Witajcie Dziewczyny!
Wrocilam z iscie zakupowego urlopu! Mielismy problem ze spakowaniem wszystkiego do samochodu, ale mam skompletowana prawie cala wyprawke dla malucha. Niestety nie nadrobie tych ponad 60 stron z watku zakupowego, wiec pochwale sie tylko moimi zdobyczami i spostrzezeniami:
-
DariaN: szczerze sie przyznam, ze tak troche z przymruzeniam oka czytalam Twoje achy i ochy na temat coccodrillo. Wczesniej bylam na ich stronie internetowej i ubranka ujmujac to delikatnie, mnie nie zachwycily. Na moje szczescie weszlam do sklepu prowadzacego te ubranka i az zaniemowilam: te bajeczne kolory po prostu mnie urzekly. Na zywo ubranka wygladaja rewelacyjnie, a i sa bardzo dobre jakosciowo! W kazdym badz razie kupilam tam dwie pelne reklamowki ubranek, bo nie moglam sie oprzec! I tez zostalam fanka coccodrillo! W sumie moj wybor ubranek zawezil sie jedynie do trzech firm: babaluno, coccodrillo i coolclub (Smyk). Czasami nie moglam sie oprzec tym slicznoscia, ale przynajmniej przytomnie wybieralam ubranka nawet z rozmiaru 74 i 80!
- w Motherhood zamowilam otulaczek z mieciutkiej flanelki i w pierwszych dwoch miesiacach planuje w niego zawijac orzeszka do spania, a jak bedzie troche chlodniej to przykryje go jeszcze kocykiem. Kupie jeszcze jakis wiekszy spiworek na zime. Na razie wcale nie kupowalam poscieli, tylko 3 przescieradla i rowniez z Motherhood bawelniany podklad pod przescieradlo – oddychajacy a nieprzemakalny. Sobie do spania kupilam mini kojec. Poza tym przewijak “podrozny” oraz trzy pieluszki flanelowe.
- z kosmetykow i artykulow higieny mamy mokre chusteczki Penathen (9opakowan), bo akurat byla u nas promocja, patyczki do uszu, 3x duze platki kosmetyczne. Mam gruszke, nozyczki Nuk, szczoteczke. Z pracy mama przyniosla mi sol fizjologiczna i Octenisept. Mamy wanienke 100 cm i przewijak twardy. Na niego dwa przescieradelka z gumka. Do tego 3 reczniczki z kapturkiem. Dla mnie wkladki laktacyje z Penathen, Nuk i Johnson – bede testowac, ktore lepiej sie nadaja.
- na razie kupilam 2 smoczki i jedna butelke 150 ml z Aventu, a od przyjaciolki dostane laktator reczny.
- mam juz mate edukacyjna i kilka zabawek. Ciezko zastanawiam sie jeszcze nad nosidelkiem Womar i bujaczkiem/lezaczkiem. Widzialam ladne z chicco, ale sa one produkcji chinskiej. Niby firma ma swietna opinie ale tak jakos nie moge sie przekonac.
- jak wiele z Was mialam problem z wyborem koszuli do szpitala. Wszedzie byly albo jakies kiczowate, infantylne nadruki albo smutne kolory albo po prostu cenowo z kosmosu. Przez przypadek trafilam w sklepie na ladne proste koszule nocne (ok.50zl) firmy „dobranocka“. Podaje linka:
PIŻAMY. BIELIZNA DAMSKA - CIĄŻA I MACIERZYŃSTWO
W maju planujemy kupic lozko i wozek. Na dzien dzisiejszy jestem nastawiona na tego nowego x-landera x-move. Wprawdzie w sklepach bedzie mozna go zobaczyc dopiero w kwietniu, ale jezdzilam modelem Xa i bardzo mi sie spodobal. W sumie bylam rozczarowana dzialami z wozkami. Wszedzie byly te same marki. A w jednym sklepie nawet sie przyznali, ze nie zamawiaja “innych” wozkow, bo “klienci przychodza na przejazdzki, zeby zobaczyc je na zywo, a potem kupuja w internecie, a u nich nic nie schodzi”.
W nastepnym tygodniu chcemy rozejrzec sie za jakas komoda i szafa do pokoju dzieciecego. Na razie wszystko popakowalam do kartonow. Aj, juz nie moge sie doczekac kiedy bede te wszystkie cudnenka prala, prasowala i ukladala w szafie.
Koniecznie musze zaktualizowac moja liste wyprawkowa. Bardzo sie ciesze, ze wiekszosc rzeczy mam juz kupione lub wybrane. Te maratony po sklepach niezle daja w kosc i nie wyobrazam sobie czekania z kupnem wszystkiego do 7-8 miesiaca!