reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Wróciliśmy wczoraj od brata B. Zaopatrzeni w wózek, dwa foteliki, nosidełko. Wózek jest w stanie bardzo kiepskim. Używała go już 4 dzieci i wygląd jest tragiczny. Ale będziemy mieć łóżeczko, więc może się przydać do bujania jak dziecko nie będzie chciało spać. Jeden fotelik jest taki zwykły, przypianany do pasów i również zniszczony, drugi za to jest super, z Mamas&Papas. Plastikowa baza, którą przypina się pasami do siedzenia i dopiero na to wpina się fotelik. Ma też taki rozstaw zatrzasków, że pasuje do wózków w supermarketach.
Jeszcze od siostry B. dostaniemy drugie nosidło, takie lepsiejsze, przwijak i ciuchy. Po następnej wizycie jak może dziecko pozwoli nam potwierdzić płeć to będziemy też ciuszki brali.
Do wózka w sumie przekonałam mojego B. Wybrał kolor czerwony, ja chciałam w beżu, ale odpuszczę temat ;-)
Entliczek - markowe sklepy dla dzieci i niemowląt Wielofunkcyjne - Navington Cadet Wózek Głęboko-Spacerowy Red Sea
Nooo w końcu nasza wyprawka zaczyna nabierać jakiś kształtów!

reklama
Daria, ja kupuje w hurtowni za taką cenę:tak::tak: a ciuszki świetne. A nie wiesz, czy większe rozmiary też były w promocji??

Twilight,
no no no to już trochę do przeodu macie :) Fajnie :)

A propos chusteczek Pampers, w sklepie w którym się zaopatruję mają promocję na nie i 6 opakowań jest za 29,99, są te zielone i białe, więc chyba warto?! A które są lepsze: z aloesem czy sensitive?

Co do przewijaka, to wybrałam klupsia, twardy, 80x50cm, bo chcę mieć łóżeczko-tapczanik, szwagierka mówiła, że przewijak bardzo przydaje się do kąpieli i ogólnie też.

wika tak większe też były, powiem nawet że większy wybór był tych większych rozmiarów :)

kaliope dokładnie taki przewijak mamy obiecany :)

Ostatnia edycja:
super zakupki

mi przewijak bardzo się przydał, długo był na łóżeczku, później jak Zuz większa to już na łóżku ją przewijałam, a kąpałam ją w wanience na parapecie, bo mamy dosyć duży, a jak przeniosłyśmy się na wannę to przewijak powędrował z nami i na podłodze ją po kąpieli na nim przebierałam.

Daria boskie te bluzeczki! Ja muszę Zuzi pokupować, bo urosła i co jej ubieram to rękawki za małe

A co powiecie na takie łóżeczko- dostawkę 51ShMTOl1kL.jpg51NeAHHyVtL.jpg

Widziałam to w jakimś sklepie dziecięcym, ale nie jestem przekonana, to już w ogóle na krótko wystarczy i bałabym się, ze mi się to odsunie i dziecko spadnie :baffled:

Jelsa fajnie to to wygląda, ale bałabym się, że mi dziecko z tego wypadnie tak jak piszę Eve. Chyba byłabym niespokojna wciąż.

Dziewczyny a kupujecie od razu jakieś kojce czy łóżeczka turystyczne? wiem już była o tym mowa, tzn wypytawałam nasze forumowe mamuśki, ale tak sobie myślę jak Wy to widzicie.

reklama
Jelsa fajnie to to wygląda, ale bałabym się, że mi dziecko z tego wypadnie tak jak piszę Eve. Chyba byłabym niespokojna wciąż.

Dziewczyny a kupujecie od razu jakieś kojce czy łóżeczka turystyczne? wiem już była o tym mowa, tzn wypytawałam nasze forumowe mamuśki, ale tak sobie myślę jak Wy to widzicie.

ja nie będę kupować... małe może spać w gondolce.. hmm

Do góry