reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie co do wózków. Zastanawiają mnie podnóżki w wózkach typu tako, x-lander itd. Czy dzieciom nie majtają się nóżki? bo w tych przypominających klasyczne wózki typu jedo czy marita jest podnóżek, żeby oprzeć stopy, a w tych nowoczesnych nie widziałam takich rozwiązań i bardzo mnie to zastanawia.

reklama
Ann kochana no klima wiele nam pomogła, ale od niej tez gardło boli. A okna mogę otwierać bo na 4piętrze i mały ruch :-p
Przypuszczam, że dziewczyny mają nawilżacze takie, które pokazują właśnie poziom wilgotności.
A my po prostu czujemy to na własnej dosłownie skórze i gardle;) Ale my chcemy taki kupić do 200 zł GÓRA;) tylko na noc do sypialni, ale jednak postanowiłam, ze do października się wstrzymujemy, tzn do okresu grzewczego.
Mea ja właśnie zwracałam na to uwagę bo też miałam wrażenie ,że im nóżki mogą latać w tym , tzn wisieć;) Choć pewnie tak nie jest bo większośc wózków nie ma tych podpórek. W Jedo Fyn akurat są:)

Ann to już jak uważacie:) U Nas latem nie ma co bo okna są otwarte. Mamy tez klimatyzację w domu od zeszłego roku , ale chyba przy dziecku nie bardzo będziemy mogli jej używać?;)
A czytałam że powyżej 22 chyba stopni nie powinno się używać nawilżaczy bo wtedy bakterie się jakieś wytwarzają, no ale nie wiadomo jak to jest. Mówię o tych ultradźwiękowych, nie takich kaloryferowych.
A te mamy, które kupują śpioworki dla swoich pociech do spania to jakie kupujecie rozmiary?

aniu a ja myślę że jeśli jest klimatyzacja odgrzybiona to pewno nie ma żadnych przeciwwskazań do używania tylko oczywiście w miarę rozsądku,
a co do śpiworku to ja kupiłam wczoraj w tesco ale nawet nie wiem rozmiaru jest duży co prawda ale za 18 zł jak bym mogła nie skorzystać hehe :) wrzucę foto po pracy :)

Ania, śpiworka jeszcze nie mam, ale chyba taki 0-6m
Ann, ja mam urządzenie, które dostaliśmy razem z nawilżaczem :)

Mea, X-Lander XA ma regulowany podnóżek :)

ooo Ania, mam właśnie X-Lander XA :)

ja też chcę kupić nawilżacz, bo u mnie jest katastrofa wiszące ubrania, wiszące takie na kaloryfery nawilżacze nic to nie daje teraz mam zakręcone kaloryfery okna otwarte i jest tragedia.

Mój kosztował 150 zł i jest ok, takze nie trzeba wydawać bajońskich sum :tak: On też wskazuje tą wilgotność, ale mam tez taką mała stację meteo :tak:

No to w okolicach okresu grzewczego będziemy szperały odnośnie nawilżaczy :) Chyba, że kupujecie szybciej. My poczekamy do października i gitara:)
A śpiworek też chce właśnie taki na 68 mniej więcej.
Daria a kupiłaś bez rękawków czy taki z rękawkiem?

Ann ja mam stację meteo która pokazuje.
U mnie średnio między 40 a 50 % ale w zimie jak grzejniki grzeją to spada czasem nawet do 15 dlatego na zimę też zakupię nawilżacz.

reklama
Jelsa - ale jazz, miałam go kupić w tamtym tygodniu, bo wózek z Wrocławia jest, ale jednak sie nie zdecydowałam. Kolorek piękny i widac że super stan i gwarancja jeszcze 12 m-cy - super. Utargowałaś coś?? Koleś chciał mi coś spuścić.
ale numer, no popatrz jaki swiat maly, utargowałam 50zł, powiedziano mi że jedna pani sie już tez pytała o cenę i tyle jej powiedziano, więc to pewnie chodzilo o Ciebie, A czemu go nie kupiłaś?

Do góry