reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
my mamy nawilżacz od tej zimy, kaloryfery u nas zimną zakręcone (tylko w łazience na maxa), a i tak jest za ciepło, i za sucho. Za ciepło tzn 21 st, chciałabym mieć mniej, ale musiałabym wybić szybę zimą chyba . Blok ocieplony, sąsiedzi wkoło grzeją nas.

Pediatra mówiła mi że najzdrowsze są te ceramiczne wieszane na grzejnik, wodę zmieniać codziennie. Mamy jednak nawilżacz parowy, ultradźwiękowe czasem zostawiają taki brzydki biały nalot na meblach. A wilgotność mamy zimą niską, nawet mniej niż 30% (stacja meteo z Lidla :)

Witajcie Dziewczyny!

Wrocilam z iscie zakupowego urlopu! Mielismy problem ze spakowaniem wszystkiego do samochodu, ale mam skompletowana prawie cala wyprawke dla malucha. Niestety nie nadrobie tych ponad 60 stron z watku zakupowego, wiec pochwale sie tylko moimi zdobyczami i spostrzezeniami:

- DariaN: szczerze sie przyznam, ze tak troche z przymruzeniam oka czytalam Twoje achy i ochy na temat coccodrillo. Wczesniej bylam na ich stronie internetowej i ubranka ujmujac to delikatnie, mnie nie zachwycily. Na moje szczescie weszlam do sklepu prowadzacego te ubranka i az zaniemowilam: te bajeczne kolory po prostu mnie urzekly. Na zywo ubranka wygladaja rewelacyjnie, a i sa bardzo dobre jakosciowo! W kazdym badz razie kupilam tam dwie pelne reklamowki ubranek, bo nie moglam sie oprzec! I tez zostalam fanka coccodrillo! W sumie moj wybor ubranek zawezil sie jedynie do trzech firm: babaluno, coccodrillo i coolclub (Smyk). Czasami nie moglam sie oprzec tym slicznoscia, ale przynajmniej przytomnie wybieralam ubranka nawet z rozmiaru 74 i 80!
- w Motherhood zamowilam otulaczek z mieciutkiej flanelki i w pierwszych dwoch miesiacach planuje w niego zawijac orzeszka do spania, a jak bedzie troche chlodniej to przykryje go jeszcze kocykiem. Kupie jeszcze jakis wiekszy spiworek na zime. Na razie wcale nie kupowalam poscieli, tylko 3 przescieradla i rowniez z Motherhood bawelniany podklad pod przescieradlo – oddychajacy a nieprzemakalny. Sobie do spania kupilam mini kojec. Poza tym przewijak “podrozny” oraz trzy pieluszki flanelowe.
- z kosmetykow i artykulow higieny mamy mokre chusteczki Penathen (9opakowan), bo akurat byla u nas promocja, patyczki do uszu, 3x duze platki kosmetyczne. Mam gruszke, nozyczki Nuk, szczoteczke. Z pracy mama przyniosla mi sol fizjologiczna i Octenisept. Mamy wanienke 100 cm i przewijak twardy. Na niego dwa przescieradelka z gumka. Do tego 3 reczniczki z kapturkiem. Dla mnie wkladki laktacyje z Penathen, Nuk i Johnson – bede testowac, ktore lepiej sie nadaja.
- na razie kupilam 2 smoczki i jedna butelke 150 ml z Aventu, a od przyjaciolki dostane laktator reczny.
- mam juz mate edukacyjna i kilka zabawek. Ciezko zastanawiam sie jeszcze nad nosidelkiem Womar i bujaczkiem/lezaczkiem. Widzialam ladne z chicco, ale sa one produkcji chinskiej. Niby firma ma swietna opinie ale tak jakos nie moge sie przekonac.
- jak wiele z Was mialam problem z wyborem koszuli do szpitala. Wszedzie byly albo jakies kiczowate, infantylne nadruki albo smutne kolory albo po prostu cenowo z kosmosu. Przez przypadek trafilam w sklepie na ladne proste koszule nocne (ok.50zl) firmy „dobranocka“. Podaje linka:

PIŻAMY. BIELIZNA DAMSKA - CIĄŻA I MACIERZYŃSTWO

W maju planujemy kupic lozko i wozek. Na dzien dzisiejszy jestem nastawiona na tego nowego x-landera x-move. Wprawdzie w sklepach bedzie mozna go zobaczyc dopiero w kwietniu, ale jezdzilam modelem Xa i bardzo mi sie spodobal. W sumie bylam rozczarowana dzialami z wozkami. Wszedzie byly te same marki. A w jednym sklepie nawet sie przyznali, ze nie zamawiaja “innych” wozkow, bo “klienci przychodza na przejazdzki, zeby zobaczyc je na zywo, a potem kupuja w internecie, a u nich nic nie schodzi”.

W nastepnym tygodniu chcemy rozejrzec sie za jakas komoda i szafa do pokoju dzieciecego. Na razie wszystko popakowalam do kartonow. Aj, juz nie moge sie doczekac kiedy bede te wszystkie cudnenka prala, prasowala i ukladala w szafie.

Koniecznie musze zaktualizowac moja liste wyprawkowa. Bardzo sie ciesze, ze wiekszosc rzeczy mam juz kupione lub wybrane. Te maratony po sklepach niezle daja w kosc i nie wyobrazam sobie czekania z kupnem wszystkiego do 7-8 miesiaca!

Postanowiłam pokazać troszkę moich zakupów, bo mi się dziwnie sporo udało upolować w lumpkach :-)
DSC08455.JPGDSC08458.JPGDSC08460.JPGDSC08461.JPGDSC08462.JPGDSC08463.JPGDSC08464.JPG
a teraz coś z czego jestem dumna choć doskonałe nie jest
DSC08465.JPG własnoręcznie zrobiony kocyk. Do ideału daleko, ale ... pełen miłości. Nie znaliśmy jeszcze płci więc kolory żółto - szare neutralnie.

fasolinka ja się poddałam juz z tym wózkiem i odechciało mi się kompletnie już zakupów :(

miałam jeszcze jedną znajomą i własnie wózek tako jumper sprzedać chciala i mówila mi z ceną 350 zł z wysyłką
teraz już zmieniła zdanie bo dowiedziała się że za wysyłkę 100 zł kurierem
tam są dwa kartony
hmmm nie wiem ale wiekszość wózków jak patrzę ceny wysyłek to 65 zł było najwięcej
nie wiem może ludzie dopłacają nie wiem....

czuję się zawiedziona
napisałam jej ze dam za całość 400 zł
ciekawo co ona na to
ale juz mnie to denerwuje :( i się zdenerwowałam bardzo....

Ostatnia edycja:
ja nie mam czasu
akurat mam pieniądze teraz bo i tak się rozejdą
więc dlatego chcę kupić jak mam tę kasę
u mnie nie da się odłozyc bo sie znajdzie wazniejszy wydatek i tak w koło:confused:

Patili muszę być fanką cocodrillo bo firma jest z Kościana czyli z mojej miejscowości (co nie zmienia faktu że ceny mają zabójcze), byś widziała jak się zaczynali ehh taki mały magazyn a teraz masakra firma ma filie i sklepy w całej europie i ciuszki są naprawdę dobre jakościowo :) więc polecam szczególnie na przecenach :)

reklama
Jelsa nie kupilam bo m nie byl przekonany, on nie lubi klasykow. Po drugie mi chodzilo o uzytkowanie go tylko w wersji glebokiej a 650 zl to juz bylo wiecej niz zalozylam. Chcialam max do 500 zl. No i istatecznie znalazlam gondole do zakupionej wczesniej spacerowki i kupilam. Ale dzieki temu masz sliczny wozio taki jaki chcialas :)

Moja gondola juz przywieziona. Jeyst ok, ma pare rys ale w srodku ok, wszystko dziala, lekko sie wpina i wypina ze stelaza bez zadnych dodatkowych adapterow. I musze stwierdzic, ze wozek wcale nie jest sztywny co mnie cieszy ogromnie. Takze za niecale 900 zl mam super zestaw.IMAG0121.jpg

Do góry