reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Agucha super chlebek :tak: teraz trzeba bułki kupić;-)..gratki zakupów - wiem jak to cieszy...
Teraz ja się znów pochwale...właśnie kuzynka mi przytargała wielką torbę rzeczy dla starszaka z 8 kompletów pościeli...poduszki i kołderki i Kubusowo - Puchatkową firankę...kolorystycznie trafiona w 100%. Ciuszki są dla starszaka (2lata) i po chłopcu, ale tak fajne sweterki i bluzy, że na pewno będą wykorzystane jeżeli byłaby dziewczynka :tak::-D:-D ale się cieszę...:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza, ja kupiłam dużą tubę bepanthen za 9 euro w listopadzie i mam teraz jeszcze pół tej tuby. Ja smaruję minimalnie, tak więc dla mnie bepanthen bardzo wydajny jest. Słyszałam dużo pozytywów na temat maści zamawianych na receptę, ponoć skuteczne:tak:
Doe, ale masz super, że masz tak dobrą kuzynkę:tak: naprawdę to pomoże Wam zaoszczędzić wydatków na dzidzię.
martulka, super ciuszki:tak:
Ja już tak nie mogę się doczekać by poznać płeć, że nie wiem czy nie namówię męża na usg w 16-17tc.

To i ja się pochwalę:)
Zamówiłam wielgachną poduchę "Rogal" do spania i siedzenia dla mnie teraz, a później do karmienia Maluszka.
Już nie mogę się doczekać, kiedy ją odbiorę, bo budzę się codzień połamana, a w dodatku przez rwę kulszową muszę unikać siedzenia bez podparcia i dużo leżeć w konkretnej pozycji:/

Zazdroszczę Wam tych zakupów i podziwiam.
Ja się boję tak wcześnie robić zakupy.Może coś kupię ale jak już będę po połowie...A póki co wiem że sporo ubranek dostanę od znajomych bo w ostatnim czasie sporo dzieciaczków się w naszym gronie znajomych urodziło.

rogal jest super, zwłaszcza do spania w ciąży, do karmienia nie przydał się w moim przypadku wcale

w Lidlu jest obecnie taka poducha do spania na boku, za połowę ceny rogala

ha!!!!!!!!!!! robiłam wczoraj porządki w mojej szafie i .....!!!!!!!!!!!!!!!!! ja też mam już pierwszy zakup dla mojej dzidzi :-):-):-) jak tylko dowiedziałam sie o ciąży to zakupiłam: Zobacz załącznik 425457 pierwsze ciapciuszki dla mojej córeczki :-):-)

wika bardzo piękne buciczki, ja dzisiaj zaszłam do ciucholandu i były dla dzieciaczków ciuszki 1zł/szt.. kupiłam 29 szt... starałam się wybierać takie unisexowe ale jakoś więcej mi się dla dziewczynki wybrało... :)

reklama
Ja mam właściwie całą wyprawkę gotową po poprzedniej dzidzi więc nie ma na razie co kupować... ale za to kupiliśmy wczoraj DOM !!! Nowy, szeregowy i duży od dewelopera na ekstra osiedlu. Tzn. wpłaciliśmy na razie rezerwację ale jak się wycofamy to połowę tej kwoty stracimy więc to już chyba raczej pewne :-D:-D. Ale się cieszę, teraz to do mnie dociera. Teraz mieszkamy w samym centrum miasta, na głównej ulicy i na wprost np. mamy budowę centrum handlowego, na której łomoczą całą dobę (teraz właśnie wylewają beton i to jest taki odgłos jakby obcy atakowali jakimiś dźwiękami tłukącymi szyby, po prostu litości nie mają). A jeśli już z soboty na niedzielę na budowie cisza to ruszają sąsiednie kluby do akcji i zasypiamy przy super bitach. Widzicie więc, że to bardzo słabe miejsce do mieszkania dla dzieci. I dodam, że to 3 piętro w kamienicy - masakra.
Ten dom będzie dopiero budowany więc termin przeprowadzki dopiero pewnie za jakieś 1,5 roku ale za to możemy jeszcze wprowadzać małe zmiany podczas budowy skoro jeszcze nie istnieje. Trochę mnie przeraża to wykańczanie ale będzie na pewno dużo radochy też :-):-).

Do góry