reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja kupilam tommee tippee elektrycczny. Rozmawialam z kobieta ktora po pierwszym porodzie uzywała tommee tippee tylko ze recznego - zachwalala go ale mowila ze nameczyla sie niezle wiec po drugim dziecku zainwestowala w elektryczny i jak najbardziej poleca....

reklama
Ja parę razy dziennie, bo Ada mi ulewała i zawsze coś tam przemokło i nie chciałam by dziecko miało koło szyjki mokre, a czasami kupka przeszła na wylot :-D Nigdy nie zakładałam ubrań z poprzedniego dnia dziecku, zresztą mam tak do teraz :-D

no własnie ja mam tak samo
nawet jak nie było ulane ale jakoś tak czyste to czyste
ale miałam na tyle że wstawiałam tylko Zuzi pranie do pralki
teraz do tej pory tak zostało że ona ma swoje oddzielnie prane

Ja codziennie zakładam Łukaszkowi czyste ubranko. Piorę mu oddzielnie bo i tak dużo tego się zbiera więc nie ma sensu łączyć. Jak był mniejszy to faktycznie od ulewania często musiałam go przebierać. Teraz sam pije z kubka i jeszcze czasem się obleje więc też trzeba przebrać :))
i od urodzenia codziennie kąpię tylko głowę myję co drugi dzień bo młody nioe lubi

więc tak jeś,li chodzi o bieliznę to mam:
5 x body na grubych naramkach (jak podkoszulek)
10x body długi rękaw
ok 15 x body krótki rękaw
3x półśpioch
1x śpioch
4x rampers
3xpajac z długim rękawem

Daria a jakieś kaftaniki masz? Na początek dopóki pękęk jest niezagojony zaleca się właśnie kaftaniki. Ja mam jakieś 4 takie zwykłe. I wydaje mi się, że jeszcze śpiochów więcej mogłaby sie przydać. Ja przebierałam Małą jakieś 2-3 razy dziennie tylko to też była zima i troche inna ta garderoba była, nie wiem jak się latem odnajdę :-D

kurde kaftanik to mam jeden :(
chociaż dziewczyny się wypowiadały kiedyś że nie kupują kaftaników bo to niewygodne jest (no ja nie mam doświadczenia w tych sprawach) a jeśli chodzi o śpiochy i pajace to faktycznie może dokupię kilka sztuk :)

reklama
a ja kaftaników nie miałam i jakoś pępek się wygoił i bez problemu
i teraz nie zamierzam mieć

Daria myślę żebys dokupiła z 3 pajacyki jeszcze tak myslę
to takie do spania na noc już

Do góry