnie wykończyła :-)
A co do drugiego dziecka, to ja tak właśnie perspektywicznie trochę myślę, bo moja sis wstąpiła jakiś czas temu w "wiek rozrodczy" więc jakby co, to mój (raczej Emilki) arsenał pieluszek przejmie w spadku jej potomek :-D

dziewczyny spróbujcie proszek Biały jeleń albo płyn do prania z tej serii i tak samo płyn do płukania
ja mam zamiar wypróbować własnie
mają taki fajny delikatny zapach i mi się bardzo spodobał
ale jak z praniem i dopieraniem to nie wiem

Byliśmy wczoraj oglądać ten wózek....to była jakaś masakra! Muszę przyznać Wam rację, że wózek naprawdę kiepski, tylko ciekawi mnie ta cena, bo jest dużó gorzej wykonany niż np. Tako a sporo droższy. No to tak...kolor był super, ale to wszystko co było fajne. Materiał cały powyciągany, pełno wszędzie wystających nitek, nie wiem czy to tak beznadziejny materiał czy ktoś tak go nie szanowł. Poza tym był malowany! Wózek używany podobno 8 miesięcy. A na sam koniec okazało się, że blokada przedniego koła się zepsuła. I powiem Wam szczerze, ze odechciało mi sie używanych wózków. Daje sobie jeszcze czas do połowy maja na szukanie a potem zamawiamy nowego Lareta.

Kaliope bryka pierwsza klasa :) Oby jak najlepiej służyła Czarusiowi :)

Kosinka, może akurat tak źle trafiliście
:no: czasami zdarzają się fajnie używane wózki w dobrym stanie :)

reklama
Muszę pochwalić sie trochę zakupami:-). W sobotę udało mi sie troszkę obkupić w ciucholandzie, dla mnie pare bluzek z krótkim rękawem a dla Małego piękny kocyk/ narzutkę z benettona. Super materiał, właśnei sie pierze, potem zdjęcia wrzucę. A wczoraj po nieudanym oglądaniu wózka podjechaliśmy obejrzeć skórzaną rogówkę. Od jakiegoś czasu staramy sie coś kupić, bo nasza z ekoskóry po 3 latach nadaje sie do wyrzucenia:wściekła/y:. Chcialiśmy coś kupić, ale materiał odpada przy dzieciach, do ekoskóry sie już zraziłam, więc została skóra naturalna..ale ceny niestety bardzo wysokie, a jak wiadomo teraz sporo wydatków. No i szukaliśmy czegoś używanego na Tablica.pl już od dawna. No i wczoraj mój małżonek wyczaił taką rogówkę
naroznik-fotel-skora.jpg
Od razu podjechaliśmy i kupiliśmy ją za 400 zł!!! Ma pare rys i przetarć, ale dziś zamówię preperaty do renowacji skóry i będzie jak nowa:-). Strasznie sie cieszę, dzisiaj B. po pracy ma ją przywieść.

Do góry